ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenTIPS: Dit moet u weten bij het plannen van een safari!

TIPS: Dit moet u weten bij het plannen van een safari!

13-11-2017
Alle posts bekijken

safari

Een safari in Afrika is een belevenis voor het leven!

U kunt zich niet op alles voorbereiden wanneer u op safari gaat. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen en geven we tips die kunnen bijdragen aan een nog mooiere reis.

Wat is een safari?

Game drive

Het woord safari komt uit het Arabisch (later uit het Swahili) en betekende oorspronkelijk ”op reis gaan”. Later is het een synoniem voor het bekijken van dieren geworden.

Soorten safari’s

Er zijn veel verschillende soorten safari’s.

Bij TourCompass kunt u, afhankelijk van de bestemming, de volgende safari’s kiezen:

  • Game drive, deze vindt in een open of gesloten safariwagen plaats
  • Bushwalk/nature walk/walking safari, deze vindt te voet plaats
  • Watersafari, deze vindt op het water plaats
  • Ballonsafari, deze vindt in een luchtballon plaats

De soort safari die het meest wordt gemaakt is de game drive. De game drive maakt onderdeel uit van al onze safarireizen.

Welk land moet ik kiezen?

Afrika biedt ontelbare mogelijkheden voor het maken van een safari.

Bij het kiezen van een land, moet u bij de volgende vragen stilstaan:

    • Wat is het doel van uw reis?
    • Wat wilt u beleven?
    • Welke dieren wilt u zien?
    • Wat is uw budget?
  • Hoeveel tijd heeft u?
  • Reist u met kinderen?
  • Hoe wilt u overnachten?
  • Welk tijdstip van het jaar wilt/kunt u reizen?

Klik hier voor een vergelijking van de verschillende safaribestemmingen.

Wanneer kan ik het beste op reis gaan?

migratie

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het is echter goed uzelf de vraag te stellen wat u specifiek wilt beleven, omdat niet alles het gehele jaar door is te beleven. Als u bijvoorbeeld the Great Migration in Tanzania of Kenia wilt zien, dient u een bepaalde periode te kiezen.

Welk jaargetijde u echter ook kiest, u weet zich absoluut verzekerd van een overvloed aan belevenissen.

Neem gerust contact met onze reisspecialisten op. Zij kunnen u helpen bij het vinden van het perfecte tijdstip voor uw safari.

Kan ik er zeker van zijn dieren te zien?

luipaard in Samburu Kenia

Ja!

U zult een overvloed aan dieren te zien krijgen.

Uw gidsen hebben grote kennis van de bush en het gedrag van de dieren. Ze zijn experts in het speuren naar en vinden van de dieren. Hun doel is u de mooiste belevenissen te bezorgen. Ze zullen alles doen wat ze kunnen om u zoveel mogelijk dieren te laten zien.

U dient er echter bij stil te staan dat de nationaal parken geen dierentuinen zijn.

U wilt misschien the Big Five zien, maar het is niet altijd zeker dat u alle vijf te zien krijgt. De dieren leven namelijk vrij in de nationaal parken, en de natuur laat zich nu eenmaal niet dwingen. Er zal altijd een onvoorspelbaar element in uw reis zitten. Maar juist dit onvoorspelbare maakt een safari spannend en charmant.

Is het gevaarlijk?

leeuw

In principe niet.

Uw gids is getraind in het interpreteren van het gedrag van de dieren, en weet hoe te handelen in het geval dit nodig is.

Uw gids is expert en respecteert de dieren en hun omgeving. Als u de instructies van uw gids volgt, is uw safari op geen enkele wijze gevaarlijk.

Maar onthoud dat u op de safari wilde dieren gaat zien. Ze reageren op plotselinge bewegingen en geluiden. In de regel lopen ze gewoon weg als ze bang worden.

Mag ik foto’s nemen?

Samburu in Kenia

Ja!

Maar houd altijd rekening met de dieren. Vermijd handelingen die de dieren kunnen afschrikken en daardoor wegjagen. De dieren kunnen bijvoorbeeld van flitslicht schrikken. Het is jammer als dit gebeurt wanneer u de dieren nou juist van dichtbij wilt bekijken.

Ga van tevoren bij uzelf te rade wat uw verwachtingen met betrekking tot de foto’s zijn. Het is niet altijd nodig een zeer dure camera mee te nemen. Soms is een mobiele telefoon misschien toereikend. Bepalend is wat u bij thuiskomst aan uw vrienden en familie wilt laten zien.

Welke kleding moet ik aan hebben?

Het is raadzaam geen kleding met felle of donkere kleuren aan te trekken.

Felle kleuren kunnen sommige dieren in de savanne onnodig afschrikken. Donkere kleuren kunnen vliegen en insecten aantrekken. Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, neem dan lichte/neutrale kleding (niet zwarte of witte) mee, zodat u zoveel mogelijk één met het landschap bent.

U kunt hier meer tips over kleding krijgen.

Ga ik in de savanne overnachten?

Serengeti Wildebeest Camp

Ja en nee.

Er zijn verschillende accommodaties, afhankelijk van de bestemming. Tijdens onze reizen kunt u in hotels, beach resorts (tijdens strandvakanties), lodges en wild camps overnachten.

In sommige wild camps overnacht u feitelijk aan de rand van, en in sommige gevallen in, nationaal parken. Het is een fantastische belevenis om de dieren rondom de plek waar u slaapt te horen lopen.

Bij deze accommodaties zijn bewapende rangers aanwezig die uw veiligheid waarborgen.

Onze beste tips!

Game drive i Samburu

1. Bereid u voor

Ontdek wat u graag wilt beleven. En neem contact met onze reisspecialisten op, zodat u er zeker van bent dat uw verwachtingen gerealiseerd worden

Bezoek onze pagina met praktische informatie. Hier vindt u informatie over o.a. kleding, uitrusting en inpaklijsten.

2. Heb geduld

Een deel van de charme van het reizen is dat u niet precies weet wat u gaat beleven.

De natuur is onvoorspelbaar. In de nationaal parken leven wilde dieren. U wilt misschien bepaalde dieren zien. Maar het is niet zeker dat juist deze dieren te zien zijn op de dag van uw bezoek aan het nationaal park. Maar we beloven u dat u een overvloed aan dieren zult zien!

3. Reis met een open hart en geest

Sta er bij stil dat u naar een land reist dat een andere cultuur kent dan de cultuur waaraan u misschien gewend bent. Sta open voor de fantastische belevenissen die u absoluut gaat meemaken. Dan krijgt u ongetwijfeld een reis die u nooit zult vergeten.

TourCompass – Van toerist naar reiziger