• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaBotswanaBotswana & Victoriawatervallen
13 dagen

Botswana & Victoriawatervallen

Ga op safari in een van de beste safarilanden ter wereld. Overnacht in een tentenkamp midden in de Okavango-delta, bekijk de vele olifanten in Chobe en geniet van de machtige Victoriawatervallen.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Botswana & Victoriawatervallen Botswana & Victoriawatervallen
13 dagen

Botswana & Victoriawatervallen

Ga op safari in een van de beste safarilanden ter wereld. Overnacht in een tentenkamp midden in de Okavango-delta, bekijk de vele olifanten in Chobe en geniet van de machtige Victoriawatervallen.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Maun, Botswana incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Maun, incl. ontbijt
 • 3-daagse campingsafari naar de Okavango-delta, incl. 2 overnachtingen in een tentenkamp, alle vervoer, gids, alle maaltijden en entreegelden voor de nationale parken
 • Transfer van het hotel naar de luchthaven in Maun
 • Vlucht van Maun naar Kasane
 • Vervoer van de luchthaven in Kasane naar nationaal park Chobe
 • 3 overnachtingen bij nationaal park Chobe in Botswana incl. ontbijt en avondeten
 • Boottocht op de Chobe-rivier
 • Gamedrive in nationaal park Chobe
 • Vervoer van nationaal park Chobe naar Livingstone, Zambia, incl. grensovergang
 • 3 overnachtingen in Livingstone bij de Victoriawatervallen incl. ontbijt
 • Vlucht van Livingstone naar Nederland incl. transfer
 • Mogelijkheid de reis te verlengen met een strandvakantie op Mauritius of een stedenbezoek aan Kaapstad
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

De reis in het kort:

Wie heeft niet het BBC-programma over de Okavango-delta gezien? Wie kent niet het verhaal van Dr. Livingstone die de Victoriawatervallen “heeft ontdekt” en wie wil niet dolgraag een kudde van duizenden olifanten zien?

Deze reis heeft alles!

Botswana staat bekend als een van de beste safarilanden van de wereld – en tegelijkertijd als een erg duur land, tenzij je in tenten overnacht en elke dag grote afstanden aflegt per auto. Zo hoeft het gelukkig niet te zijn. Wij hebben een betaalbare reis samengesteld zodat u zelf kunt ervaren waarom het land (terecht) bekend staat als een fenomenaal safariland – zonder dat u alle 10 dagen in een tent moet overnachten.

U komt dicht bij het dierenleven en de natuur op een echte kampeersafari in de machtige Okavango-delta. U overnacht in een tent met eigen (bush)toilet en douche en kunt de olifanten, leeuwen en impala’s door het tentdoek horen. U gaat op gamedrives in een gebied waar het toegestaan is om na zonsondergang gedeeltelijk off road te rijden. Maak het allemaal van heel dichtbij mee!

In Chobe overnacht u in een fijne logde met uitzicht op de brede Chobe-rivier. U gaat op gamedrives en boottochten en geniet van de grote kudde’s olifanten en de enorme krokodillen.

U sluit de reis af in nog een prachtige lodge bij de fantastische Victoriawatervallen, waar u of zelf van de watervallen gaat genieten of een van onze interessante excursies bijboekt.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft een mooie combinatie van een rustieke en authentieke campingsafari en heerlijke 4-sterren lodges
 • Er wachten u fenomenale safaribelevenissen in de grootste inlandse delta ter wereld
 • U beleeft de enorme olifantenkuddes in Chobe nationaal park en maakt een boottocht op de Chobe-rivier
 • Laat de watermist van de Victoriawatervallen het safaristof van u afspoelen

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u per vliegtuig naar Botswana met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Vlucht naar Maun, Botswana

Bij aankomst in Maun wordt u in de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gereden. U heeft maar één overnachting in Maun voordat uw deltabelevenissen gaan beginnen. De rest van de dag is er niets gepland, zodat u kunt ontspannen na uw reis.

Accommodatie:
Dag 3: Maun – de Okavango-delta

‘s Ochtends vertrekt u uit het hotel en gaat u naar het oostelijke deel van de Okavango-delta. Vanuit Maun rijdt u naar het Moremi Game Reserve, een rit van ca. 100 km. Onderweg kunt u genieten van de lokale dorpjes, de mopane-bomen en misschien ziet u al de eerste wilde dieren. De nationaal parken en wildreservaten in Botswana zijn niet omheind, dus in de droogtetijd kan het gebeuren dat olifanten de dorpjes in lopen op zoek naar water.

Uw bestemming van vandaag is het Khwai-gebied. Om daar te komen moet u door het bekende safarigebied Moremi Game Reserve rijden. Het landschap in dit gedeelte van de delta is zeer gevarieerd. Het varieert van hoge mopane-bomen en dichte bosjes tot vlaktes die bepaalde periodes onder water staan of juist dorre vlaktes zijn met dode, spookachtige bomen. En ook rivieren waar honderden nijlpaarden te vinden zijn.

U overnacht in het Khwai-gebied, dat grenst aan Moremi en qua landschap hierop lijkt. In tegenstelling tot Moremi is Khwai geen wildreservaat, wat betekent dat de safari-regels hier anders zijn. In Khwai mag u bijvoorbeeld na het vallen van de duisternis op safari gaan en u kunt daardoor dieren spotten die ‘s nachts actief zijn. U mag ook af en toe off-road rijden, zodat u dichter bij de dieren kunt komen. De dieren weten natuurlijk niet dat ze zich in een zogenaamd “concessiegebied” bevinden, en omdat het landschap hetzelfde is als Moremi, is de fauna hier net zo rijk als in Moremi – misschien nog wel rijker.

Vanavond overnacht u in een tentenkamp midden in de wilde natuur. U komt aan bij het kamp waar tenten, een eetzaal-tent en een kampvuur voor u klaarstaan – plus een team dat uw avondeten al aan het klaarmaken is. De lantaarns zorgen voor een gezellige sfeer in het kamp, maar ze verontreinigen de hemel niet met kunstlicht, dus ga gezellig bij het kampvuur zitten, pak een koud drankje en kijk omhoog. De sterrenhemel is hier namelijk fenomenaal!

Dag 4: Op avontuur in de Okavango-delta

U wordt vroeg wakker gemaakt, nog voordat de zon opgaat. U bent vast al een paar keer wakker geweest, omdat u dierengeluiden hebt gehoord. Vaak hoort u impala’s, die een snuivend geluid maken naar elkaar. Olifanten die trompetteren zijn ook niet ongebruikelijk en als u goed luistert, hoort u misschien de donkere brul van een leeuw. U bent helemaal veilig in uw tent en met die kennis is het echt onbeschrijfelijk mooi om de Afrikaanse nacht mee te maken en te beseffen dat u ligt te slapen waar de dieren leven.

In de koele ochtendlucht staat er buiten uw tent een teiltje met warm water klaar en u kunt voor het ontbijt even uw gezicht wassen. Thee, koffie, juice, muesli, toast en misschien ook een muffin staan voor u klaar, zodat u goed kunt eten voor de gamedrive van die ochtend. Zodra de eerste zonnestralen te voorschijn komen, vertrekt u namelijk op de eerste gamedrive van de dag. Het is onmogelijk om te voorspellen wat u zult zien! We gaan ervan uit dat u olifanten, zebra’s, giraffen, wrattenzwijnen, nijlpaarden, leeuwen, impala’s en waterbokken zult zien. En hebt u geluk, dan ziet u misschien ook een luipaard, een wilde hond of een kudde sabelantilopen. Onderweg hebt u ook tijd voor een kop koffie met wat lekkers erbij.

Rond de lunch gaat u terug naar het kamp, waar het team klaarstaat met de lunch. Een safari is vermoeiend en u krijgt er ook honger van. Door de spanning, de frisse lucht en de vroege start hebt u vast zin om even een dutje te doen. Daar is gelukkig ook tijd voor, en als u uitgedut bent, kunt u het personeel vragen of ze een douche voor u klaar willen zetten. Ze warmen een grote emmer water op en maken een “bucket-shower” klaar, zodat u het stof kunt afspoelen.

Na het douchen en een kop koffie is het tijd om op de tweede gamedrive van die dag te gaan. Misschien heeft de gids gehoord dat er ergens een luipaard zit of gaat u kijken of de leeuwen, die u ‘s ochtends hebt gezien, er nog zijn. Of misschien gaat u naar de olifanten die in de rivier staan te drinken. Olifanten drinken maar liefst 200 liter water per dag.

De zonsondergang in de Okavango-delta is onbeschrijfelijk mooi. Half dode bomen die weerspiegelen in het water, olifanten die silhouetten worden, en de hemel die helemaal paars en roze kleurt; het is allemaal adembenemend.

Als de zon ondergaat en de temperatuur daalt, komen de nachtdieren tevoorschijn. Met een speciale lamp schijnt de gids in de duisternis, en nu gaat het erom om in het donker naar ogen te zoeken. Weer weet niemand wat u te wachten staat. Misschien leeuwen en hyena’s die op jacht zijn, misschien een kameleon, en in elk geval een heleboel hazen. Het gaat erom om goed op te letten.

Eenmaal terug in het kamp krijgt u nog een heerlijk diner, voordat u de rust opzoekt van uw tent.

Dag 5: De Okavango-delta – Maun

U wordt nogmaals ‘s ochtends vroeg gewekt, voordat de zon opgaat. U herhaalt de procedure van gisteren, maar u moet alleen vandaag uw spullen klaarzetten, omdat u na de gamedrive van deze ochtend teruggaat naar Maun. Over de tent hoeft u zich geen zorgen te maken: het personeel breekt die af na uw vertrek. U kunt zich verheugen op nog een avontuurlijke safari!

Eenmaal terug in Maun wacht u een fijn hotel waar u van uw laatste overnachting kunt genieten en waarschijnlijk al de geluiden van de bush mist.

Accommodatie:
Dag 6: Maun – Kasane, Chobe nationaal park

Ruim op tijd voor vertrek van uw vliegtuig wordt u naar de luchthaven gereden, vanwaar u naar Kasane vliegt. Bij aankomst in Kasane wordt u in de luchthaven opgehaald en naar uw hotel voor de drie volgende nachten gereden. Kasane is een kleine plaats dus de autorit duurt maar 10 minuten – tenzij er een olifant op de weg staat. Dat is namelijk niet ongewoon in Kasane…Op een steenworp afstand ligt de ingang naar Chobe nationaal park, dat een waar mekka is voor olifanten. Men meent dat er meer dan 120.000 olifanten leven in Chobe, dus het is niet vreemd dat ze soms het plaatsje binnen lopen! De rest van de dag kunt u vrij besteden – maar waarschijnlijk zult u uw ogen niet kunnen afhouden van de rivier en het rijke dierenleven hier.

Dag 7: Chobe nationaal park

Vandaag bezoekt u het nationaal park. De dag bestaat uit een ontspannen boottocht op de rivier, waarbij u heel dicht bij de nijlpaarden kunt komen, en een traditionele gamedrive op land.

De regering van Botswana streeft naar duurzaam toerisme. Daarom vindt u hier een ongerepte en fascinerende natuur met een fantastisch, rijk dierenleven. In nationaal park Chobe kunt u o.a. buffels, olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden spotten. Er leven ook prachtige vogels, bijvoorbeeld de prachtige scharrelaar, het nationale symbool van Botswana.

‘s Avonds bent u weer terug in de lodge waar het avondeten wacht.

Accommodatie:
Dag 8: Chobe nationaal park

Vandaag is ter vrije besteding. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te luieren en van het uitzicht op de rivier te genieten? Het is mogelijk om extra excursies naar het nationaal park al thuis vóór vertrek of in de lodge ter plaatse tegen meerprijs bij te boeken.

Dag 9: Chobe nationaal park – Victoriawatervallen

U wordt bij uw hotel opgehaald en de autorit naar Zambia begint. De tocht duurt ca. 2 tot 4 uur, afhankelijk van de wachttijd bij de grensovergang in Kazungula. Kazungula is een klein dorp aan de oever van de Zambezi rivier. Hier komen maar liefst vier landen samen, te weten Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië. U reist van Botswana naar Zambia en de oversteek over de rivier gebeurt met een lokale veerboot. U gaat zelf door het immigratiekantoor Zambia binnen, maar de gids is vanzelfsprekend de hele tijd bij u.

U wordt naar uw hotel in Livingstone in Zambia gereden, waar u drie overnachtingen heeft aan de oever van de Zambezi rivier.

Dag 10-11: Belevenissen bij de Victoriawatervallen

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding. We raden u echter aan om thuis al een aantal excursies te boeken. Er is namelijk grote vraag naar en bij sommige excursies is het aantal deelnemers aan een maximum gebonden.

U mag de kans om een wandeling rond de watervallen te maken natuurlijk niet aan uw neus laten voorbijgaan. Vooral een wandeling over de Knife Edge Bridge kan absoluut worden aanbevolen. Vanaf hier heeft u uniek uitzicht op de watervallen. In het regenseizoen (ca. november-april) moet u er eigenlijk wel van uitgaan dat u tijdens het wandelen door en door nat wordt. Maar de luchttemperatuur is aangenaam, dus het is helemaal niet erg om de natuurkrachten van zo dichtbij te beleven!

Er is genoeg te beleven. Het gebied is een waar mekka wat activiteiten betreft.

Dag 12: Weer naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van Afrika, tenzij u ervoor kiest uw reis te verlengen met bijv. een bezoek aan Kaapstad of misschien een strandvakantie op Mauritius?

Bij vertrek wordt u gehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht, vanwaar de terugreis begint of u doorreist.

Dag 13: Weer thuis

U komt aan in Nederland na een fantastische vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Stadsbezoek Kaapstad, 4 nachten

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Strandvakantie op Mauritius, 5 nachten

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 939
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 24 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.