Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaKeniaHa Kuna Matata & Zanzibar
16 dagen:

Ha Kuna Matata & strandvakantie op Zanzibar

Hoogtepunten van deze reis:

Nairobi met bezoek aan The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden en het Karen Blixen Museum. Evenaar, de ‘bijzonder vijf’ van de Samburu, Great Rift Valley, Thompson Falls, Lake Naivasha, Masai Mara, Zanzibar.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • Bezoek aan het Girafcentrum en lunch in Karen Coffee Garden
 • Bezoek aan Karen Blixen Museum
 • Culinaire belevenissen in Carnivore Restaurant
 • Wildreservaat Samburu – kruis de evenaar en speur tijdens een safari naar luipaarden, olifanten en leeuwen
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Transport en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stopcontacten
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar, in Sultan Sands/Bluebay Beach Resort ***** incl. halfpension.
 • Mogelijkheid het verblijf op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag voor eenpersoonskamer € 1000
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Deze reis is perfect als u Kenia op een diepgaandere wijze wilt leren kennen en de reis met een strandvakantie wilt afsluiten.

Tijdens deze reis treedt u bijna in de voetsporen van de Deense schrijfster Karen Blixen. Het zal u al snel duidelijk worden waarom zij zo van deze Oost-Afrikaanse parel hield. U kruist de evenaar en kunt heel dicht bij het fantastische en diverse dierenleven in de wildreservaten Samburu en Masai Mara komen. Samburu heeft enorm fantastische landschappen en bijzondere dieren die u elders niet zult tegenkomen. Masai Mara heeft daarentegen karakteristieke acaciabomen die de dieren schaduw geven. U rijdt door de prachtige landschappen bij de 5.000 km lange Grote Riftvallei, die watervallen, vulkaankraters en het meer Lake Naivasha omvat. Dit meer is bekend om de nijlpaarden en het rijke en gevarieerde vogelleven. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning op het wonderschone Zanzibar. Hier kunt u ontspannen op de krijtwitte stranden, de historische stad Stone Town verkennen, de specerijen en het exotische fruit van het eiland proeven, een boottocht maken in een traditionele Dhow of op verkenning gaan in nationaal park Jozani Chwaka Bay.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: De vlucht naar Kenia
Dag 1: De vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Nairobi - Karen Coffee Garden & Girafcentrum
Dag 2: Nairobi - Karen Coffee Garden & Girafcentrum

Bij aankomst in Nairobi wordt u door onze lokale chauffeur/gids ontvangen en naar uw hotel gereden.

U krijgt even de tijd om u op te frissen. Hierna gaat u Nairobi en omgeving verkennen. U bezoekt ‘The Giraffe Centre’. Hier komen we voor het eerst heel dicht bij het Afrikaanse dierenleven. We mogen de elegante giraffen met de hand voeren, aanraken en zelfs knuffelen.

De lunch wordt in Karen Coffee Garden geserveerd. Dit is het oude administratiegebouw van haar koffieplantage. Daarna bezoeken we het legendarische Karen Blixen Museum. Als er tijd voor is, kunt u de nabijgelegen keramiekwerkplaats en sieradenfabriek Kazuri of het olifantenweeshuis David Sheldrick Wildlife Trust bezoeken.

Het avondeten wordt in het wereldberoemde restaurant Carnivore geserveerd.

Overnachting Fairmont The Norfolk Hotel 

Dag 3: Nairobi - Nationaal Park Samburu
Dag 3: Nairobi - Nationaal Park Samburu

Na het ontbijt zetten we koers richting het noorden. We kruisen de evenaar in de buurt van Mount Kenya en krijgen het corioliseffect te zien. Dit is het effect van de draaiing van de aarde waardoor de wind op het noordelijk halfrond naar rechts afbuigt en op het zuidelijk halfrond naar links.

Na met het ene been op het noordelijke en het andere been op het zuidelijke halfrond te hebben gestaan, rijdt u naar Samburu. Onderweg rijdt u door meerdere klimaat- en vegetatiezones: zowel hoogvlakte, berggebieden als drogere gebieden. Na aankomst in Samburu en het inchecken in de lodge wordt de lunch geserveerd.

Na de lunch gaat u de eerste gamedrive van de reis maken. De Samburu kenmerkt zich door een aantal dieren die alleen hier voorkomen: netgiraffen, Grévyzebra’s, gerenoeks, de enorme gemsbok, de Somalische struisvogel en andere. Tijdens deze safari kunt u zelfs drie verschillende giraffen zien: netgiraffen in de Samburu, Rothschildgiraffen bij Lake Naivasha en Masaigiraffen in de Masai Mara.

Overnachting Samburu Sopa Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Dag 4: Nationaal Park Samburu
Dag 4: Nationaal Park Samburu

Nationaal park Samburu bestaat feitelijk uit drie reservaten: Samburu, Buffalo Hills en Shaba. Vandaag neemt u een lunchpakket, en misschien zelfs een ontbijtpakket, in de auto mee, zodat u de hele dag hebt om van het gevarieerde landschap en de vele spannende dieren te genieten. U kunt naast de ‘bijzondere vijf’, die uitsluitend hier zijn te vinden, ook olifanten, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, impala’s en enorm veel vogels spotten. Sommigen menen dat de vogels in Samburu een eigen, specifiek geluid maken.

Let op: het programma kan gewijzigd worden.

Overnachting Samburu Sopa Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Dag 5: Samburu – Lake Naivasha
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Na het ontbijt rijden we naar de Grote Riftvallei. Dit is een 5.000 km lange kloof die zich over heel Oost-Afrika uitstrekt en waar veel oude vulkaankraters zijn te vinden.

Lunch bij de Thomsonwatervallen.

Als het verkeer en de tijd het toelaten, gaat u ‘s middags een boottocht op Lake Naivasha maken. Dit meer ligt op het hoogste punt van de Grote Riftvallei, te weten 1890 meter boven zeeniveau. Het gebied is bekend om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en zijn rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels. U gaat aan land en maakt een wandeling op het eilandje Cresent Island. Hier leven zowel zebra’s, giraffen als gnoes. Ze zijn alle relatief tam, dus u kunt aardig dicht bij ze komen. Als het verkeer nog steeds te druk is en het daardoor niet lukt om vandaag een boottocht te maken, gebeurt dit de volgende dag voordat u richting de Masai Mara vertrekt.

Overnachting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Lake Naivasha - Masai Mara
Dag 6: Lake Naivasha - Masai Mara

Vandaag gaat u het fantastische nationaal park Masai Mara bezoeken. Dit is het Keniaanse gedeelte van het enorme ecosysteem van de Serengeti. In de regentijd is dit het gebied waar absoluut de grootste concentratie wilde dieren ter wereld leeft.

Op de grote open vlakten ziet u grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren van de leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot en met oktober kunt u hier de grote trek zien van meer dan een miljoen gnoes, duizenden zebra’s en vele Thomsongazellen. Ze overbruggen 1.200 km in hun zoektocht naar water en vers gras. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorm grote nijlkrokodillen.

‘s Avonds kunt u van een indrukwekkende sterrenhemel genieten en naar de geluiden van de savanne luisteren.

Overnachting Mara Simba Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Dag 7-8: Masai Mara
Dag 7-8: Masai Mara

De volgende dagen gaan we zowel ‘s ochtends als ‘s middags op gamedrive. Op sommige dagen krijgt u zowel ontbijt als lunch in een picknickmand mee, die u kunt nuttigen terwijl u van het fantastische uitzicht geniet. U spreekt dit echter met de gids af. Hij weet alles over de dieren en het weer.

Je krijgt nooit genoeg van de Masai Mara, omdat de savanne nooit hetzelfde is. Het licht, de kleuren, de geuren, de samenstelling van dieren, ja, eigenlijk alles verandert constant.

Wilt u een Masai-dorp bezoeken, dan moet u dat tijdens de safari met de gids afspreken. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai. Het is een trots volk, dat nog net zo leeft als hun voorouders 400 jaar geleden. De Masai meten hun rijkdom in het aantal koeien en vrouwen dat ze hebben. Hoe meer, hoe rijker. De echtgenoten wonen elk in hun eigen hut. Zij mogen het zware werk zoals het bouwen van hutten en brandhout halen uitvoeren. Hun eten bestaat uit melk, vermengd met bloed van de dieren en misschien daarnaast wat maispap. Tijdens een feest wordt er vlees van eigen dieren geserveerd.

Wat dacht u ervan om de savanne tijdens de zonsopgang vanuit een luchtballon te bewonderen?

In een luchtballon boven de bush

Wat dacht u van het bewonderen van de savanne vanuit een luchtballon tijdens het opgaan van de zon?

Overnachting Mara Simba Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Dag 9: Masai Mara - Nairobi
Dag 9: Masai Mara - Nairobi

Na het ontbijt laat u het fantastische dierenleven van de Masai Mara achter u en rijdt terug naar Nairobi. Van daaruit vliegt u naar het exotische eiland Zanzibar. U heeft hier zes overnachtingen.

Na aankomst op Zanzibar wordt u door onze agent naar het hotel gereden. Daar wordt u door het vriendelijke personeel ontvangen.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden:

Dag 10-14: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar
Dag 10-14: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (in de volksmond Zanzibar genoemd) en Pemba alsmede een aantal kleine eilanden. Het eiland Zanzibar biedt zowel veel natuur als cultuur. U vindt hier witte stranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Met het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Arabische sultans, Portugese zeelui, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers hebben een rol in de zeer dramatische geschiedenis van dit eiland gespeeld en hun sporen achtergelaten. Dit is ook de plek waar één van de spannendste steden van Afrika ligt, vol prachtige Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili gerechten en de vriendelijke bevolking.

Hieronder ziet u een kleine selectie van excursies die tegen een meerprijs tijdens uw verblijf op Zanzibar zijn te boeken:

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Dag 15: Weer naar huis
Dag 15: Weer naar huis

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden, waarvandaan u naar huis vliegt.

Hieronder ziet u een kleine selectie van excursies die tegen een meerprijs tijdens uw verblijf op Zanzibar zijn te boeken:

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Dag 16: Weer thuis in Nederland
Dag 16: Weer thuis in Nederland

Na een fantastische vakantie komt u in Nederland aan.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.