• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Tanzania: Met een luchtballon over de Serengeti-vlakte

Reisverslag uit Tanzania: Met een luchtballon over de Serengeti-vlakte

25 November, 2019
Alle posts bekijken

In september 2019 gingen onze twee collega’s Anne Mette en Louise op studiereis naar Tanzania en Zanzibar. De safari in een luchtballon was een van de vele belevenissen die ze nooit zullen vergeten!

ballonsafari

Zonnestralen in de mooiste oranjerode kleuren strekken zich voorzichtig uit vanaf de horizon. De lucht is koel, maar wij staan gespannen en verwachtingsvol te kijken naar hoe de luchtballon met lucht wordt gevuld. Het gevoel van over de savanne glijden is magisch. De lucht is koel, de geluiden zijn zwak en de dieren die onder ons lopen lijken niet te merken dat wij hen van bovenaf bekijken. We krijgen een heel ander perspectief op de landschappen van de savanne en de indrukwekkende fauna.

Serengeti, zebra's

We zijn heel vroeg opgestaan en tijdens de rit naar de opstijglocatie was het nog donker. Zo donker dat we het grazende nijlpaard langs de kant van de weg niet eens zagen, totdat de gids de auto stopte. Verder zien we niet veel dieren, maar dat was niet erg. Want eenmaal in de luchtballon zien we de enorme grote verscheidenheid aan dieren, te beginnen met een sluipende hyena. Het knorrende geluid van de nijlpaarden kunnen we al horen voordat we boven de rivier zijn. Ze liggen dicht bij elkaar en lijken op enorme keien.

uitzicht op de serengeti

De stilte is werkelijk fantastisch boven de Serengeti-vlakte. Af en toe wordt de stilte verbroken door het geluid van de vlam die in de ballon wordt geblazen. We draaien voorzichtig om elkaar heen, zodat iedereen in de mand de dieren kan zien. Iedereen staat te turen en te genieten van de prachtige kleuren die de zonsopgang over het landschap verspreidt. We staan bijna te fluisteren als er dieren worden gespot, want de stilte is een welkome onderbreking van de hobbelige en stoffige tochten in de jeeps van de voorgaande dagen.

Serengeti, leeuwen

Dan komt het hoogtepunt: verderop zijn leeuwen. We kunnen niets zien door de hoge boom voor ons, maar iedereen staat klaar met ogen op steeltjes, camera en verrekijker in de aanslag. Zodra we de boom passeren zien we drie mannetjes leeuwen in volle gang met het verslinden van een zebra. De vrouwtjes en de welpen staan geduldig te wachten rond de lawaaierige mannetjes. Een prachtig schouwspel zo vroeg in de ochtend.

ballonsafari, ontbijt

De landing is zachter dan verwacht, maar onze Engelse ballonvaarder stuurt dan ook behendig langs termietenheuvels en bomen.
Na de landing wacht ons een heerlijk glas champagne midden op de Serengeti, voordat we naar ons ontbijt rijden. Onder een hoge boom vol vogelnesten staan drie lange tafels met groene tafelkleden en servies. De obers staan klaar met een full English breakfast, waarvan wij genieten in deze schilderachtige omgeving, en de champagne vloeit rijkelijk!

Anne Mette & Louise, ballonsafari
Wij toasten op een zeer geslaagde ochtend met nieuwe belevenissen en weer andere dieren – die leeuwen vergeten we nooit! Het was een extravagante ochtend, maar deze ochtend zal ons altijd bijblijven.

Afrikareizen.nl – Beleef het van heel dichtbij!

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.