• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaGezinssafari in Kenia
13 dagen

Gezinssafari in Kenia

Onze gezinsvriendelijke reis in Kenia, met kindvriendelijk lodges, eigen auto, ”all inclusive”-verblijf tijdens de strandvakantie in Mombasa en een heleboel leuke belevenissen in eigen tempo.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Gezinssafari in Kenia Gezinssafari in Kenia
13 dagen

Gezinssafari in Kenia

Onze gezinsvriendelijke reis in Kenia, met kindvriendelijk lodges, eigen auto, ”all inclusive”-verblijf tijdens de strandvakantie in Mombasa en een heleboel leuke belevenissen in eigen tempo.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 1 overnachting in Nairobi incl. ontbijt
 • Bezoek aan David Sheldrick in Nairobi
 • 1 overnachting in een lodge bij Lake Naivasha op basis van volpension
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • 3 overnachtingen in een kindvriendelijke lodge Masai Mara op basis van volpension
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie aan wilde dieren
 • Transport en safari in een 4-wheel drive Land Cruiser
 • Dagelijks water tijdens de safari’s
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Mombasa incl. transfer
 • 5 overnachtingen in Mombasa in een 4-sterren, gezinsvriendelijk resort met “all inclusive”
 • Mogelijkheid de strandvakantie in Mombasa te verlengen
 • Vlucht van Mombasa naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

Droomt u ervan om uw kinderen de wilde dieren in Afrika in het echt te laten zien, in plaats van in een tekenfilm als “The Lion King”? Dan is deze gezinssafari echt iets voor u.

Wij hebben een gezinsavontuur samengesteld, waarbij we eraan hebben gedacht dat u met kinderen reist, die niet altijd zoveel geduld hebben. De reis is zo samengesteld dat u in hotels en kindvriendelijke lodges overnacht, waar u allemaal in kamers naast elkaar slaapt. Wij hebben ook nagedacht over de afstanden die soms erg groot kunnen zijn in Afrika. Maar op deze reis wordt er alleen zoveel gereden als nodig is voor een echte safari. U heeft uw eigen prive safari voertuig met gids ter beschikking,…..), dus als uw kinderen moe worden of iets willen drinken, dan kunt u stoppen wanneer u wilt.

De reis begint met een bezoekje aan het beroemde olifantenweeshuis in Nairobi. Bij Lake Naivasha is het mogelijk om nijlpaarden, giraffen en apen te zien. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de enorme kuddes dieren in Masai Mara. Alles is tijdens de safari bij de prijs inbegrepen: eten, drinken, vervoer, gids en accommodatie.

Als het perfecte einde van de reis hebben we een strandvakantie eraan vastgeplakt, op een kindvriendelijk resort in Mombasa met all inclusive. Op die manier kan het hele gezin ontspannen en genieten van de tijd met elkaar na de vele belevenissen tijdens de gezinssafari.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U heeft eigen auto met chauffeur en overnacht in kindvriendelijke lodges in aangrenzende kamers
 • Vervoer, eten en drinken, overnachtingen en gids op de hele safari zijn inbegrepen in de prijs
 • De reis wordt afgesloten met een all inclusive strandvakantie in een mooi en kindvriendelijk resort in Mombasa
 • Kindvriendelijke belevenissen met bv. een bezoek aan een olifantenweeshuis en leuke activiteiten tijdens de strandvakantie

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Nairobi

Bij aankomst in Nairobi wordt u op de luchthaven afgehaald door onze lokale gids. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u één nacht doorbrengt.

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en een van de grootste steden in Oost-Afrika. Er wonen hier ruim 4 miljoen mensen. Oorspronkelijk werd de stad gebouwd als een punt op de spoorlijn van Mombasa naar Oeganda, maar het werd al gauw een centrum voor jagers op groot wild en toeristen. Vandaag de dag is het een grote stad met een druk zakenleven en een groot cultureel aanbod, en Nairobi is de meest cosmopolitische stad van Oost-Afrika.

Accommodatie:
Dag 3: Nairobi – Lake Naivasha

U wordt ‘s ochtends vroeg opgehaald bij uw hotel en naar het olifantenweeshuis gebracht, The David Sheldrick Wildlife Trust. Dit fonds redt kleine olifantjes die geen moeder meer hebben, voedt ze op en zet ze daarna weer terug in de natuur. Elke ochtend is het olifantenweeshuis een uur geopend, wanneer iedereen even langs kan komen. U komt dicht bij de olifantjes, en de dierenverzorgers vertellen over het leven van de olifanten en het werk van het fonds. Dit is een leuke en interessante belevenis.

Het olifantenweeshuis is natuurlijk erg populair, en omdat het beperkt open is, kan het tijdens het bezoekuur erg druk zijn. Wilt u een exclusievere ervaring, dan kunt u sponsor worden van een olifant en de olifanten op die manier meer privé meemaken. Elke middag is het weeshuis namelijk ongeveer een uur alleen voor sponsors geopend. U kunt sponsor worden door jaarlijks 50 USD te schenken. Wilt u dit doen, dan raden we u aan om in Nairobi een extra nacht bij te boeken. U kunt hier meer lezen over het weeshuis en hoe u sponsor wordt.

Vanuit Nairobi gaat u per auto verder naar Lake Naivasha

Lake Naivasha is een zoetwatermeer dat op het hoogste punt van de Great Rift Valley ligt, 1.890 meter boven zeeniveau. Er wacht u een boottochtje op het meer, dat bekendstaat om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en grote, gevarieerde vogelbestand.

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

Vandaag reist u door naar het fantastische Masai Mara natuurreservaat, het Keniaanse gedeelte van het enorme Serengeti ecosysteem, waar u op gezinssafari gaat. U hebt hiervoor uw eigen auto en u kunt daarom stoppen als u toe bent aan een pauze!

Op de steppen ziet u grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende prooidieren voor de jagende leeuwen, hyena’s, luipaarden en jachtluipaarden.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Het is onmogelijk om te voorspellen welke dingen u zult meemaken als u op safari bent. Geen dag is hetzelfde, maar daardoor is het juist extra spannend!

Van juli tot oktober kunt u de grote trek van de dieren meemaken. Dan trekken meer dan een miljoen buffels en gnoes samen met een paar honderdduizend zebra’s en een heleboel Thompson-gazellen naar een plek met water en groen gras. Tijdens deze trektocht wordt een aantal gazellen het slachtoffer van enorme krokodillen, als zij de rivier de Mara oversteken.

Na de safari kunt u ontspannen in de lodge met boven uw hoofd een prachtige sterrenhemel, en de nachtelijke geluiden van de savannen.

Accommodatie:
Dag 5-6: Gezinssafari in Masai Mara

De volgende dagen staan u een paar heerlijke dagen met game drives te wachten. Op een aantal dagen kunt u een picknick meenemen, waar u samen van geniet bij een fantastisch uitzicht. Het weer, de natuur en uzelf bepalen hoe u deze dagen invult!

Wilt u een masaidorp bezoeken, dan moet u dat tijdens de safari met de gids afspreken. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de masai. Het is een trots volk, dat nog net zo leeft als hun voorouders 400 jaar geleden.

De Masai meten hun rijkdom in het aantal koeien en vrouwen dat ze hebben. Hoe meer, hoe rijker. Hun eten bestaat uit melk, vermengd met bloed van de dieren en misschien daarnaast wat maispap. Tijdens een feest wordt er vlees van eigen dieren geserveerd.

Accommodatie:
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Mombasa

Van de gezinsvriendelijke safari op de savanne gaat u nu terug naar Nairobi, waarvandaan u verder vliegt naar nieuwe avonturen in Mombasa. Hier staan u krijtwitte zandstranden, groene palmbomen, een azuurblauwe zee, koraalrif, een interessante geschiedenis en een levendige havenstad te wachten.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Accommodatie:
Dag 8-11: Ontspanning en belevenissen in Mombasa
Dag 12: Weer naar huis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, waarvandaan u naar huis vliegt.

Dag 13: Weer thuis

Na een heerlijke vakantie komt u in Nederland aan.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 486
Toeslag bij 1, 2 of 3 reizigers.
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.