ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe top 5 bezienswaardigheden in Tanzania

De top 5 bezienswaardigheden in Tanzania

29-8-2017  |  aangepast: 12-7-2023
Alle posts bekijken

Leeuw in Ngorongoro

Tanzania is een unieke parel. Het land heeft een heel scala aan fantastische natuurervaringen te bieden die u niet mag missen. U kunt een exotische safari maken, bergbeklimmen, de enorme meren bewonderen en prachtige, slapende vulkanen.

We hebben hier vijf tips voor bezienswaardigheden in Tanzania die u niet mag missen.

Lees hieronder over de verschillende bezienswaardigheden.

Safari in Serengeti – het beroemdste nationale park van Tanzania

serengeti migratie

Nationaal Park Serengeti is het bekendste nationale park van Tanzania en een voor de hand liggende plek voor een fantastische safari.

Hier leven meer dan 70 grote soorten zoogdieren en 500 verschillende soorten vogels. Op safari in de Serengeti kunt u onder meer de “Big Five” zien. Het landschap van het nationaal park bestaat uit open vlaktes, meren en bossen.

Extra info: het nationaal park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, vooral door de grote trek van de zebra’s en gnoes, ook wel the great migration genoemd, die een van de meest indrukwekkende gebeurtenissen ter wereld is.

Ngorongoro Krater – ga op verkenning in een slapende vulkaan

Ngorongoro crater

De Ngorongoro Krater is een mustsee als u in Tanzania bent. Het is een fantastisch gebied met een groot aantal zebra’s, gnoes, leeuwen, gazellen en nijlpaarden.

De krater die 10 kilometer in diameter is, is ontstaan uit een slapende vulkaan die meer dan 2,5 miljoen jaar geleden in elkaar is gestort. Vandaag de dag wonen er meer dan 42.000 Masai in dit mooie natuurgebied met zoutmeren en bossen.

Extra info: de krater is beschermd gebied met een grootte van 8.288 km2. De unieke natuur rond de Ngorongoro krater staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Nationaal park Tarangire – gevarieerd landschap

Tarangire

Nationaal Park Tarangire dankt zijn naam aan de rivier de Tarangire die door het park stroomt. In de droge tijd trekt de rivier olifanten, leeuwen, luipaarden en allerlei andere dieren aan die elkaar verdringen bij de enige drinkbron van het park.

Het park heeft een zeer gevarieerd landschap, dus u kunt zich verheugen op zowel heuvels, savannes als moerassen. Dit gebied is vooral bekend om zijn majestueuze baobab-bomen.

Extra info: Tarangire is de plek ter wereld waar de meeste vogelsoorten tegelijk broeden, namelijk circa 550 verschillende soorten.

Beklim de Kilimanjaro – een onvergetelijke gebeurtenis

Kilimanjaro-top

Beklim de Kilimanjaro en verheug u op een uniek en prachtig uitzicht dat de zware tocht de moeite waard maakt, als u eindelijk op de top van de Kilimanjaro staat.

U kunt naar Uhuru Peak klimmen, de top van de berg via de Machame-, Shira-, Lemosho-, Marangu- of Rongairoute. Afhankelijk van de route die u kiest, kunt u het laatste gedeelte van de beklimming in de maneschijn maken bij een temperatuur van -18 tot -26.

Extra info: De Kilimanjaro is met zijn 5895 meter de hoogste berg van Afrika en de hoogste, vrijstaande berg ter wereld.

Strandvakantie op Zanzibar – Relax op de krijtwitte zandstranden

Kiwengwa Beach Zanzibar

Combineer safari met Zanzibar, waar u de ultieme strandvakantie kunt beleven. U kunt hier heerlijk relaxen op het strand of in het water, met veel mogelijkheden om te duiken en te snorkelen.

U kunt ook naar Stone Town gaan (de hoofdstad van het eiland) en de specerijen van het eiland proeven, het regenwoud met de rode apen bezoeken of rondkijken in de kleine dorpjes.

Extra info: Het eiland heeft een dramatische geschiedenis vol met Arabische sultans, Portugese zeelieden en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel op het eiland hebben gedrukt.

Wilt u ook de interessante bezienswaardigheden van Tanzania zien?

Twijfelt u nog, dan helpen we u graag om voor u de ideale reis te vinden.

TourCompass – Van toerist naar reiziger