ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag over Chobe, de Victoria Watervallen & Kaapstad

Reisverslag over Chobe, de Victoria Watervallen & Kaapstad

20-5-2019
Alle posts bekijken

In april 2019 ging Marie van Afrikareizen.nl mee op een van onze 3-in-1-reizen naar de Victoria Watervallen, Botswana en Kaapstad. Lees hieronder wat ze heeft meegemaakt.

Chobe

We reisden deze keer naar Nationaal park Chobe in Botswana, de Victoria Watervallen (aan de Zambia-kant) en ten slotte naar Kaapstad in Zuid-Afrika.

Ik ben op allerlei plekken in Afrika op safari geweest, maar deze combinatie van safari, spectaculaire natuur en een grote stad was nieuw voor me. Daarom verheugde ik me erop om samen met mijn collega iets nieuws te doen.

Onze reis begon in Botswana, waar we op safari zouden gaan. Vanuit de luchthaven hoefden we maar 10 minuten te rijden, voordat we bij ons hotel aankwamen. En als je ooit in Afrika bent geweest, dan weet je dat een rit van 10 minuten echt een ongekende luxe is.

Chobe Marina Lodge

Chobe Marina Lodge heeft een prachtige ligging aan de Zambezi-rivier, dus toen we de receptie binnenstapten, hadden we meteen al een schitterend uitzicht.

De volgende dagen waren we op safari: zowel op het land als op het water, en daardoor is Chobe ook een unieke belevenis. Het is fantastisch dat je ‘s ochtends de dieren langzaam wakker ziet worden en dat je ze ‘s middags vanaf het water ziet, waar ze na een warme dag komen afkoelen.

Victoria Watervallen

Door naar Zambia en de Victoria Watervallen. Het was ongeveer 1 uur rijden van hotel naar hotel. En de Victoria watervallen zijn echt de moeite waard. Ik weet niet wat ik had verwacht, maar dit overtrof al mijn verwachtingen. Het was een indrukwekkende belevenis, die je minstens één keer in je leven zou moeten meemaken. Ik voelde me buitengewoon bevoorrecht toen ik daar aan de rand van een van wonderen van de wereld stond.

wijngaard

De reis eindigde in Kaapstad, waar ik eerder was geweest, dus ik wist wat me te wachten stond. Kaapstad stelt nooit teleur en ook deze keer niet. Het was de ideale manier om mijn vakantie te beëindigen met wat shopping en wijnproeven. Kaapstad heeft de ideale mengeling van natuur in wereldklasse, historische hoogtepunten en plekken om te relaxen.

Marie, TourCompass