• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaHakuna Matata & strandvakantie op Zanzibar
16 dagen

Hakuna Matata & strandvakantie op Zanzibar

Beleef het beste van Kenia. U komt dichtbij de prachtige natuur en het unieke dierenleven in de beste nationale parken en kunt u uw indrukken verwerken op de witte zandstranden van Zanzibar.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Hakuna Matata & strandvakantie op Zanzibar Hakuna Matata & strandvakantie op Zanzibar
16 dagen

Hakuna Matata & strandvakantie op Zanzibar

Beleef het beste van Kenia. U komt dichtbij de prachtige natuur en het unieke dierenleven in de beste nationale parken en kunt u uw indrukken verwerken op de witte zandstranden van Zanzibar.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • Bezoek aan het Girafcentrum en lunch in Karen Coffee Garden
 • Bezoek aan Karen Blixen Museum
 • Culinaire belevenissen in Carnivore Restaurant
 • Wildreservaat Samburu – kruis de evenaar en speur tijdens een safari naar luipaarden, olifanten en leeuwen
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Transport en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stopcontacten
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar, in Ocean Paradise Resort **** incl. halfpension.
 • Mogelijkheid het verblijf op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

Deze reis is perfect als u Kenia op een diepgaandere wijze wilt leren kennen en de reis met een strandvakantie wilt afsluiten.

Tijdens deze reis treedt u bijna in de voetsporen van de Deense schrijfster Karen Blixen. Het zal u al snel duidelijk worden waarom zij zo van deze Oost-Afrikaanse parel hield. U kruist de evenaar en kunt heel dicht bij het fantastische en diverse dierenleven in de wildreservaten Samburu en Masai Mara komen. Samburu heeft enorm fantastische landschappen en bijzondere dieren die u elders niet zult tegenkomen. Masai Mara heeft daarentegen karakteristieke acaciabomen die de dieren schaduw geven. U rijdt door de prachtige landschappen bij de 5.000 km lange Grote Riftvallei, die watervallen, vulkaankraters en het meer Lake Naivasha omvat. Dit meer is bekend om de nijlpaarden en het rijke en gevarieerde vogelleven. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning op het wonderschone Zanzibar. Hier kunt u ontspannen op de krijtwitte stranden, de historische stad Stone Town verkennen, de specerijen en het exotische fruit van het eiland proeven, een boottocht maken in een traditionele Dhow of op verkenning gaan in nationaal park Jozani Chwaka Bay.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Laat u betoveren door de natuur en het dierenleven van Kenia – en sluit af met een ontspannende strandvakantie
 • Krijg kippenvel bij het zien van een groep cheeta mannetjes in Masai Mara
 • U kunt zich verheugen op safari in Kenia en een strandvakantie op Zanzibar (Tanzania)
 • U rijdt tijdens de safari in eigen landcruiser van Afrikareizen met stroom en WI-FI

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Nairobi - Karen Coffee Garden & Girafcentrum

Bij aankomst in Nairobi wordt u door onze lokale chauffeur/gids ontvangen en naar uw hotel gereden.

U krijgt even de tijd om u op te frissen. Hierna gaat u Nairobi en omgeving verkennen. U bezoekt ‘The Giraffe Centre’. Hier komen we voor het eerst heel dicht bij het Afrikaanse dierenleven. We mogen de elegante giraffen met de hand voeren, aanraken en zelfs knuffelen.

De lunch wordt in Karen Coffee Garden geserveerd. Dit is het oude administratiegebouw van haar koffieplantage. Daarna bezoeken we het legendarische Karen Blixen Museum. Als er tijd voor is, kunt u de nabijgelegen keramiekwerkplaats en sieradenfabriek Kazuri of het olifantenweeshuis David Sheldrick Wildlife Trust bezoeken.

Het avondeten wordt in het wereldberoemde restaurant Carnivore geserveerd.

Dag 3: Nairobi - Wildreservaat Samburu

Na het ontbijt zetten we koers richting het noorden. We kruisen de evenaar in de buurt van Mount Kenya en krijgen het corioliseffect te zien. Dit is het effect van de draaiing van de aarde waardoor de wind op het noordelijk halfrond naar rechts afbuigt en op het zuidelijk halfrond naar links.

Na met het ene been op het noordelijke en het andere been op het zuidelijke halfrond te hebben gestaan, rijdt u naar Samburu. Onderweg rijdt u door meerdere klimaat- en vegetatiezones: zowel hoogvlakte, berggebieden als drogere gebieden. Na aankomst in Samburu en het inchecken in de lodge wordt de lunch geserveerd.

Na de lunch gaat u de eerste gamedrive van de reis maken. De Samburu kenmerkt zich door een aantal dieren die alleen hier voorkomen: netgiraffen, Grévyzebra’s, gerenoeks, de enorme gemsbok, de Somalische struisvogel en andere. Tijdens deze safari kunt u zelfs drie verschillende giraffen zien: netgiraffen in de Samburu, Rothschildgiraffen bij Lake Naivasha en Masaigiraffen in de Masai Mara.

Dag 4: Wildreservaat Samburu

Nationaal park Samburu bestaat feitelijk uit drie reservaten: Samburu, Buffalo Hills en Shaba. Vandaag neemt u een lunchpakket, en misschien zelfs een ontbijtpakket, in de auto mee, zodat u de hele dag hebt om van het gevarieerde landschap en de vele spannende dieren te genieten. U kunt naast de ‘bijzondere vijf’, die uitsluitend hier zijn te vinden, ook olifanten, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, impala’s en enorm veel vogels spotten. Sommigen menen dat de vogels in Samburu een eigen, specifiek geluid maken.

 

Accommodatie:
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Na het ontbijt rijden we naar de Grote Riftvallei. Dit is een 5.000 km lange kloof die zich over heel Oost-Afrika uitstrekt en waar veel oude vulkaankraters zijn te vinden.

Lunch bij de Thomsonwatervallen.

Als het verkeer en de tijd het toelaten, gaat u ‘s middags een boottocht op Lake Naivasha maken. Dit meer ligt op het hoogste punt van de Grote Riftvallei, te weten 1890 meter boven zeeniveau. Het gebied is bekend om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en zijn rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels. U gaat aan land en maakt een wandeling op het eilandje Cresent Island. Hier leven zowel zebra’s, giraffen als gnoes. Ze zijn alle relatief tam, dus u kunt aardig dicht bij ze komen. Als het verkeer nog steeds te druk is en het daardoor niet lukt om vandaag een boottocht te maken, gebeurt dit de volgende dag voordat u richting de Masai Mara vertrekt.

Dag 6: Lake Naivasha - Masai Mara

Vandaag gaat u het fantastische nationaal park Masai Mara bezoeken. Dit is het Keniaanse gedeelte van het enorme ecosysteem van de Serengeti. In de regentijd is dit het gebied waar absoluut de grootste concentratie wilde dieren ter wereld leeft.

Op de grote open vlakten ziet u grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren van de leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot en met oktober kunt u hier de grote trek zien van meer dan een miljoen gnoes, duizenden zebra’s en vele Thomsongazellen. Ze overbruggen 1.200 km in hun zoektocht naar water en vers gras. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorm grote nijlkrokodillen.

‘s Avonds kunt u van een indrukwekkende sterrenhemel genieten en naar de geluiden van de savanne luisteren.

Dag 7-8: Masai Mara

De volgende dagen gaan we zowel ‘s ochtends als ‘s middags op gamedrive. Op sommige dagen krijgt u zowel ontbijt als lunch in een picknickmand mee, die u kunt nuttigen terwijl u van het fantastische uitzicht geniet. U spreekt dit echter met de gids af. Hij weet alles over de dieren en het weer.

Je krijgt nooit genoeg van de Masai Mara, omdat de savanne nooit hetzelfde is. Het licht, de kleuren, de geuren, de samenstelling van dieren, ja, eigenlijk alles verandert constant.

Wilt u een Masai-dorp bezoeken, dan moet u dat tijdens de safari met de gids afspreken. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai. Het is een trots volk, dat nog net zo leeft als hun voorouders 400 jaar geleden. De Masai meten hun rijkdom in het aantal koeien en vrouwen dat ze hebben. Hoe meer, hoe rijker. De echtgenoten wonen elk in hun eigen hut. Zij mogen het zware werk zoals het bouwen van hutten en brandhout halen uitvoeren. Hun eten bestaat uit melk, vermengd met bloed van de dieren en misschien daarnaast wat maispap. Tijdens een feest wordt er vlees van eigen dieren geserveerd.

Accommodatie:
Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar

Na het ontbijt laat u het fantastische dierenleven van de Masai Mara achter u en rijdt terug naar Nairobi. Van daaruit vliegt u naar het exotische eiland Zanzibar. U heeft hier zes overnachtingen.

Na aankomst op Zanzibar wordt u door onze agent naar het hotel gereden. Daar wordt u door het vriendelijke personeel ontvangen.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Dag 10-14: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (in de volksmond Zanzibar genoemd) en Pemba alsmede een aantal kleine eilanden. Het eiland Zanzibar biedt zowel veel natuur als cultuur. U vindt hier witte stranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Met het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Arabische sultans, Portugese zeelui, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers hebben een rol in de zeer dramatische geschiedenis van dit eiland gespeeld en hun sporen achtergelaten. Dit is ook de plek waar één van de spannendste steden van Afrika ligt, vol prachtige Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili gerechten en de vriendelijke bevolking.

Dag 15: Weer naar huis

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden, waarvandaan u naar huis vliegt.

Dag 16: Weer thuis in Nederland

Na een fantastische vakantie komt u in Nederland aan.

Dag Afstand Aantal km is ca.
Dag 3 Nairobi - Samburu, ca. 6 uren 320
Dag 5 Samburu - Lake Naivasha, 6-7 uren 340
Dag 6 Lake Naivasha – Masai Mara, 4-6 uren 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi, 6-7 uren 265

Totaal ca. = 1175 km – buiten de gamedrives om

Alle afstanden en duur zijn bij benadering aangegeven, het een en ander is afhankelijk van weer- en rijomstandigheden. De kwaliteit van de wegen in Kenia kan niet met de kwaliteit van de wegen in Noord-Europa worden vergeleken.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen in Stone Town, 2 nachten

Houdt u van Marrakesh, dan zal u ook van Stone Town houden. Smalle, kronkelende straatjes zonder stoep, met een constant gekrioel van mensen, kinderen, fietsen, ezels en kooplieden, die hun spullen verkopen in kleine winkeltjes die helemaal doorlopen tot de weg. Op de ”barazaer” (ingebouwde banken) van het plein, midden in dit labyrint, zitten mannen te praten bij een kop sterke koffie, terwijl de jongeren voetballen en een poes zich lui uitstrekt in de zon.

De stad ziet er op het eerste gezicht nogal vervallen uit, maar kijk eens naar de deuren!

Er zijn markten en musea, veel excursiemogelijkheden en er is een levendige haven. Overdag wordt de haven drukbezocht door de lokale bevolking, die hier komt wandelen, jongens die hier komen duiken van de kade, en vis- en toeristenboten die vanaf hier aankomen en vertrekken. ’s Avonds is hier een lokale markt.

Stone Town is op veel manieren bijna een zintuigelijke belevenis. Geuren, geluiden, smaken, kleuren, geschiedenis en cultuur – Stone Town heeft het allemaal. Het is niet verwonderlijk dat de stad op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 1000
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.