Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaBotswana
Botswana

Safari in Botswana

Onze reizen naar Botswana laten je een van de meest exclusieve safaribestemmingen van Afrika beleven.

Botswana heeft ongerepte natuur en een indrukwekkend rijk dierenleven, die je bijvoorbeeld tijdens een safari in nationaal park Chobe kunt zien. Je kunt je reis naar Botswana bovendien combineren met meerdere van onze andere bestemmingen, zodat je op nog meer fantastische belevenissen kunt terugkijken.

Heb je vragen over Botswana, dan kun je bellen met onze reisspecialisten op het telefoonnummer 020 – 369 07 90.

Populaire reizen: Botswana

Waarom een reis naar Botswana

Onze reizen naar Botswana bieden zeer authentieke belevenissen.

Kies Botswana, omdat dit land de meest ongerepte en minst toeristische nationaal parken van Afrika heeft, waar wél alle bekende Afrikaanse diersoorten voorkomen.

Botswana heeft ongerepte natuur en tevens unieke safarigebieden. Bijna 20% van het land bestaat uit nationale parken en wildreservaten, dus er is volop gelegenheid om kennis te maken met de zeer gevarieerde fauna.

De regering van Botswana heeft veel energie in natuurbehoud gestoken en het aantal bezoekers aan het land beperkt. Daarom wordt Botswana tot de meer exclusieve safaribestemmingen gerekend.

Safari in nationaal park Chobe

Nationaal park Chobe ligt ten oosten van de weelderige Okavangodelta. Dit nationaal park is vernoemd naar de majestueuze rivier Chobe River, dat het dierenleven en de plantenwereld in het noordelijke deel van de Kalahari in leven houdt. Deze woestijn beslaat een groot deel van Botswana.

Nationaal park Chobe is een van de beste safariparken van Botswana. Door de inspanningen van de regering om het aantal bezoekers te beperken, zul je, ook als je in het hoogseizoen reist, een safari in het park als intiem beleven.

Dit nationale park heeft de grootste concentratie olifanten in Afrika, naar schatting wel 120.000. Behalve olifanten zijn er grote kuddes buffels, zebra’s, jakhalzen, hyena’s, leeuwen, gnoes, giraffen, nijlpaarden en luipaarden. Er is ook een ongelooflijk vogelleven in Chobe. Er leven meer dan 450 verschillende vogelsoorten. Je kunt hier bijvoorbeeld de wonderschone scharrelaar, nationaal symbool van het land, spotten.

Chobe biedt zowel traditionele safari’s te land als safari’s te water, te weten op rivier de Chobe.

Combinatiemogelijkheden

Er is een overvloed aan combinatiemogelijkheden, die ervoor zorgen dat je na je reis naar Botswana op nog meer belevenissen kunt terugkijken.

Victoriawatervallen in Zambia

Combineer Botswana met een reis naar Zambia, waar je de spectaculaire Victoriawatervallen kunt bewonderen.

De waterval is circa 1.7 kilometer breed en bestaat in totaal uit zeven watervallen, die elke minuut 500 miljoen liter water in de ca. 100 meter diepe kloof storten. Het is een overweldigende belevenis om heel dicht bij de waterval te komen, bijvoorbeeld tijdens een wandeling over de Knife Edge Bridge.

Als je de waterval vanuit een andere hoek wilt bekijken, kun je een helikoptervlucht tegen een meerprijs bijboeken. Vanuit een uniek perspectief ontdekt je hoe groot de waterval in werkelijkheid is. Lees meer over de optionele excursies tijdens de reizen.

Zuid-Afrika

Combineer je reis naar Botswana met Zuid-Afrika. Dit land biedt safari, fly-drives en stedentrips.

In het Krugerpark, het grootste nationaal park van Zuid-Afrika, kun je grote concentraties dieren spotten, bijvoorbeeld de dieren van de Big Five, giraffen, zebra’s, gazellen en alle andere fantastische safaridieren.

Aan de zuidkust van Zuid-Afrika kun je op eigen houtje iets van Zuid-Afrika zien aan de hand van een fly-drive langs de Tuinroute. Het traject biedt een gevarieerde natuur met grote contrasten tussen de natuur aan de kust en in het binnenland.

Bezoek Kaapstad, een van de meest interessante steden ter wereld. Het is een moderne stad vol spannende straten, waar je kleine winkels, markten, musea en gezellige cafeetjes vindt.

Namibië

Combineer Botswana met een reis naar Namibië.

Namibië vormt in meerdere opzichten een groot contrast met nationaal park Chobe. Eerstgenoemde heeft droge landschappen en dieren die zich aan de extreme leefomstandigheden hebben aangepast.

Je kunt bijvoorbeeld de woestijn de Sossusvlei bezoeken. Deze is vooral bij zonsopgang schitterend. Een ballonvaart wordt warm aanbevolen. Of nationaal park Etosha. Deze heeft ondanks de extreme leefomstandigheden een gevarieerd dierenleven bestaande uit bijvoorbeeld giraffen, olifanten en leeuwen.

In Namibië kun je zowel een klassieke rondreis als een fly-drive maken.

Mauritius

Sluit je reis af met een strandvakantie op Mauritius – de fantastische eilandenstaat in de Indische Oceaan.

Mauritius ligt in de Indische Oceaan en biedt volop ontspanningsmogelijkheden, zowel bij het zwembad als aan het schitterende strand. Je kunt ook aan verschillende soorten watersport doen of Mauritius verkennen en bijvoorbeeld de weelderige natuur van dichtbij beleven.

Heb je vragen over Botswana?

Botswana is een fantastische safaribestemming. Je zult na je reis ongetwijfeld op onvergetelijke belevenissen kunnen terugkijken.

Als je vragen hebt over Botswana, de combinatiemogelijkheden of onze andere bestemmingen, kun je altijd contact opnemen met onze reisspecialisten. Ze zitten voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste reis.

Afrikareizen.nl – Beleef het van heel dichtbij!

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.