ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Tanzania: Serengeti fly-in-safari

Reisverslag uit Tanzania: Serengeti fly-in-safari

14-2-2020
Alle posts bekijken

In oktober ging onze collega Rikke met haar man en 2 kinderen op herfstvakantie in Tanzania op onze reis “Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & strandvakantie op Zanzibar“. Hieronder kunt u het verslag van Rikke lezen over het eerste deel van de reis, het fly-in gedeelte.

Flightlink

Wilt u op een reis met een extra wauw-factor en wilt u tijd besparen, dan is een fly in-safari van harte aan te bevelen. Hier vliegt u rechtstreeks naar het hart van Serengeti nationaal park en landt u midden tussen de wilde dieren.

In de herfstvakantie nam ik mijn gezin mee op onze Serengeti fly-in-safari en we waren allemaal verwachtingsvol over de ervaringen die ons te wachten stonden in Tanzania.

We werden opgehaald in Kilimanjaro luchthaven door een klein Cessna grand caravan-vliegtuigje, met plaats voor 12 personen. Wij hadden het geluk dat er die dag geen andere mensen mee moesten met dat vliegtuigje, dus we hadden het helemaal voor onszelf.

Fly-in

We groetten de piloot vriendelijk, deden de veiligheidsriemen om en een paar minuten later zagen we de landingsbaan onder ons verdwijnen. Aan de horizon wachtte ons safari-avontuur.

Met de Kilimanjaro aan onze rechterkant gingen we richting de Serengeti-vlakte en al snel zagen we het prachtige landschap onder ons. Voor zover het oog reikte zagen we savanne, bos en kleine bergen.

Na ongeveer een uur vliegen, waarbij we onze ogen geen rust gunden, begonnen we met de daling. Tijdens de daling zagen we een grote kuddes gnoes, die aan het grazen waren en toen zagen we onze landingsbaan: een baan van grint van een paar honderd meter. Een groep zebra’s maakte zich snel uit de voeten, omdat ze schrokken van ons vliegtuigje dat midden in hun habitat landde.

Een paar minuten later stonden we op het grint – we waren midden in Serengeti nationaal park geland. We hoefden alleen maar naar onze safari-auto te lopen, met chauffeur die op ons stond te wachten.

leopard

We begonnen op onze eerste gamedrive en onze chauffeur vroeg of we even konden wachten met onze lunch omdat hij wist dat er net een luipaard zat in een boom heel dichtbij. Dat klonk als een goed plan.

Al na een paar minuten rijden zagen we de eerste gazellen en leeuwen en verderop het luipaard. Wauw! Er wachtte ons een geweldig safari-avontuur!

Rikke, TourCompass