Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaKeniaHa Kuna Matata & Zanzibar
16 dagen:

Ha Kuna Matata & strandvakantie op Zanzibar

Hoogtepunten van deze reis:

The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden, Karen Blixen museum, evenaar, Nationaal Park Samburu, Grote Riftvallei, Thomsonwatervallen, Lake Naivasha, Nationaal Park Masai Mara, Zanzibar.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • Bezoek aan het Girafcentrum en lunch in Karen Coffee Garden
 • Bezoek aan Karen Blixen Museum
 • Culinaire belevenissen in Carnivore Restaurant
 • Nationaal Park Samburu – kruis de evenaar en speur tijdens een safari naar luipaarden, olifanten en leeuwen
 • Boottocht op Lake Naivasha gelegen in de Grote Riftvallei
 • Masai Mara, ‘s werelds grootste concentratie aan wilde dieren
 • Transport en safari’s in een 4-wheel drive Land Cruiser
 • Dagelijks water tijdens de safari’s
 • Entreegelden Nationaale Parken
 • Vlucht van Nairobi naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar, in Sultan Sands/Bluebay Beach Resort ***** incl. halfpension
 • Mogelijkheid de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag voor eenpersoonskamer € 1000
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Tijdens deze reis treedt u in de voetsporen van Karen Blixen en zal het u al snel duidelijk worden waarom zij zo van deze Oost-Afrikaanse parel hield. U kruist de evenaar en kunt heel dicht bij het fascinerende en gevarieerde dierenleven in de Nationaale Parken Samburu en Masai Mara komen. In laatstgenoemde staan de karakteristieke acaciabomen die de dieren schaduw geven. U rijdt door de prachtige landschappen bij de 5.000 km lange Grote Riftvallei, die watervallen, vulkaankraters en het meer Lake Naivasha omvat. Dit meer is bekend om de nijlpaarden en het gevarieerde vogelleven. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning op het wonderschone Zanzibar. Hier kunt u van de witte stranden genieten, de historische stad Stone Town verkennen, kruiden en exotische vruchten van het eiland proeven, een tocht met een traditionele Dhow maken of Nationaal Park Jozani Chwaka Bay ontdekken.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: De vlucht naar Kenia
Dag 1: De vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u naar Kenia, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Nairobi - Karen Coffee Garden & Girafcentrum
Dag 2: Nairobi - Karen Coffee Garden & Girafcentrum

Een vriendelijke chauffeur/gids wacht ons op in de luchthaven van Nairobi en rijdt ons naar boeiende en prachtige plaatsen.

We checken in in Fairmont Norfolk in Nairobi. Na een kleine pauze gaan we naar ‘The Giraffe Centre’. Daar komen we voor het eerst heel dicht bij het Afrikaanse dierenleven. We mogen de majestueuze giraffen met de hand voeren, aanraken en zelfs knuffelen.

Lunch in Karen Coffee Garden, dit is het oude administratiegebouw van haar koffieplantage. Daarna bezoeken we het legendarische Karen Blixen Museum. Als er tijd voor is, kunt u de nabijgelegen keramiekwerkplaats en sieradenfabriek Kazuri of het olifantenweeshuis David Sheldrick Wildlife Trust bezoeken.

Het avondeten wordt in het wereldberoemde restaurant Carnivore geserveerd.

Overnachting Fairmont The Norfolk Hotel 

Dag 3: Nairobi - Nationaal Park Samburu
Dag 3: Nairobi - Nationaal Park Samburu

Na het ontbijt rijden we richting het noorden, kruisen de evenaar in de buurt van Mount Kenya en krijgen het corioliseffect te zien. Dit is het effect van de draaiing van de aarde waardoor de wind op het noordelijk halfrond naar rechts afbuigt en op het zuidelijk halfrond naar links.

Na met het ene been op het noordelijke halfrond en het andere been op het zuidelijke halfrond te hebben gestaan, rijden we naar de Samburu en passeren onderweg meerdere klimaat- en vegetatiezones: zowel hoogvlakten, berggebieden en droge gebieden. Lunch in de Samburu Sopa Lodge.

Na de lunch gaan we heel rustig op gamedrive om heel dicht bij de dieren te komen. De Samburu kenmerkt zich door een aantal dieren die alleen hier voorkomen: netgiraffen, Grévyzebra’s, gerenoeks, de enorme gemsbok, de Somalische struisvogel en andere.

Overnachting Samburu Sopa Lodge 

Dag 4: Nationaal Park Samburu
Dag 4: Nationaal Park Samburu

We gaan de hele dag op gamedrive. We nemen een picknicklunch en misschien ontbijt mee, zodat we meer tijd voor de safari hebben.

Naast de eerdergenoemde dieren leven hier ook olifanten, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, impala’s en enorm veel vogels. Sommigen menen dat de vogels in Samburu een eigen, specifiek geluid maken.

Tijdens deze reis kunt u drie verschillende giraffen zien: netgiraffen in de Samburu, Rothschildgiraffen bij Lake Naivasha en Masaigiraffen in de Masai Mara.

De beschreven volgorde van de programma-onderdelen kan worden gewijzigd als lokale omstandigheden hiertoe nopen.

Overnachting Samburu Sopa Lodge 

Dag 5: Samburu – Lake Naivasha
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Na het ontbijt rijden we naar de Grote Riftvallei. Dit is een 5.000 km lange kloof die zich over heel Oost-Afrika uitstrekt en waar veel oude vulkaankraters zijn te vinden.

Lunch bij de Thomsonwatervallen.

In de middag maken we een boottocht op het Naivasha-meer. Dit ligt op het hoogste punt van de Grote Riftvallei, namelijk 1890 meter boven zeeniveau. Het gebied is bekend om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en zijn rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels.

Overnachting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Lake Naivasha - Masai Mara
Dag 6: Lake Naivasha - Masai Mara

De reis gaat naar het geweldige Nationaale Park Masai Mara. Dit is het Keniaanse deel van het enorme Serengeti-ecosysteem en in de regentijd het leefgebied voor waarschijnlijk de grootste concentratie aan wilde dieren.

Op de grote open vlakten zien we grote groepen olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn alle prooidieren van de leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.
De volgende dag beleven we de dieren vanuit een landcruiser.

Van juli tot en met oktober kunt u hier de grote trek zien van meer dan een miljoen gnoes, duizenden zebra’s en vele Thomsongazellen. Ze overbruggen 1.200 km in hun zoektocht naar water en vers gras. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorm grote nijlkrokodillen.

‘s Avonds kunt u van een indrukwekkende sterrenhemel genieten en naar de geluiden van de savanne luisteren.

Overnachting Mara Simba Lodge 

Upgrademogelijkheid:

Dag 7: Masai Mara
Dag 7: Masai Mara

De volgende dagen gaan we zowel ‘s ochtends als ‘s middags op gamedrive. Misschien nemen we een ontbijt en een picknicklunch mee. We kunnen ze op een prachtig uitkijkpunt nuttigen.

Je krijgt nooit genoeg van de Masai Mara, omdat de savanne nooit hetzelfde is. Het licht, de kleuren, de geuren, de samenstelling van dieren, ja, eigenlijk alles verandert constant.

Wat dacht u van het bewonderen van de savanne vanuit een luchtballon tijdens het opgaan van de zon?

Overnachting Mara Simba Lodge 

Upgrademogelijkheid:

Dag 8: Masai Mara
Dag 8: Masai Mara

Vandaag gaan we opnieuw op gamedrive in de Masai Mara.

Als u een Masai-dorp wilt bezoeken, dient u dit met de gids tijdens de safari af te spreken. De prijs hiervoor is 25 USD per persoon (dit is niet in de reissom inbegrepen). U betaalt rechtstreeks aan de Masai. Het is een trots volk. Ze leven op dezelfde wijze als hun voorouders 400 jaar geleden.

De rijkdom van een Masai wordt bepaald door het aantal vrouwen en koeien dat hij heeft. Hoe meer hij heeft, hoe rijker hij is. De echtgenoten wonen elk in hun eigen hut. Zij mogen het zware werk zoals het bouwen van hutten en brandhout halen uitvoeren. De mannen houden zich vaak met ontspanning bezig.
Het dagelijkse eten bestaat uit melk gemengd met bloed van het vee en misschien wat maispap. Op feesten wordt vlees van de eigen dieren geserveerd.

Overnachting Mara Simba Lodge 

Upgrademogelijkheid:

Dag 9: Masai Mara - Nairobi
Dag 9: Masai Mara - Nairobi

Na het ontbijt laten we het fascinerende dierenleven van de Masai Mara achter ons en keren terug naar Nairobi. Van daaruit vertrekken we voor een ontspannende strandvakantie naar Zanzibar.

Na aankomst op Zanzibar wacht onze agent u op en rijdt u naar het hotel. Daar wordt u door het vriendelijke personeel ontvangen.

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Dag 10-14: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar
Dag 10-14: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar

De dagen zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Hieronder ziet u een kleine selectie van excursies die tegen een meerprijs tijdens uw verblijf op Zanzibar zijn te boeken:

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Dag 15: Weer naar huis
Dag 15: Weer naar huis

Uw vakantie op Zanzibar zit erop. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 16: Weer thuis in Nederland
Dag 16: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke en fascinerende vakantie.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.