• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaKaribu Kenia-safari
9 dagen

Karibu Kenia-safari

Dit is de klassieke Kenia-rondreis met de grootste hoogtepunten. Van olifanten van Amboseli gaat de tocht verder naar nijlpaarden in Lake Naivasha, en u sluit de reis af met Masai Mara.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Karibu Kenia-safari Karibu Kenia-safari
9 dagen

Karibu Kenia-safari

Dit is de klassieke Kenia-rondreis met de grootste hoogtepunten. Van olifanten van Amboseli gaat de tocht verder naar nijlpaarden in Lake Naivasha, en u sluit de reis af met Masai Mara.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • 1 overnachting in Kenia incl. ontbijt
 • Bezoek aan nationaal park Amboseli – met spotten van olifanten aan de voet van de Kilimanjaro
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Vervoer en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stroom
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort

Deze reis is net iets voor u als u de hoogtepunten van Kenia wilt beleven.

Eerst bezoekt u een van de kleinste nationaal parken van Kenia: de Amboseli. Het park is vooral bekend om de grote groepen olifanten, die vaak op foto’s met de Kilimanjaro op de achtergrond te zien zijn. Het park is zo plat als een pannenkoek, er heerst een droog klimaat en er is weinig begroeiing. Dit laatste maakt het spotten van wilde dieren eenvoudig.

De autorit van Amboseli naar Lake Naivasha wordt onderbroken door een overnachting net buiten Nairobi nationaal park. Vanuit hier is het onder andere mogelijk om het beroemde olifantenweeshuis van David Sheldrick te bezoeken, of de farm van Karen Blixen. U rijdt verder door de fantastische landschappen van de Great Rift Valley naar Lake Naivasha, bekend om de nijlpaarden en het gevarieerde vogelleven. In het wereldberoemde wildreservaat Masai Mara zijn uiteraard vooral ‘the Big 5’- dieren de grote trekpleister – samen met talloze prooidieren. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Kortom, een heel klassieke Kenia-rondreis met de grootste hoogtepunten.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft de grootste hoogtepunten van Kenia op deze klassieke safarireis naar Amboseli, Lake Naivasha en Masai Mara
 • Kom dicht bij de grote contrasten van Amboseli, zo plat als een pannenkoek, tot Lake Naivasha in de Great Rift Valley en de open vlaktes van Masai Mara
 • U kunt bijv. de farm van Karen Blixen, Nairobi nationaal park of het olifantenweeshuis van David Sheldrick bezoeken
 • U rijdt tijdens de safari in de eigen landcruiser van Afrikareizen met stroom en wifi

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vliegreis naar Kenia

Vandaag vertrekt u per vliegtuig naar Kenia. Onderweg worden tussenlanding(en) gemaakt.

Dag 2: Nairobi – nationaal park Amboseli

Bij aankomst in Kenia wordt u opgehaald door uw chauffeur, die u in zuidelijke richting naar nationaal park Amboseli rijdt. Afhankelijk van het tijdstip waarop u in Nairobi landt, eet u uw lunch onderweg naar Amboseli of bij aankomst in uw lodge in Amboseli. Als er genoeg tijd is, gaat u ‘s middags al op uw eerste gamedrive.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 3: Nationaal park Amboseli

Nationaal park Amboseli is een van de kleinere nationale parken van Kenia is, maar er valt hier veel te beleven. Een van de meest klassieke beelden van Afrika is de foto van een grote kudde olifanten midden op de savanne met de Kilimanjaro op de achtergrond. Dan weet u dat u in Afrika bent. Sta gerust vroeg op vandaag en geniet van de zonsopgang. De berg is in de regel ‘s ochtends het duidelijkst te zien.

Juist de olifanten hebben het park beroemd gemaakt. U zult nagenoeg nergens elders in Afrika grotere olifanten, met grotere slagtanden, tegenkomen. De spaarzame begroeiing in het park zorgt er bovendien voor dat het gemakkelijker dan elders is om dieren te spotten. Het park heeft daarnaast een rijk vogelleven. U krijgt vandaag een lunchpakket mee, zodat de hele dag in het park kan worden doorgebracht. De lunch wordt meestal op de top van een heuvel genuttigd. Er is hier een fenomenaal uitzicht over zowel de moerasachtige als de kurkdroge gebieden van de Amboseli.

Accommodatie:
Dag 4: Amboseli – Nairobi nationaal park

‘s Ochtends vroeg wacht u nog een gamedrive in Amboseli, dus lukte het gisteren niet met een foto van de Kilimanjaro, dan heeft u vandaag nog een kans!

U luncht in de lodge waarna u richting noorden vertrekt – misschien wilt u de dag afsluiten met een diner in het beroemde restaurant Carnivore?

U overnacht net op de grens naar Nairobi nationaal park, dat iets ten zuiden van Nairobi ligt.

Dag 5: Belevenissen bij Nairobi – Lake Naivasha

Opnieuw een dag vol belevenissen.

Vandaag kunt u uw eigen stempel zetten op de reis en kiezen tussen een aantal verschillende excursies die ‘s ochtends vertrekken. Misschien wilt u graag de vroegere farm van Karen Blixen zien, of heeft u er altijd van gedroomd om het beroemde olifantenweeshuis van David Sheldrick te bezoeken. Een safari met gids in het Nairobi nationaal park is ook een grote belevenis en geeft u de mogelijkheid de zeldzame zwarte neushoorn te zien!

Na het middaguur gaat de tocht naar het noorden en het heuvelachtige landschap van de Great Rift Valley. Het reisdoel van vandaag is Lake Naivasha. Onderweg pauzeert u op een plek waar u kunt lunchen. Er zal ook gelegenheid zijn een aantal foto’s te nemen van het uitzicht over de Great Rift Valley.

Lake Naivasha is een zoetwatermeer dat op het hoogste punt van de Grote Riftvallei ligt, 1890 meter boven zeeniveau. Een boottocht op dit meer is letterlijk en figuurlijk een van de grote hoogtepunten. Het gebied is vooral bekend om d nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en het rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels.

Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara

Na het ontbijt wordt u met de auto naar Masai Mara gebracht. Het verkeer in Kenia is niet te voorspellen, reden waarom het grootste gedeelte van de dag voor de rit naar de Masai Mara is vrijgemaakt. Ga lekker in uw stoel zitten, neem uw favoriete snack en een luisterboek of muziek mee en geniet van Kenia, zoals dat aan uw ramen voorbij trekt. Vergeet niet dat er wifi en stroom in de auto is, zodat u het thuisfront jaloers kunt maken met een paar vakantiefoto’s.

Eerst passeert u de oude vulkaan Longnot, vanwaar u koers zet naar het westen, het Masai-gebied in. Hier ziet u vele in feestelijk rood geklede mannen. De Masai hebben geen traditie voor landbouw. Ze hebben vee dat tussen de giraffen, zebra’s en andere planteneters op de savanne graast. U rijdt door lokale dorpjes waar levendig handel wordt gedreven en op veel plekken wordt er enthousiast gezwaaid naar de passagiers in de auto’s.

U stopt even kort in Narok, de hoofdstad van de Masai, voordat u weer verder gaat naar de Masai Mara. Als het aantal dorpjes begint af te nemen, neemt het aantal wilde dieren daarentegen toe.

U heeft de mogelijkheid om een Masai-dorpje te bezoeken. Dit kunt u afspreken met de gids. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de reis) direct te betalen aan de Masai.

Dag 7: Masai Mara

U gaat de hele dag op gamedrive in het wildreservaat Masai Mara. Dit is het Keniaanse gedeelte van het enorme ecosysteem van de Serengeti. In de regentijd is dit het gebied waar de absoluut grootste concentratie wilde dieren ter wereld leeft.

De Masai Mara behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Op de grote open vlakten ziet u grote groepen olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren voor de jagende leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot oktober kunt u hier de 1.200 km lange trek zien van meer dan een miljoen gnoes, honderdduizenden zebra’s en talloze Thomsongazelles. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorm grote nijlkrokodillen.

Accommodatie:
Dag 8: Masai Mara – Nairobi – De terugreis begint

Na het ontbijt laat u het fantastische dierenleven van Masai Mara achter u en rijdt naar Nairobi – de tocht voert u door de spectaculaire Great Rift Valley via de stad Narok.

Na de lunch rijdt u naar de luchthaven, waar u naar huis vliegt, met tussenlanding(en) onderweg. U kunt ook kiezen om tegen betaling een tocht bij te boeken naar Oeganda’s weelderige nationaal park Bwindi Impenetrable Forest, waar u heel dicht bij de unieke berggorilla’s kunt komen. Het is een heel bijzondere ervaring om deze vriendelijke wezens van nabij mee te maken.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te boeken, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Dag 9: Weer thuis

U landt in Nederland na een boeiende vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Gorilla tracking in Oeganda, 4 nachten

U heeft gegarandeerd foto’s gezien van die zachte, harige berggorilla’s in Bwindi Impenetrable nationaal park in Oeganda.

Waarom niet uw reis in Oost-Afrika voltooien en uw vakantie verlengen met een uitstapje naar Oeganda op zoek naar de unieke berggorilla’s?

Om het makkelijk te maken hebben wij deze 5 dagen verlenging voor u, waarbij u naast gorilla-tracking ook op “walking safari”gaat in Lake Mburo nationaal park.

Natuurlijk zijn vlucht, gorillavergunning en halfpension op bijna alle plaatsen inbegrepen.

Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Let op: Deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 personen.

U moet de verlenging uiterlijk 70 dagen voor vertrek boeken.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 589
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.