• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaHakuna Matata & strandvakantie in Mombasa
16 dagen

Hakuna Matata & strandvakantie in Mombasa

Beleef een onvergetelijke safari in de nationale parken: Sambura, Lake Naivasha og Masai Mara, voordat u uw reis afsluit met een ontspannende strandvakantie op de witte stranden van Mombasa.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Hakuna Matata & strandvakantie in Mombasa Hakuna Matata & strandvakantie in Mombasa
16 dagen

Hakuna Matata & strandvakantie in Mombasa

Beleef een onvergetelijke safari in de nationale parken: Sambura, Lake Naivasha og Masai Mara, voordat u uw reis afsluit met een ontspannende strandvakantie op de witte stranden van Mombasa.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • Bezoek aan het Girafcentrum en lunch in Karen Coffee Garden
 • Bezoek aan Karen Blixen Museum
 • Culinaire belevenissen in Carnivore Restaurant
 • Wildreservaat Samburu – kruis de evenaar en speur tijdens een safari naar luipaarden, olifanten en leeuwen
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Transport en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stopcontacten
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Mombasa incl. transfer
 • 6 overnachtingen in Mombasa, in de 5-sterren tellende Leopard Beach Resort & Spa incl. halfpension
 • Mogelijkheid de strandvakantie in Mombasa te verlengen
 • Vlucht van Mombasa naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort

Tijdens deze reis treedt u in de voetsporen van Karen Blixen en zal het u al snel duidelijk worden waarom zij zo van deze Oost-Afrikaanse parel hield. U kruist de evenaar en kunt heel dicht bij het fascinerende en gevarieerde dierenleven in de nationale parken Samburu en Masai Mara komen. In laatstgenoemde staan de karakteristieke acaciabomen die de dieren schaduw geven. U rijdt door de prachtige landschappen bij de 5.000 km lange Grote Riftvallei, die watervallen, vulkaankraters en het meer Lake Naivasha omvat. Dit meer is bekend om de nijlpaarden en het rijke en gevarieerde vogelleven. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning in Mombasa. Hier kunt u van de witte stranden genieten en een duik in de azuurblauwe zee nemen. U kunt op verkenningstocht in Mombasa gaan en door de smalle straatjes in het oude stadsdeel slenteren, de geuren van de kruiden opsnuiven en u verdiepen in de fascinerende cultuur en geschiedenis.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Beleef het unieke dierenleven in Masai Mara en laat alle belevenissen nog eens in gedachten de revue passeren met uitzicht op de Indische Oceaan
 • Beleef Nairobi, geniet van de contrasten van het droge landschap van Samburu tot het vogelleven van Lake Naivasha en het prachtige Masai Mara
 • Met maar liefst drie overnachtingen in Masai Mara heeft u goede kansen om the Big 5 te zien
 • U rijdt tijdens de safari in eigen landcruiser van Afrikareizen met stroom en WI-FI

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Nairobi - Karen Coffee Garden & Girafcentrum

Bij aankomst in Nairobi wordt u in de luchthaven door onze lokale chauffeur ontvangen en naar uw hotel gereden. U checkt in en krijgt even de tijd om u op te frissen voordat u Nairobi gaat verkennen.

Vandaag bezoekt u ook ‘The Giraffe Centre’. Hier ontmoet u voor het eerst dieren tijdens de reis in Afrika. In dit centrum komt u heel dicht bij de giraffen en mag ze met de hand voederen. U mag deze gracieuze dieren zelfs een knuffel geven. De lunch wordt in Karen Coffee Garden geserveerd. Dit is het oude administratiegebouw van haar koffieplantage. Daarna bezoeken we het legendarische Karen Blixen Museum. Als de tijd het toelaat, is er gelegenheid de nabijgelegen keramiekwerkplaats en sieradenfabriek Kazuri te bezoeken. Hier maken alleenstaande moeders kralen van klei – een zeer bijzonder werkgelegenheidsproject – of een kijkje in het olifantenweeshuis David Sheldrick Wildlife Trust te nemen.

Het avondeten wordt in het wereldberoemde restaurant Carnivore geserveerd.

Dag 3: Nairobi - Wildreservaat Samburu

Na het ontbijt rijdt u richting het noorden en kruist de evenaar in de buurt van Mount Kenya. U krijgt het corioliseffect te zien. Dit is het effect van de draaiing van de aarde waardoor de wind op het noordelijk halfrond naar rechts afbuigt en op het zuidelijk halfrond naar links.

Na met het ene been op het noordelijke halfrond en het andere been op het zuidelijke halfrond te hebben gestaan, rijden we naar de Samburu en passeren onderweg meerdere klimaat- en vegetatiezones: zowel hoogvlakten, berggebieden als droge gebieden. Na de lunch maakt u de eerste echte gamedrive van de reis. Samburu kenmerkt zich door de aanwezigheid van een aantal dieren die alleen hier te vinden zijn: de Grévyzebra, de gerenoek, de enorme gemsbok, de Somalische struisvogel en de netgiraf. Tijdens deze safarireis kunt u zelfs drie verschillende giraffen zien: netgiraffen in de Samburu, Rothschildgiraffen bij Lake Naivasha en Masaigiraffen in de Masai Mara.

Dag 4: Wildreservaat Samburu

We gaan de hele dag op gamedrive. We nemen een picknicklunch en misschien ontbijt mee, zodat we meer tijd voor de safari hebben.

U kunt naast de ‘bijzondere vijf’ ook olifanten, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, impala’s en enorm veel vogels in de Samburu spotten. Sommigen menen dat de vogels in Samburu een eigen, specifiek geluid maken. De landschappen zijn gevarieerd en zeer mooi. Met een beetje geluk ziet u verwanten van de Masai, de Samburu, en hun karavaan van kamelen.

 

Accommodatie:
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Na het ontbijt rijdt u naar de Great Rift Valley. Deze 5.000 km lange kloof strekt zich over heel Oost-Afrika uit en herbergt veel oude vulkaankraters.

Onderweg worden een paar stops gemaakt en de lunch wordt bij Thompson Falls genuttigd.

Als het verkeer en de tijd het toelaten, gaat u ‘s middags een boottocht op Lake Naivasha maken. Dit meer ligt op het hoogste punt van de Grote Riftvallei, te weten 1890 meter boven zeeniveau. Het gebied is bekend om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en zijn rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels. U gaat aan land en maakt een wandeling op het eilandje Cresent Island. Hier leven zowel zebra’s, giraffen als gnoes. Ze zijn alle relatief tam, dus u kunt aardig dicht bij ze komen. Als het verkeer nog steeds te druk is en het daardoor niet lukt om vandaag een boottocht te maken, gebeurt dit de volgende dag voordat u richting de Masai Mara vertrekt.

Dag 6: Lake Naivasha - Masai Mara

Het staat buiten kijf: de Masai Mara is gewoon het hoogtepunt van elke reis die naar Kenia gaat. En vandaag bent u aan de beurt om met dit beroemde gebied kennis te maken. Vroeg in de ochtend vertrekt u naar het fantastische wildreservaat Masai Mara. Dit is het Keniaanse gedeelte van het enorme ecosysteem van de Serengeti. In de regentijd is dit het gebied waar absoluut de grootste concentratie wilde dieren ter wereld leeft U dient er op voorbereid te zijn dat de rit een groot gedeelte van de dag in beslag neemt. Er is daarentegen wifi en stroom beschikbaar in de auto, u kunt dus vakantiefoto’s uploaden. U kunt ook een dutje doen of gewoon van het voorbijtrekkende Kenia genieten. U passeert een aantal dorpjes waar bijna altijd leven in de brouwerij is. U maakt ook een aantal stops onderweg.

Op de grote open vlakten ziet u grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren van de leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot oktober kunt u de 1.200 km lange trek op zoek naar water en vers gras van meer dan een miljoen gnoes, een paar honderdduizend zebra’s en een heleboel thomsongazellen meemaken. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorm grote nijlkrokodillen.

Veel mensen denken dat het het beste is om Masai Mara tijdens de grote trek te bezoeken, maar u ziet hier het hele jaar door dieren op de grasvlakten.

Dag 7-8: Masai Mara

De volgende dagen gaan we zowel ‘s ochtends als ‘s middags op gamedrive. Op sommige dagen krijgt u zowel ontbijt als lunch in een picknickmand mee, die u kunt nuttigen terwijl u van het fantastische uitzicht geniet. U spreekt dit echter met de gids af. Hij weet alles over de dieren en het weer.

Je krijgt nooit genoeg van de Masai Mara, omdat de savanne nooit hetzelfde is. Het licht, de kleuren, de geuren, de samenstelling van dieren, ja, eigenlijk alles verandert constant.

Wilt u een Masai-dorp bezoeken, dan moet u dat tijdens de safari met de gids afspreken. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai. Het is een trots volk, dat nog net zo leeft als hun voorouders 400 jaar geleden. De Masai meten hun rijkdom in het aantal koeien en vrouwen dat ze hebben. Hoe meer, hoe rijker. De echtgenoten wonen elk in hun eigen hut. Zij mogen het zware werk zoals het bouwen van hutten en brandhout halen uitvoeren. Hun eten bestaat uit melk, vermengd met bloed van de dieren en misschien daarnaast wat maispap. Tijdens een feest wordt er vlees van eigen dieren geserveerd.

Accommodatie:
Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Mombasa

Vandaag moet u helaas afscheid van de savanne nemen. U rijdt terug naar Nairobi. Van hieruit reist u verder naar nieuwe avonturen in Mombasa, de levendige havenstad met witte stranden, groene palmen, een azuurblauwe zee, koraalrif en een fascinerende geschiedenis.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Dag 10-14: Ontspanning en belevenissen in Mombasa
Dag 15: Weer naar huis

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden, waarvandaan u naar huis vliegt.

Dag 16: Weer thuis in Nederland

Na een heerlijke vakantie komt u in Nederland aan.

Dag Afstand Aantal km is ca.
Dag 3 Nairobi - Samburu, ca. 6 uren 320
Dag 5 Samburu - Lake Naivasha, 6-7 uren 340
Dag 6 Lake Naivasha – Masai Mara, 4-6 uren 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi, 6-7 uren 265

Totaal ca. = 1175 km – buiten de gamedrives om

Alle afstanden en duur zijn bij benadering aangegeven, het een en ander is afhankelijk van weer- en rijomstandigheden. De kwaliteit van de wegen in Kenia kan niet met de kwaliteit van de wegen in Noord-Europa worden vergeleken.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 1082
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.