Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00. Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeSafari in AfrikaBotswana
Botswana

Reizen naar Botswana

In Botswana maakt u op safari in het Chobe National Park en Moremi Game Reserve kennis met een ongerepte natuur en een indrukwekkend rijke fauna.

De reis gaat ook naar Zambia, waar u de prachtige waterval Victoria Falls ziet.

Voor vragen over onze reis naar Botswana en Zambia kunt u bellen met onze reisspecialisten op 020 – 369 07 90.

Populaire reizen: Botswana

Waarom op safari in Botswana?

Onze reis naar Botswana en Zambia is een zeer authentieke reis.

Botswana heeft de meest ongerepte en minst toeristische nationale parken van Afrika, waar wel praktisch alle bekende Afrikaanse diersoorten voorkomen. Daarnaast doet u tijdens de reis ook Zambia aan, waar u een bezoek brengt aan de Victoria Falls, de misschien wel spectaculairste waterval ter wereld.

Hoogtepunten tijdens uw reis naar Botswana en Zambia

Botswana heeft een ongerepte natuur en bijzondere safarigebieden. Bijna 20% van het land bestaat uit nationale parken en wildreservaten, dus er is volop gelegenheid om kennis te maken met de zeer gevarieerde fauna.

Lees hieronder meer over enkele hoogtepunten tijdens uw reis naar Botswana en Zambia.

Safari in Chobe National Park

In Botswana gaat u op safari in het Chobe National Park. Dit nationale park heeft de grootste concentratie olifanten in Afrika, naar schatting wel 120.000.

Behalve olifanten zijn er grote kuddes buffels, zebra’s, jakhalzen, hyena’s, leeuwen, gnoes, giraffen, nijlpaarden en luipaarden. Daarnaast leven in Chobe ook vele verschillende vogels, waaronder de fraaie scharrelaar, de nationale vogel van Botswana.

Safari in Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango-delta. Deze delta heeft een uniek ecosysteem, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dankzij de moerassen is Moremi een vruchtbaar en gevarieerd paradijs voor de bijzonder rijke fauna.

In Moremi maakt u een spannende bush walk, waarbij u de unieke kans heeft om de natuur van dichtbij te beleven. Daarnaast gaat u op avondsafari in een wagen met vierwielaandrijving en ziet u de dieren wanneer ze het meest actief zijn.

Victoria Falls

In Zambia bezoekt u de spectaculaire waterval Victoria Falls. De waterval is circa 1,6 kilometer breed en bestaat in totaal uit zeven watervallen, die elke minuut 500 miljoen liter water in de ca. 100 meter diepe kloof storten.

Als u de waterval vanuit een andere hoek wilt bekijken, kunt u een helikopter- of microlight-vlucht bijboeken, die u heel dicht bij de waterval brengt. Lees meer over de optionele mogelijkheden tijdens de reis.

Andere hoogtepunten

Hoewel de bovengenoemde attracties de grootste zijn, kent de reis naar Botswana en Zambia nog vele andere hoogtepunten.

Onze gasten noemen ook de volgende absolute hoogtepunten:

 • De fauna bij de Zambezi-rivier (in Zambia), een van de langste rivieren van Afrika
 • De tocht met de veerboot van Zambia naar Botswana, waarbij u 3 landsgrenzen passeert
 • Boottocht met een mokoro in de Okavango-delta

Informatie en boeking van de reis

Op dit moment bieden we één reis naar Botswana aan, die in totaal 11 dagen duurt. Klik voor meer informatie op ”lees meer” bij de reis boven aan de pagina. Daar vindt u gedetailleerde informatie over:

 • Hoogtepunten van de reis
 • Actuele prijzen, afhankelijk van de vertrekdatum
 • Wat bij de prijs is ingegrepen
 • Gedetailleerd dagprogramma (met optionele mogelijkheden voor elke dag)
 • Informatie over de accommodatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan

De prijzen van al onze reizen naar Afrika zijn inclusief vlucht, overnachting en excursies. De definitieve prijs hangt af van:

 • Aantal reizigers
 • Vertrekdatum
 • Luchthaven van vertrek

U kunt snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte met de definitieve prijs van de reis aanvragen. Vul uw gegevens in bij ”INFORMATIE AANVRAGEN” rechts op de pagina van de betreffende reis of op deze pagina.

Onze reisspecialisten zullen vervolgens zo snel mogelijk op basis van uw gegevens met een concrete offerte komen. We streven ernaar alle prijsaanvragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Als u akkoord gaat met de offerte, kunt u de reis boeken door de instructies in de offerte op te volgen.

Neem bij twijfel of vragen contact met ons op.

Heeft u vragen?

Meer informatie over het weer, vaccinaties en visa vindt u op onze pagina met reisinformatie over Botswana.

Bij vragen over het aanvragen van een offerte, het boeken van de reis of iets heel anders kunt u contact opnemen met onze reisspecialisten van maandag-vrijdag op tel. 020 – 369 07 90 of via de mail: info@afrikareizen.nl.

Onze reisspecialisten hebben jarenlange ervaring met het organiseren van safarivakanties in Afrika. Bovendien worden al onze reizen voortdurend uitgeprobeerd, zodat wij in staat zijn al uw vragen te beantwoorden.

Afrikareizen.nl – Beleef het van heel dichtbij!

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.