Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaKeniaGezinssafari in Kenia
13 dagen:

Gezinssafari in Kenia

Hoogtepunten van deze reis:
Gezinsvriendelijke safari, olifantenweeshuis, Lake Naivasha, Masai Mara, gezinsvriendelijke all inclusive strandvakantie in Mombasa.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 1 overnachting in Nairobi incl. ontbijt
 • Bezoek aan David Sheldrick in Nairobi
 • 1 overnachting in een lodge bij Lake Naivasha op basis van volpension
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • 3 overnachtingen in een kindvriendelijke lodge Masai Mara op basis van volpension
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie aan wilde dieren
 • Transport en safari in een 4-wheel drive Land Cruiser
 • Dagelijks water tijdens de safari’s
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Mombasa incl. transfer
 • 5 overnachtingen in Mombasa in een 4-sterren, gezinsvriendelijk resort met “all inclusive”
 • Mogelijkheid de strandvakantie in Mombasa te verlengen
 • Vlucht van Mombasa naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag voor eenpersoonskamer € 486
De prijs is gebaseerd op 4 reizigers.
Toeslag bij 1, 2 of 3 reizigers.
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Droomt u ervan om uw kinderen de wilde dieren in Afrika in het echt te laten zien, in plaats van in een tekenfilm als “The Lion King”? Dan is deze gezinssafari echt iets voor u.

Wij hebben een gezinsavontuur samengesteld, waarbij we eraan hebben gedacht dat u met kinderen reist, die niet altijd zoveel geduld hebben. De reis is zo samengesteld dat u in hotels en kindvriendelijke lodges overnacht, waar u allemaal in kamers naast elkaar slaapt. Wij hebben ook nagedacht over de afstanden die soms erg groot kunnen zijn in Afrika. Maar op deze reis wordt er alleen zoveel gereden als nodig is voor een echte safari. U heeft uw eigen prive safari voertuig met gids ter beschikking,…..), dus als uw kinderen moe worden of iets willen drinken, dan kunt u stoppen wanneer u wilt.

De reis begint met een bezoekje aan het beroemde olifantenweeshuis in Nairobi. Bij Lake Naivasha is het mogelijk om nijlpaarden, giraffen en apen te zien. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de enorme kuddes dieren in Masai Mara. Alles is tijdens de safari bij de prijs inbegrepen: eten, drinken, vervoer, gids en accommodatie.

Als het perfecte einde van de reis hebben we een strandvakantie eraan vastgeplakt, op een kindvriendelijk resort in Mombasa met all inclusive. Op die manier kan het hele gezin ontspannen en genieten van de tijd met elkaar na de vele belevenissen tijdens de gezinssafari.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Nairobi
Dag 2: Aankomst in Nairobi

Bij aankomst in Nairobi wordt u op de luchthaven afgehaald door onze lokale gids. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u één nacht doorbrengt.

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en een van de grootste steden in Oost-Afrika. Er wonen hier ruim 4 miljoen mensen. Oorspronkelijk werd de stad gebouwd als een punt op de spoorlijn van Mombasa naar Oeganda, maar het werd al gauw een centrum voor jagers op groot wild en toeristen. Vandaag de dag is het een grote stad met een druk zakenleven en een groot cultureel aanbod, en Nairobi is de meest cosmopolitische stad van Oost-Afrika.

Overnachting Crowne Plaza Hotel 

Dag 3: Nairobi – Lake Naivasha
Dag 3: Nairobi – Lake Naivasha

U wordt ‘s ochtends vroeg opgehaald bij uw hotel en naar het olifantenweeshuis gebracht, The David Sheldrick Wildlife Trust. Dit fonds redt kleine olifantjes die geen moeder meer hebben, voedt ze op en zet ze daarna weer terug in de natuur. Elke ochtend is het olifantenweeshuis een uur geopend, wanneer iedereen even langs kan komen. U komt dicht bij de olifantjes, en de dierenverzorgers vertellen over het leven van de olifanten en het werk van het fonds. Dit is een leuke en interessante belevenis.

Het olifantenweeshuis is natuurlijk erg populair, en omdat het beperkt open is, kan het tijdens het bezoekuur erg druk zijn. Wilt u een exclusievere ervaring, dan kunt u sponsor worden van een olifant en de olifanten op die manier meer privé meemaken. Elke middag is het weeshuis namelijk ongeveer een uur alleen voor sponsors geopend. U kunt sponsor worden door jaarlijks 50 USD te schenken. Wilt u dit doen, dan raden we u aan om in Nairobi een extra nacht bij te boeken. U kunt hier meer lezen over het weeshuis en hoe u sponsor wordt.

Vanuit Nairobi gaat u per auto verder naar Lake Naivasha

Lake Naivasha is een zoetwatermeer dat op het hoogste punt van de Great Rift Valley ligt, 1.890 meter boven zeeniveau. Er wacht u een boottochtje op het meer, dat bekendstaat om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en grote, gevarieerde vogelbestand.

Overnachting Lake Naivasha Simba Lodge 

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara
Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

Vandaag reist u door naar het fantastische Masai Mara natuurreservaat, het Keniaanse gedeelte van het enorme Serengeti ecosysteem, waar u op gezinssafari gaat. U hebt hiervoor uw eigen auto en u kunt daarom stoppen als u toe bent aan een pauze!

Op de steppen ziet u grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende prooidieren voor de jagende leeuwen, hyena’s, luipaarden en jachtluipaarden.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Het is onmogelijk om te voorspellen welke dingen u zult meemaken als u op safari bent. Geen dag is hetzelfde, maar daardoor is het juist extra spannend!

Van juli tot oktober kunt u de grote trek van de dieren meemaken. Dan trekken meer dan een miljoen buffels en gnoes samen met een paar honderdduizend zebra’s en een heleboel Thompson-gazellen naar een plek met water en groen gras. Tijdens deze trektocht wordt een aantal gazellen het slachtoffer van enorme krokodillen, als zij de rivier de Mara oversteken.

Na de safari kunt u ontspannen in de lodge met boven uw hoofd een prachtige sterrenhemel, en de nachtelijke geluiden van de savannen.

Overnachting Mara Simba Lodge 

Dag 5-6: Gezinssafari in Masai Mara
Dag 5-6: Gezinssafari in Masai Mara

De volgende dagen staan u een paar heerlijke dagen met game drives te wachten. Op een aantal dagen kunt u een picknick meenemen, waar u samen van geniet bij een fantastisch uitzicht. Het weer, de natuur en uzelf bepalen hoe u deze dagen invult!

Wilt u een masaidorp bezoeken, dan moet u dat tijdens de safari met de gids afspreken. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de masai. Het is een trots volk, dat nog net zo leeft als hun voorouders 400 jaar geleden.

De Masai meten hun rijkdom in het aantal koeien en vrouwen dat ze hebben. Hoe meer, hoe rijker. Hun eten bestaat uit melk, vermengd met bloed van de dieren en misschien daarnaast wat maispap. Tijdens een feest wordt er vlees van eigen dieren geserveerd.

Overnachting Mara Simba Lodge 

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Mombasa
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Mombasa

Van de gezinsvriendelijke safari op de savanne gaat u nu terug naar Nairobi, waarvandaan u verder vliegt naar nieuwe avonturen in Mombasa. Hier staan u krijtwitte zandstranden, groene palmbomen, een azuurblauwe zee, koraalrif, een interessante geschiedenis en een levendige havenstad te wachten.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Overnachting Voyager Beach Resort 

Dag 8-11: Ontspanning en belevenissen in Mombasa
Dag 8-11: Ontspanning en belevenissen in Mombasa

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Hieronder ziet u een aantal excursies die tegen een meerprijs tijdens uw strandvakantie zijn bij te boeken:

Overnachting Voyager Beach Resort 

Dag 12: Weer naar huis
Dag 12: Weer naar huis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, waarvandaan u naar huis vliegt.

Dag 13: Weer thuis
Dag 13: Weer thuis

Na een heerlijke vakantie komt u in Nederland aan.

Offerte Aanvragen
Aanvullende informatie
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.