• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Zambia: Victoriawatervallen

Reisverslag uit Zambia: Victoriawatervallen

09 August, 2019
Alle posts bekijken

In april 2019 maakte onze reisadviseur Pernille een fantastische reis naar de Victoriawatervallen, Botswana en Kaapstad. Hieronder kun je haar reisverslag over de Victoriawatervallen lezen.

Victoriawatervallen

In april maakten mijn collega Marie en ik een fantastische reis naar Afrika.

Tijdens de reis stopten we onder meer bij de Victoriawatervallen. Dit was een grootse belevenis en het is beslist niet de laatste keer dat ik deze plek bezoek.

We overnachtten bij Avani Victoria Falls Resort dat een ideale ligging heeft in verhouding tot de waterval. Het is maar 5 minuten lopen van het hotel naar de waterval en als je bij Avani overnacht, kun je het nationaal park gratis bezoeken.

Dit betekent ook dat je er meerdere keren naartoe kunt gaan en een bezoekje ‘s ochtend vroeg is bijvoorbeeld echt een aanrader. Als je bij Avani overnacht, bevind je je aan de oostkant van de waterval en je ziet hier bij zonsopgang de prachtigste regenbogen.

Victoriawatervallen 2

Op de dag dat we aankwamen, gingen we meteen naar de Victoriawatervallen. We hadden geen van beide grote verwachtingen, maar we sloegen bijna steil achterover door deze fantastische, mooie en overweldigende ervaring.

David Livingstone “ontdekte” de waterval in 1855 en gaf deze de naam Victoriawatervallen, vernoemd naar de Engelse koningin Victoria.  De plaatselijke bevolking heeft de watervallen Mosi-oa-tunya genoemd, wat ”the smoke that thunders” betekent.

En deze naam begrijp je als je bij de waterval staat, en het enorme lawaai hoort en opspattende water voelt dat honderden meters de lucht inschiet en waardoor wij drijfnat werden.

Je kunt een regencape bij Avani lenen en we raden je aan om dat te doen 😊

Pernille

Rond de Victoriawatervallen vind je diverse uitkijkposten die allemaal de moeite waard zijn.

De Zambezi River bevat in februari en juni het meeste water, en op dat moment stort er elke minuut 5 miljoen m3 naar beneden bij de watervallen. Daarom is dat het ideale tijdstip om ernaartoe te gaan, als je de waterval zo groots mogelijk wilt meemaken. De Victoriawatervallen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De waterval is 1,5 km breed en op de hoogste plek is hij 108 meter hoog.

Pernille, Afrikareizen.nl

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.