• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds

Dubai – Reisinformatie

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Dubai, bijvoorbeeld over weer en klimaat, visa en vaccinatie.

Dubai – Reisinformatie

Dubai – Reisinformatie

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Dubai, bijvoorbeeld over weer en klimaat, visa en vaccinatie.

1. Weer en klimaat

De beste tijd om naar Dubai te gaan is de periode van november tot en met april. In deze periode is het weer te vergelijken met goed Nederlands zomerweer. Van mei tot en met oktober kan de temperatuur wel tot 45 oplopen, en dat ook nog met een hoge luchtvochtigheid.

Weerstatistieken
JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gemiddelde dagtemp.
24
25
28
33
38
40
41
41
39
35
30
26
Gemiddelde nachttemp.
14
15
17
21
25
27
30
30
27
24
20
16
Gemiddelde neerslag in mm
15
25
21
7
0,4
0
0,8
0
0
1
3
15
Weerstatistieken Gemiddelde dagtemp. Gemiddelde nachttemp. Gemiddelde neerslag in mm
JAN 24 14 15
FEB 25 15 25
MAR 28 17 21
APR 33 21 7
MEI 38 25 0,4
JUN 40 27 0
JUL 41 30 0,8
AUG 41 30 0
SEP 39 27 0
OKT 35 24 1
NOV 30 20 3
DEC 26 16 15
2. Reisvoorwaarden

Lees alstublieft zorgvuldig onze algemene reisvoorwaarden, daar deze algemene voorwaarden onderdeel zijn van de contractuele bepalingen in verband met de reizen gekocht bij Afrikareizen.nl.

Klik hier om onze reisvoorwaarden te lezen.

3. Reisverzekeringen

Wij raden u dringend aan een goede reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Een goede verzekering met een uitgebreide werelddekking kan u ingeval van schade, letsel of ziekte veel onnodige kosten en regelingen schelen. De standaard ziektekostenverzekering is veelal niet voldoende.

4. Vaccinatie

Voor de door Afrikareizen.nl aangeboden bestemmingen gelden adviezen, respectievelijk voorschriften op het gebied van gezondheid.

Let op de regels in verband met de gele koorts, vooral als u het land binnenkomt vanuit een ander Afrikaans land.

Wijzigingen met betrekking tot medische voorschriften komen zeer regelmatig voor en daarom dient u zelfstandig na te gaan of er voor uw reisbestemming gezondheidsadviezen van toepassing zijn.

Dit kan inhouden bescherming middels vaccinaties of tabletten, maar ook het gebruik van preventieve maatregelen ter voorkoming van ziektes.

U dient zich hiertoe – ruim voor vertrek – te wenden tot uw huisarts, GGD, het Ministerie van Volksgezondheid of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Op Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering kunt u meer informatie vinden over ziekten op reis en hoe u deze kunt voorkomen.

5. Visum

Nederlandse staatsburgers moeten een visum voor Dubai hebben. Het visum ins verkrijgbaar bij aankomst in de luchthaven op vertoon van een geldig vliegticket voor vervolging van uw reis.

Uw paspoort moet wel minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst.

Kinderen dienen een eigen paspoort te hebben.

De regels voor visum en paspoort kunnen kort van tevoren worden gewijzigd. Daarom raden wij u aan deze altijd te controleren op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

6. Ontvangst van vliegtickets

We sturen u de vliegtickets zodra u uw reis heeft geboekt. Op het vluchtschema kunt u de tijdstippen en vliegroute zien. Het is belangrijk, dat u controleert dat er geen spelfouten in uw naam staan. Uw naam op de vliegticket dient exact overeen te komen met de naam in uw paspoort. Als u fouten in de namen ontdekt, dient u onmiddellijk contact met ons op te nemen.

Tegenwoordig bestaan er alleen nog maar elektronische vliegtickets (e-tickets). U krijgt dus geen papieren vliegticket voor het inchecken op de luchthaven. Voor het inchecken op de luchthaven heeft u uw paspoort en de boekingsreferentie nodig. De boekingsreferentie staat op uw vluchtschema.

7. Servicebrief

Wanneer u een reis bij ons heeft geboekt, ontvangt u voordat u vertrekt onze servicebrief. In de servicebrief vindt u belangrijke informatie over bijvoorbeeld online inchecken, wat te doen bij vertraging en onze overeengekomen richtlijnen voor het geven van fooi. Bovendien bevat de servicebrief belangrijke telefoonnummers van onze lokale agenten en ons telefoonnummer voor noodgevallen.

Daarom is het belangrijk dat u de servicebrief print en op reis meeneemt.

8. Extra beenruimte

Wij kunnen helaas niet voor het reserveren van zitplaatsen met extra beenruimte, zoals die bij de nooduitgangen in het vliegtuig, zorgen. Als u extra beenruimte nodig hebt, raden we u aan zo vroeg mogelijk op de datum van vertrek op de luchthaven in te checken en een medewerker te vragen u te helpen.

9. Transfers naar en van de luchthaven

Bij aankomst in de luchthaven van Dubai wordt u door onze lokale agent opgehaald.
Voor vertrek wordt u weer naar de luchthaven gereden.

10. Maaltijden

Het ontbijt in het hotel is inbegrepen. Overige maaltijden zijn voor eigen rekening.

11. Munteenheid

De munteenheid in Dubai is de Dubai dirham. 1 AED = ca. 0,24 EUR Alle gewone creditcards worden in hotels en in de grotere winkels geaccepteerd. Visa en Mastercard worden meer geaccpeteerd dan Diners en Amex.

12. Fooien

Tenzij er al een «service charge» op de rekening is gezet, is het normaal om ca. 10% van de rekening aan fooi te geven. Het is niet gebruikelijk om fooi aan taxichauffeurs te geven.

13. Tijdsverschil met Dubai

In onze zomertijd loopt Dubai 2 uur op ons voor, in onze wintertijd 3 uur.

14. Taal

De officiële taal is Arabisch, maar in hotels en in de toeristenbranche wordt veel Engels gesproken.
Het land heeft een groot aantal buitenlandse inwoners, o.a. van andere Arabische landen, Iran, India en velen uit Europa.

15. Elektriciteit/telefoon

De stroomspanning is 220 V. Een stabiele spanning, maar de stopcontacten zijn anders dan in Nederland. We adviseren een reisstekker/adapter van huis mee te nemen.

Goede mobiele dekking. Nederlandse mobiele telefoons kunnen gebruikt worden.

16. Feestdagen

Het is altijd een bijzondere belevenis om tradities en feesten van andere landen mee te maken. Hieronder ziet u een overzicht van feestdagen, belangrijke festivals en bijzondere herdenkingen.

We maken u erop attent dat sommige musea en bezienswaardigheden op deze dagen gesloten kunnen zijn.

17. Goed om te weten

Dubai is een van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. De hoofdstad van het emiraat heet ook Dubai.

Reizen in de Verenigde Arabische Emiraten wordt als relatief veilig beschouwd. Er is relatief weinig criminaliteit en noch geweld noch diefstal zorgt voor grote problemen. De meeste reizigers ervaren Dubai als een veilig land om te bezoeken. Dubai is een kosmopolitische stad met een diverse en levendige cultuur.

Omdat het een islamitisch land is, dient men hun gewoonten te eerbiedigen. Gebruik altijd uw rechterhand als u mensen groet en als u iets aan een ander geeft. Wanneer u met gekruiste benen op bijvoorbeeld een sofa zit, moeten u zolen naar de grond wijzen en mogen niet zichtbaar zijn.  Alcohol kan op het terrein van het hotel worden genuttigd. Er wordt vijf maal per dag gebeden. Roken is over het algemeen toegestaan.

In principe kunt u zich kleden zoals u wilt, maar ze waarderen het als u conservatievere kleding draagt dan in het westen en schouders en knieën dekt. Dit geldt vooral tijdens de ramadan en bij reizen buiten de grote steden.

De ramadan duurt 30 dagen. Als u contact met ons opneemt, kunnen we vertellen wanneer deze begint. Tijdens de ramadan gelden er speciale regels die u ook als gast in het land dient te respecteren. Tussen zonsopgang en zonsondergang dient men in het openbaar niet te eten, drinken en te roken, dus tijdens het vasten door alle moslims. In sommige hotels gelden er tijdens de ramadan restricties ten aanzien van waar de gasten mogen zitten en waar ze hun maaltijden en drinkwaren kunnen nuttigen.

Vraag altijd om toestemming voor het maken van foto’s van personen, vooral als het lokale vrouwen betreft.

18. Belangrijke handbagage voor uw reis
 • Paspoort, geld en tickets
 • Zonnebril
 • De medicijnen die u thuis gebruikt (doe ze altijd in uw handbagage, want stel dat uw koffer zoekraakt)
 • Geneesmiddelen waarvoor geen doktersrecept nodig is: pijnstillers, allergiepillen, middel tegen diarree (Imodium bijvoorbeeld), pleisters en ontsmettingsdoekjes
 • Verrekijker
 • Camera, batterijoplader en meer geheugenkaarten dan u verwacht te gebruiken. Een plastic zakje om de camera tegen het woestijnzand te beschermen.
 • Schoudertas met ritsen en stevige riem, of geldriem of goede binnenzakken die dicht zijn te ritsen
 • Een aantal kopieën van alle persoonlijke papieren zoals paspoort, visum, vliegtickets, reisverzekering, vaccinatiebewijs, internationale betaalkaarten (Master Card, Visa e.d.), rijbewijs en andere papieren die u in uw portemonnee/portefeuille heeft. Verdeel ze over de koffers en tassen van u en uw reisgeno(o)t(en)
 • Telefoonlijst voor het onmiddellijk kunnen blokkeren van verdwenen betaalkaarten, en van verzekeringsmaatschappij e.d.
 • Adressen van de personen die een kaartje krijgen, en de e-mailadressen van de personen die een groet via e-mail krijgen. Het hotel heeft internet.
 • Notitieboekje en balpen
 • Een of meerdere goede boeken voor de lange vlucht heen en terug
 • Misschien een zakwoordenboek Engels/Nederlands – Nederlands/Engels
19. Wat u niet moet doen tijdens de reis
 • Drink geen water uit de waterkraan. Koop water in flessen.
 • Eet alleen fruit en groente die door het hotel worden geserveerd, of die u zelf heeft gewassen.
 • Blijf op afstand van mensen die hoesten en niezen.
 • Vermijd zoveel mogelijk bij medisch bezoek aan klinieken en ziekenhuizen injectienaalden te laten inbrengen (sommige toeristen hebben zekerheidshalve naalden en spuiten bij zich, die ze in een apotheek in Nederland hebben gekocht).
20. Reizigers met beperkte mobiliteit

Wij maken u er op attent dat onze reizen over het algemeen niet geschikt zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. Neem contact met ons op voor informatie over de mogelijkheden op basis van uw specifieke behoeften.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.