020 - 369 07 90 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00. Di. en do.: 09.00 – 14.00
HomePraktische informatieBotswana

Botswana – Reisinformatie

1. Reisvoorwaarden

Lees alstublieft zorgvuldig onze algemene reisvoorwaarden, daar deze algemene voorwaarden onderdeel zijn van de contractuele bepalingen in verband met de reizen gekocht bij Afrikareizen.nl.

Klik hier om onze reisvoorwaarden te lezen.

2. Reisverzekeringen

Wij raden u dringend aan een goede reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Een goede verzekering met een uitgebreide werelddekking kan u ingeval van schade, letsel of ziekte veel onnodige kosten en regelingen schelen. De standaard ziektekostenverzekering is veelal niet voldoende.

3. Vaccinatie

Voor de door Afrikareizen.nl aangeboden bestemmingen gelden adviezen, respectievelijk voorschriften op het gebied van gezondheid.

Let op de regels in verband met de gele koorts, vooral als u het land binnenkomt vanuit een ander Afrikaans land.

Wijzigingen met betrekking tot medische voorschriften komen zeer regelmatig voor en daarom dient u zelfstandig na te gaan of er voor uw reisbestemming gezondheidsadviezen van toepassing zijn.

Dit kan inhouden bescherming middels vaccinaties of tabletten, maar ook het gebruik van preventieve maatregelen ter voorkoming van ziektes.

U dient zich hiertoe – ruim voor vertrek  – te wenden tot uw huisarts, GGD, het Ministerie van Volksgezondheid of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Op www.lcr.nl kunt u meer informatie vinden over ziekten op reis en hoe u deze kunt voorkomen.

4. Visum

Voor Botswana is er voor Nederlandse staatsburgers geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen, maar uw paspoort moet na uitreis nog minstens zes maanden geldig zijn.

Botswana – Wanneer u reist met kinderen jonger dan 18 jaar:
Per 1 oktober 2016 heeft Botswana de regels voor de toegang van kinderen jonger dan 18 jaar aangescherpt. Zij hebben dezelfde regels aangenomen als Zuid-Afrika.

Dat betekent, dat kinderen jonger dan 18 jaar hun geboorte-akte vertaalt in het Engels mee moeten nemen. Dit geldt ook voor kinderen die met beide ouders reizen.

Reist het kind enkel met een ouder, dan is er een schriftelijke toestemming van de ouder nodig die niet mee is, in de vorm van een gelegaliseerde volmacht tesamen met een kopie van het paspoort van deze ouder en met handtekening. Dit geldt ook ondanks men het gezamelijke ouderlijke gezag draagt. Daarnaast zal het kind de geboorte-akte in het Engels vertaald mee moeten nemen.

Reist het kind zonder de ouders, dan gelden dezelfde regels als hierboven beschreven.

Is een van de ouders overleden, dan moet u een overlijdensakte in het Engels meenemen.

Wees u er van bewust, dat een volmacht enkel geldig is wanneer een officiële overheid deze gelegaliseerd heeft.

Wij adviseren u altijd contact op te nemen met het consulaat van Botswana in Amsterdam voor meer informatie over reizen met kinderen jonger dan 18 jaar, reisdocumenten, visa en welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

U kunt ook op de website van de ambassade van Botswana meer lezen over het reizen met kinderen jonger dan 18 jaar.

U kunt contact opnemen met de gemeente waarin u geboren bent om een geboorte-akte in het Engels te verkrijgen.

De regels voor visum en paspoort kunnen kort van tevoren worden gewijzigd. Daarom raden wij u aan deze altijd te controleren op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

5. Ontvangst van vliegtickets

We sturen u het vluchtschema zodra de vlucht is geboekt. Hier staan uw vluchten nauwkeurig op aangegeven. We maken gebruik van elektronische tickets die u zelf moet printen. Wanneer de tickets zijn verstrekt, sturen we u een e-mail met het boekingsnummer en de gegevens die u nodig heeft om de tickets te printen. U ontvangt tevens een begeleidende brief met nuttige telefoonnummers, zoals een telefoonnummer waarop altijd een medewerker van www.afrikareizen.nl bereikbaar is, ook buiten kantooruren.

6. Servicebrief

Wanneer u een reis bij ons heeft geboekt, ontvangt u voordat u vertrekt onze servicebrief. In de servicebrief vindt u belangrijke informatie over bijvoorbeeld online inchecken, wat te doen bij vertraging en onze overeengekomen richtlijnen voor het geven van fooi. Bovendien bevat de servicebrief belangrijke telefoonnummers van onze lokale agenten en ons telefoonnummer voor noodgevallen.

Daarom is het belangrijk dat u de servicebrief print en op reis meeneemt.

7. Upgrade en extra beenruimte

Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het tegenwoordig mogelijk om naar zitplaatsen met extra ruimte en comfort te upgraden, bijvoorbeeld Economy Comfort bij KLM. Wij kunnen uw ticket niet naar deze zitplaatsen upgraden, maar dit kunt u in de meeste gevallen zelf doen via de website van de luchtvaartmaatschappij.

Wij kunnen helaas niet voor het reserveren van zitplaatsen met extra beenruimte, zoals die bij de nooduitgangen in het vliegtuig, zorgen. Als u extra beenruimte nodig hebt, raden we u aan zo vroeg mogelijk op de datum van vertrek op de luchthaven in te checken en een medewerker te vragen u te helpen.

8. Opladen van mobiele telefoons e.d.

De meeste hotels en lodges worden door eigen generatoren van elektriciteit voorzien. Over het algemeen worden deze na middernacht uitgeschakeld. Daarom is het aan te raden een kleine zaklamp mee op reis te nemen. De stroomspanning is 240 Volt. Voor het gebruik van de stopcontacten heeft u een Engelse driepolige stekker nodig. Adapters zijn vaak bij de receptie in het hotel te lenen.

9. Belangrijk om mee te nemen
 • Lichtgekleurde zomerkleding voor de safaritochten (felle kleuren kunnen tseetseevliegen aantrekken; deze komen op slechts enkele plaatsen in de parken voor). Het laten wassen van kleding is goedkoop, dus neem niet te veel mee.
 • Nette kleding voor de avonden in het hotel of lodge. Lange broek en blouse/overhemd met lange mouwen die overdag tegen de zon en bij zonsondergang tegen de muggen beschermen.
 • Windjack. Het kan ‘s ochtends en ‘s avonds fris zijn.
 • Zomerschoenen (bijv. sportschoenen en katoenen sokken). Om muggenbeten te voorkomen kunt u ‘s avonds beter niet met blote benen en blote voeten lopen.
 • Stekkerblok voor 3 tot 4 stekkers, zodat scheerapparaat, trimmer/tondeuse, elektrische tandenborstel en batterijen via één adapter kunnen worden opgeladen.
 • Kleine zaklamp en extra batterijen
10. Handbagage
 • Hoed tegen de zon
 • Zonnebril
 • Muggenspray (zowel om muggenbeten te voorkomen als jeuk tegen te gaan)
 • Zonnecrème en lippenbalsem
 • De medicijnen die u thuis gebruikt (doe ze altijd in uw handbagage, want stel dat uw koffer zoekraakt!)
 • Geneesmiddelen waarvoor geen doktersrecept nodig is: pijnstillers, allergiepillen, middel tegen diarree (Imodium bijvoorbeeld), malariapillen, pleisters en ontsmettingsdoekjes.
 • Nagelknipper en vijl (een irriterend scheurtje in een nagel kan de idylle in de savanne compleet verstoren).
 • Verrekijker (zodat u de luipaard in een boom in de verte kunt zien)
 • Camera, batterijoplader en meer geheugenkaarten dan u verwacht te gebruiken. Een plastic zakje om de camera tegen het fijne, rode stof in Afrika te beschermen.
 • Schoudertas met ritsen en stevige riem, of geldriem of goede binnenzakken die dicht zijn te ritsen
 • Een aantal kopieën van alle persoonlijke papieren zoals paspoort, visum, vliegtickets, reisverzekering, vaccinatiebewijs, internationale betaalkaarten (Master Card, Visa e.d.), rijbewijs en andere papieren die u in uw portemonnee/portefeuille heeft. Verdeel ze over de koffers en tassen van u en uw reisgeno(o)t(en)
 • Telefoonlijst voor het onmiddellijk kunnen blokkeren van verdwenen betaalkaarten, en verzekeringsmaatschappij e.d.
 • Adressen van de personen die een kaartje krijgen, en de e-mailadressen van de personen die een groet via e-mail krijgen.
 • Notitieboekje en balpen
 • Een of meerdere goede boeken voor de lange vlucht heen en terug
 • Misschien een zakwoordenboek Engels/Nederlands – Nederlands/Engels
11. Wat u niet moet doen tijdens de reis
 • Drink geen water uit de waterkraan. Koop water in flessen.
 • Eet geen vers fruit en groente dat niet door uzelf grondig is gewassen.
 • Blijf op afstand van mensen die hoesten en niezen.
 • Neem nooit medicijnen die u zelf niet heeft meegenomen. Koop nooit medicijnen tijdens de reis, want medicijnen van een apotheek zijn niet wat ze lijken, ook al herkent u naam en de verpakking.
 • Vermijd zoveel mogelijk bij medisch bezoek aan klinieken en ziekenhuizen injectienaalden te laten inbrengen (sommige toeristen hebben zekerheidshalve naalden en spuiten bij zich, die ze in een apotheek in Nederland hebben gekocht).
 • Vermijd zoveel mogelijk naar een tandarts te gaan.
 • Zorg ervoor uzelf in alle opzichten te beschermen.
 • Ga nooit ergens alleen naartoe. Zorg ervoor dat u met meerderen bent en bij voorkeur met de gids.
 • Probeer nooit de gids aan te sporen dichter bij de dieren te rijden dan hij doet. Hij riskeert zijn bevoegdheid daardoor kwijt te raken.
 • Probeer in de nationale parken nooit uit de auto te stappen. Dit is slechts op bepaalde stopplaatsen toegestaan.
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Top 5 Reizen
Luxe safari in Zuid-Afrika
Luxe safari in Zuid-Afrika
Safari met een reiscoördinator
 
Zuid-Afrika & Kaapstad
Zuid-Afrika & Kaapstad
Unieke safari gecombineerd met stadsbelevenissen.
 
Beklim de Kilimanjaro
Beklim de Kilimanjaro
Bereik de top van de Kilimanjaro via de bekende Whisky-route.
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari vol belevenissen, en witte stranden.
 
Safari in Tanzania
Safari in Tanzania
Safari in 4 nationale parken
 

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.