Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaBotswanaSafari in Botswana & Zambia
11 dagen:

Safari in Zambia & Botswana

Hoogtepunten van deze reis:

Rivier de Zambezi, Sunsetcruise op de rivier de Chobe, Nationaal Park Chobe, Moremi Game Reserve, varen met mokoro (kano) in de Okavangodelta.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Livingstone incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Zambia incl. ontbijt
 • 6 overnachtingen in Botswana incl. volpension
 • Ochtendsafari in Nationaal Park Chobe
 • Sunsetcruise op rivier de Chobe
 • Tocht met een traditionele mokoro in de Okavangodelta
 • Ochtendsafari met mokoro
 • Begeleide bushwalks
 • Ochtendsafari en sunsetsafari in wildreservaat Moremi
 • Entreegelden Nationaale Parken
 • Vlucht van Livingstone naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag eenpersoonskamer € 1200
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Botswana is een authentieke parel en veel minder toeristisch dan de grote safarilanden. Dit maakt het nog interessanter. Het land heeft prachtige natuurlijke schatten. De landschappen variëren van de groene Okavangodelta in het noorden tot de rode zandduinen van de Kalahari in het zuiden.

Deze reis begint in Zambia. Uw hotel ligt aan de oever van de rivier de Zambezi en heeft een fenomenaal uitzicht op de waternevel van de Victoriawatervallen. U reist per boot naar Botswana. Onderweg komt u in maar liefst drie landen, aangezien u de grens van Namibië, Zambia en Botswana passeert.

In Botswana staat u een waar avontuur te wachten. U gaat een sunsetcruise op de Chobe maken, het iconische Afrikaanse dierenleven in Nationaal Park Chobe en Moremi Game Reserve zien en met een traditionele mokoro in ‘s wereld grootste binnenlandse delta, de Okavangodelta, varen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

U vliegt ‘s nachts vanuit Nederland via een luchthaven in Europa naar Zuid-Afrika. Na aankomst in Johannesburg reist u verder naar Livingstone in Zambia.

Dag 2: Aankomst in Livingstone
Dag 2: Aankomst in Livingstone

Onze Engelssprekende gids verwelkomt ons in Livingstone. Vervolgens maken we een mooie rit door Livingstone Town en arriveren bij onze lodge, Zambezi Waterfront.

De lodge ligt aan de Zambezi. U kunt genieten van het dierenleven langs deze rivier en het uitzicht op de waternevel van de Victoriawatervallen, die 4 km verderop liggen.

Overnachting Zambezi Waterfront 

Dag 3: Rivier Zambezi en Victoriawatervallen
Dag 3: Rivier Zambezi en Victoriawatervallen

Na het ontbijt kunt u tochten naar de Victoriawatervallen boeken, zowel naar de Zambiaanse als Zimbabwaanse zijde. Aan de Zimbabwaanse zijde kunt u een spectaculaire tocht langs de kloof tegenover de watervallen maken en de watermassa’s en regenbogen in de nevel zien. Vanaf de Zambiaanse zijde heeft u vanaf het bos een fenomenaal uitzicht op de watervallen.

De Victoriawatervallen behoren tot de meest spectaculaire watervallen van de wereld. Ze zijn in totaal 1,6 kilometer breed en bestaan uit 7 watervallen. Per minuut stort 500 miljoen liter water naar beneden en belandt in de ca. 100 meter diepe kloof. De waternevel van de watervallen is op 20 km afstand zichtbaar en zorgt voor fascinerende regenbogen bij de watervallen.

Tijdens uw verblijf bij de Victoriawatervallen kunt u verschillende optionele tochten tegen meerprijs boeken. Wat dacht u van een helikoptervlucht boven de watervallen? Of een Sunset Cruise op de rivier de Zambezi?

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten.

Overnachting Zambezi Waterfront 

Dag 4: Sunsetcruise op rivier de Chobe
Dag 4: Sunsetcruise op rivier de Chobe

Na het ontbijt rijden we per auto naar de boot en varen we vervolgens naar Botswana. Tijdens het varen komt u in maar liefst drie landen, aangezien u de grens van Namibië, Zambia en Botswana passeert Vanaf de boot in Botswana rijden we rechtstreeks naar Kubu Lodge.

In de middag maakt u een sunsetcruise op rivier de Chobe. U kunt dicht bij olifanten en wellicht leeuwen, cheeta’s, apen, vogels, giraffen, buffels, zebra’s, nijlpaarden,krokodillen, hyena’s en vele soorten antilopen komen.

Overnachting Kubu Lodge 

Dag 5: Safari in Chobe Nationaal Park
Dag 5: Safari in Chobe Nationaal Park

We gaan op een vroege ochtendsafari in het primaire wildreservaat van het land, Chobe Nationaal Park. Het is meer dan drie keer zo groot als Friesland. De regering van Botswana streeft naar duurzaam toerisme. Daarom vindt u hier een ongerepte en fascinerende natuur met een boeiend, rijk en ontspannen dierenleven. In Nationaal Park Chobe kunt u o.a. buffels, olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden zien. Er leven ook prachtige vogels, bijvoorbeeld de wonderschone scharrelaar, nationaal symbool van het land.

In de middag gaan we opnieuw op game drive in Chobe Nationaal Park.

Overnachting Kubu Lodge 

Dag 6: Safari en Sunsetcruise in Chobe Nationaal Park
Dag 6: Safari en Sunsetcruise in Chobe Nationaal Park

We gaan na het ontbijt opnieuw op gamedrive in de spectaculaire omgeving.

Later op de dag maken we een sunsetcruise op rivier de Chobe, die de noordelijke grens van het park vormt. De boottocht biedt volop mogelijkheden om dicht bij het dierenleven langs de rivier te komen.

Overnachting Kubu Lodge 

Dag 7: Begeleide bushwalk en avondsafari in Moremi Game Reserve
Dag 7: Begeleide bushwalk en avondsafari in Moremi Game Reserve

Na het ontbijt worden we naar Kasane Airport gebracht. Vanuit hier maken we een prachtige vlucht naar het oostelijke deel van de Okavangodelta. Hier ligt Moremi Game Reserve. We krijgen een lunch en tevens de gelegenheid om vanaf Sango Camp van het uitzicht over de rivier de Khwai te genieten. ‘s Middags gaan we op safari in het verrassend gevarieerde wildreservaat Moremi. Door de permanente vochtige gebieden van de delta is de Moremi een weelderig en gevarieerd paradijs voor het buitengewoon rijke vogelleven. De safari gaat na zonsondergang door en biedt daarmee de unieke kans het actieve dierenleven in het donker te beleven. Hier zijn olifanten, buffels, luipaarden, cheeta’s, leeuwen, hyena’s, jakhalzen, giraffen en andere dierensoorten te zien.

Na het avondeten kunt u vanaf Sango Camp van het dierenleven langs de rivier genieten.

Overnachting Sango Camp 

Dag 8: Varen met mokoro en op safari
Dag 8: Varen met mokoro en op safari

We worden al vroeg gewekt. Na een kop koffie vaart onze gids ons per mokoro naar de omliggende eilanden. Het is een bijzondere gewaarwording om in de betrekkelijk koele ochtend zachtjes over het water te glijden en heel dicht bij de natuur en het actieve dierenleven te komen.

We keren daarna terug naar Sango Camp om te ontbijten en te rusten voordat we ‘s middags in een wagen met vierwielaandrijving op safari gaan. Neem steeds uw camera en verrekijker mee!

Na een dag vol belevenissen eten en overnachten we in Sango Camp.

Overnachting Sango Camp 

Dag 9: Ochtendsafari, bushwalk en avondsafari in Moremi Game Reserve
Dag 9: Ochtendsafari, bushwalk en avondsafari in Moremi Game Reserve

Vandaag krijgen we de mogelijkheid de dieren op hun actiefst te zien.  We worden vroeg met koffie en koekjes gewekt en gaan al voor het ontbijt op safari. We keren daarna terug naar Sango Camp om te ontbijten en te rusten voordat we ‘s middags een avontuurlijke bushwalk gaan maken, die ons de unieke kans biedt om dicht bij de natuur te komen.

‘ s Avonds gaan we met een wagen met vierwielaandrijving op safari en benutten opnieuw de lagere temperatuur bij zonsondergang om de dieren op hun actiefst te zien.  Neem steeds uw camera en verrekijker mee!

Na een dag vol belevenissen eten en overnachten we in Sango Camp.

Overnachting Sango Camp 

Dag 10: Terug in Livingstone
Dag 10: Terug in Livingstone

Na het ontbijt laten we de grootse natuur van de Moremi achter ons en vliegen naar Kasane Airport. Vanuit hier worden we per auto naar Livingstone Airport gereden en vliegen vervolgens naar huis.

Dag 11: Weer thuis in Nederland
Dag 11: Weer thuis in Nederland

Na een overstap in Europa zijn we rond de middag weer op Nederlandse bodem.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.