ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenZomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

16-1-2019  |  aangepast: 24-11-2023
Alle posts bekijken

Ngorongoro

Is het tijd om de zomervakantie te plannen?

Droom je ervan leeuwen, zebra’s en giraffen in het echt te zien?

Je kunt je op grote belevenissen verheugen als de reis naar het Afrikaanse continent gaat. Of je nu indrukwekkende belevenissen tussen de dieren in de savanne op de eerste plaats hebt staan, adembenemende natuur je passie is of zonnebaden bij turquoise water meer jouw voorkeur heeft, in dit werelddeel is het allemaal mogelijk.

Realiseer hier de zomervakantie waar je al zo lang van droomt!

Welke Afrikaanse landen kan ik in de zomervakantie bezoeken?

Meerdere bestemmingen in Afrika zijn geschikt om te bezoeken wanneer wij, in Nederland, zomervakantie hebben.

We hebben drie landen gekozen die zeer geschikt zijn als reisbestemming in de maanden juli en augustus.

Kenia in juli en augustus

Masai Mara

De zomermaanden zijn geschikt om Kenia te bezoeken. Je kunt op aangename temperaturen en zeer weinig regen rekenen.

Juli en augustus zijn feitelijk de koudste maanden in Kenia. De temperaturen zijn overdag toch aardig hoog, in het algemeen 22 tot 26 graden. De ochtenden en avonden kunnen echter koud zijn, dus neem warme kleding mee als je ‘s ochtends op game drive gaat. Deze maanden zijn ook de droogste van het jaar. Geleidelijk droogt het water op en worden struiken en bomen kaal. Dit maakt het echter gemakkelijker om dieren in de savanne te spotten.

Als je Kenia als bestemming in je zomervakantie kiest, kun je getuige zijn van één van de fascinerendste belevenissen in de dierenwereld, namelijk de grote trek van de gnoes. Vanaf eind juni tot ergens in oktober trekken kuddes gnoes door de Masai Mara. In die periode heb je kans om te zien hoe een enorm aantal gnoes de rivier de Mara, tussen nationaal park Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia gelegen, oversteken.

Ga na je safari heerlijk ontspannen in de schaduw van de palmen in de kustplaats Mombasa. Deze Keniaanse stad ligt aan de Indische Oceaan. In Mombasa is het in juli en augustus overdag gemiddeld 28 graden, met andere woorden: bij uitstek geschikt voor een afsluitende strandvakantie. Het is meer dan aangenaam om aan de heerlijke, witte stranden van deze gezellige havenstad te vertoeven en naar het geluid van de golven te luisteren en van het azuurblauwe water te genieten. Je kunt je ook verdiepen in de geschiedenis van deze stad.

5 ideeën voor een zomervakantie in Kenia:

Tanzania in juli en augustus

Zanzibar

Tanzania is een fantastisch land om je zomervakantie in door te brengen. Juli en maanden zijn droge maanden met overdag aangename temperaturen.

In juli, de droogste maand van het jaar, is de temperatuur overdag ongeveer ca. 22 tot 23 graden. In augustus kan de temperatuur tot 25 graden stijgen. De ochtenden en avonden kunnen echter koud zijn.

Na de lange regentijd, die in mei eindigt, verdwijnt het water geleidelijk uit de waterpoelen. De dieren verzamelen zich rond het weinige aantal overgebleven waterpoelen. Het is daardoor gemakkelijk de unieke dieren van de savanne te spotten.

Als je geluk hebt, kun je bij onze wild camps misschien nog net een glimp van de grote gnoe-migratie opvangen voordat de dieren zich van de vlakten van de Serengeti, in Tanzania, naar de Masai Mara, Kenia, verplaatsen.

Je zomervakantie in Tanzania zal sowieso in het teken van het spotten van wilde dieren staan. Je kunt bijvoorbeeld een fascinerende safari in de Ngorongoro-krater maken. Hier schept de natuur met zijn meren, moerassen, acaciabos en uiteraard savanne uitstekende leefomstandigheden voor 25.000 tot 30.000 dieren.

Ga na de safari op strandvakantie op het eiland Zanzibar. De zomermaanden behoren tot de droogste maanden van het jaar op Zanzibar. Hoewel het naar Zanzibarische maatstaven gemeten koud is, is de temperatuur overdag 20 graden en in augustus af en toe 30 graden. Geniet heerlijk luierend aan het strand bij de schitterende zee of verken dit spannende eiland. Bezoek bijvoorbeeld Stone Town, het oude stadsdeel, waar je je o.a. in de geschiedenis kunt verdiepen en unieke cultuur van dichtbij kunt beleven.

5 ideeën voor een zomervakantie in Tanzania:

Zuid-Afrika in juli en augustus

Kruger

Als je ervan droomt Zuid-Afrika te bezoeken, zijn juli en augustus geschikte maanden, vooral als een safari in het grootste nationaal park van Zuid-Afrika, het Krugerpark, op je verlanglijstje staat.

Hoewel het winter in Zuid-Afrika is als het bij ons zomer is, zijn de temperaturen in het Krugerpark, in het noorden van Zuid-Afrika gelegen, nog steeds aangenaam. De gemiddelde temperaturen zijn overdag ca. 23 tot 25 graden. Hou er echter rekening mee dat het ‘s ochtends, ‘s avonds en ‘s nachts koud kan zijn. Neem daarom warme kleding mee.

In juli en augustus valt er in het Krugerpark minder regen dan in de overige maanden van het jaar. Hierdoor is het landschap droger dan anders. Het is gemakkelijker de dieren te spotten. Zij kunnen zich niet zoals in de regentijd achter groene struiken verstoppen. Bovendien verzamelen de dieren zich om de waterpoelen waar nog een restje water beschikbaar is. Dit betekent dat er goede kansen zijn alle dieren van de Big Five-lijst af te vinken. Een ander voordeel is dat de safari intiemer is dan in het hoogseizoen.

Je kunt een reis naar Zuid-Afrika combineren met een reis naar Zambia en de unieke Victoriawatervallen bezoeken. Deze waterval meet 1,7 km in de breedte. De waterval wordt door de lokale bewoners ‘Mosi-oa-Tunya’ (donderende mist) genoemd, vanwege de waternevel die tot grote hoogte reikt. In de zomermaanden heb je een schitterend uitzicht over de Victoriawatervallen omdat er minder water naar beneden stort dan in de maanden daarvoor.

3 ideeën voor een zomervakantie in Zuid-Afrika:

Boek je zomervakantie ruim op tijd!

In de zomermaanden wordt veel gereisd, omdat velen dan zomervakantie hebben.

Zorg er daarom voor je reis op tijd te boeken!

Als je wilt weten welke bestemmingen het geschiktst voor een bezoek in je zomervakantie zijn, neem dan contact op met onze reisspecialisten. Ze zitten klaar om je te helpen.

TourCompass – Van toerist naar reiziger