• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaKaribu Kenia-safari
8 dagen

Karibu Kenia-safari

Dit is de klassieke Kenia-rondreis met de grootste hoogtepunten. Van de olifanten in Amboseli gaat de reis verder naar de nijlpaarden in Lake Naivasha en u sluit uw reis af met Masai Mara.

Karibu Kenia-safari Karibu Kenia-safari
8 dagen

Karibu Kenia-safari

Dit is de klassieke Kenia-rondreis met de grootste hoogtepunten. Van de olifanten in Amboseli gaat de reis verder naar de nijlpaarden in Lake Naivasha en u sluit uw reis af met Masai Mara.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft de grootste hoogtepunten van Kenia op deze klassieke safarireis naar Amboseli, Lake Naivasha en Masai Mara
 • Kom dicht bij de grote contrasten van Amboseli, zo plat als een pannenkoek, tot Lake Naivasha in Great Rift Valley en de vlaktes van Masai Mara
 • Geniet van de olifanten in Amboseli, de nijlpaarden bij Lake Naivasha en de grote dierenkuddes in Masai Mara
 • U rijdt tijdens de safari in eigen landcruiser van Afrikareizen met stroom en WI-FI

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen

De reis in het kort:

Deze reis is net iets voor u als u de hoogtepunten van Kenia wilt beleven.

Eerst bezoekt u een van de kleinste nationaal parken van Kenia: de Amboseli. Het park is vooral bekend om de grote groepen olifanten, die vaak op foto’s met de Kilimanjaro op de achtergrond te zien zijn. Het park is zo plat als een pannenkoek, er heerst een droog klimaat en er is weinig begroeiing. Dit laatste maakt het spotten van wilde dieren eenvoudig.

Vanaf Amboseli rijdt u door de fantastische landschappen bij de Grote Riftvallei richting het meer Lake Naivasha. Dit meer is bekend om zijn nijlpaarden en het gevarieerde vogelleven. In het wereldberoemde wildreservaat Masai Mara zijn het uiteraard vooral de dieren van ‘the Big 5’ en hun prooien, die de aandacht trekken. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Kortom, een zeer klassieke rondreis in Kenia met de grootste hoogtepunten.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • Bezoek aan nationaal park Amboseli – met spotten van olifanten aan de voet van de Kilimanjaro
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Transport en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stopcontacten
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u per vliegtuig naar Kenia. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Nairobi - Nationaal Park Amboseli

Bij aankomst in Kenia wordt u door uw chauffeur ontvangen en naar nationaal park Amboseli gereden. Afhankelijk van het tijdstip waarop u in Nairobi landt, krijgt u de lunch onderweg naar Amboseli of bij aankomst in uw lodge in Amboseli geserveerd. Als de tijd het toelaat, gaat u ‘s middags al op uw eerste gamedrive.

Dag 3: Amboseli Nationaal Park

Hoewel nationaal park Amboseli een van de kleinere nationale parken van Kenia is, is hier veel te beleven. Een klassiek beeld van Afrika is het beeld van een grote groep olifanten midden in de savanne met de Kilimanjaro op de achtergrond. Dan weet u dat u in Afrika bent. Sta gerust vroeg op vandaag en geniet van de zonsopgang. De berg is in de regel ‘s ochtends het duidelijkst te zien.

Juist de olifanten hebben het park beroemd gemaakt. U zult nagenoeg nergens elders in Afrika grotere olifanten, met grotere slagtanden, tegenkomen. De weinige begroeiing in het park zorgt er bovendien voor dat het gemakkelijker dan elders is om dieren te spotten. Het park heeft daarnaast een rijk vogelleven. U krijgt vandaag een lunchpakket mee, zodat de hele dag in het park kan worden doorgebracht. De lunch wordt in de regel op de top van een heuvel genuttigd. Er is hier een fenomenaal uitzicht over zowel de moerasachtige als de kurkdroge gebieden van de Amboseli.

Dag 4: Amboseli - Lake Naivasha

Opnieuw een dag vol belevenissen. Van de vlakke Amboseli rijdt u naar het noorden en het heuvelachtige landschap in de Grote Riftvallei. De bestemming van deze dag is Lake Naivasha. Onderweg pauzeert u op een plek waar u kunt lunchen. Er zal ook gelegenheid zijn een aantal foto’s van het uitzicht over de Grote Riftvallei te nemen.

Lake Naivasha is een zoetwatermeer dat op het hoogste punt van de Grote Riftvallei ligt, 1890 meter boven zeeniveau. Een boottocht op dit meer is letterlijk en figuurlijk een van de grote hoogtepunten. Het gebied is vooral bekend om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en zijn rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels.

Dag 5: Masai Mara

Na het ontbijt wordt u met de auto naar Masai Mara gebracht. Het verkeer in Kenia is niet te voorspellen, reden waarom het grootste gedeelte van de dag voor de rit naar de Masai Mara is vrijgemaakt. Ga lekker in uw stoel zitten, neem uw favoriete snack en een luisterboek of muziek mee en geniet van Kenia, zoals dat aan uw ramen voorbij trekt. Vergeet niet dat er wifi en stopcontacten in de auto aanwezig zijn, zodat u het thuisfront jaloers kunt maken met een paar mooie vakantiefoto’s.

Eerst passeert u de oude vulkaan Longnot. Vervolgens zet u koers naar het westen, het Masai-land in. Hier ziet u vele in feestelijk rood geklede mannen. De Masai houden zich niet met landbouw bezig. Ze hebben vee dat tussen de giraffen, zebra’s en andere planteneters in de savanne graast. U rijdt door lokale dorpjes waar veel handel wordt gedreven en op veel plekken wordt er enthousiast gezwaaid naar de passagiers in de auto.

U stopt even kort in Narok, de hoofdstad van de Masai, voordat u weer verdergaat naar de Masai Mara. Als het aantal dorpjes begint af te nemen, neemt het aantal wilde dieren daarentegen toe.

U hebt de mogelijkheid om een Masai-dorpje te bezoeken. Dit kunt u afspreken met de gids op de safari. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai.

Dag 6: Masai Mara

U gaat de hele dag op gamedrive in het wildreservaat de Masai Mara. Dit is het Keniaanse gedeelte van het enorme ecosysteem van de Serengeti. In de regentijd is dit het gebied waar absoluut de grootste concentratie wilde dieren ter wereld leeft.

De Masai Mara behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Op de grote open vlakten ziet u grote groepen olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren voor de jagende leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot en met oktober kunt u hier de grote trek zien van meer dan een miljoen gnoes, duizenden zebra’s en vele Thomsongazellen. Ze overbruggen maar liefst 1.200 km.

Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorm grote nijlkrokodillen.

Wat dacht u ervan om de savanne tijdens de zonsopgang vanuit een luchtballon te bewonderen?

In een luchtballon boven de bush

Optionele excursies

Wat dacht u van het bewonderen van de savanne vanuit een luchtballon tijdens het opgaan van de zon?

Dag 7: Masai Mara – Nairobi - Weer naar huis

Na het ontbijt laat u het fantastische dierenleven van de Masai Mara achter u en rijdt naar Nairobi. Deze rit voert u door de spectaculaire Great Rift Valley en de stad Narok.

Na de lunch rijdt u naar de luchthaven, waar u naar huis vliegt, met tussenlanding(en) onderweg. Het is mogelijk twee overnachtingen in Nairobi met een dagtocht tegen meerprijs bij te boeken. U bezoekt een aantal van de grootste hoogtepunten die Nairobi te bieden heeft, bijvoorbeeld het olifantenweeshuis en het huis van de Deense schrijfster Karen Blixen.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Dag 8: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een spannende vakantie.

Verleng uw reis

Bezienswaardigheden van Nairobi, 2 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + 380 €
Per kind onder de 12 jaar: + 380 €
Toeslag eenpersoonskamer: + 380 €

De hoofdstad en tevens grootste stad van Kenia, Nairobi, werd in 1899 gesticht als stopplaats langs de Britse spoorlijn naar Oeganda, de parel van Afrika. Vandaag de dag is het één van de meest kosmopolitische steden van Oost-Afrika en een ware mix van verschillende culturen en belevenissen, waarvan u met deze verlenging met stedentrip een indruk krijgt.

U heeft misschien weleens van het olifantenweeshuis David Sheldrick Wildlife Trust in Nairobi gehoord. Elke dag, rond de middag, worden bezoekers uitgenodigd het ‘weeshuis’ te betreden. U kunt zien hoe de jonge olifantjes met een zuigflesje door hun verzorgers worden gevoed. Het is zowel een grappige als zeer ontroerende belevenis. U kunt de olifantjes van heel dichtbij bekijken en meer over het werk van de stichting horen.

U heeft zeker ook weleens van de Deense schrijfster Karen Blixen en haar leven in Afrika gehoord, of misschien de film ‘Out of Africa’ met in de hoofdrollen Meryl Streep en Robert Redford gezien. Het is die film die begint met de woorden: ”I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills”. De voormalige woning van Karen Blixen is tegenwoordig een museum. Een bezoek hieraan is een must als u in Nairobi bent. Karen Blixen heeft een grote rol in de stad gespeeld. Er is bijvoorbeeld een wijk naar haar vernoemd. Deze wijk heet ‘Karen’.

Misschien weet u ook dat u in Giraffe Centre giraffen met de hand kunt voederen? Dit staat net als een bezoek aan sieradenfabriek Kazuri op het programma van vandaag. In deze fabriek kunnen alleenstaande moeders werk krijgen, zodat ze voor hun kinderen kunnen zorgen.

Dit alles staat u te wachten tijdens deze kleine verlenging van uw reis met twee nachten in Nairobi en een dagtocht.

Singletoeslag € 479
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.