ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag van Zuid-Afrika: Kaapstad, Krugerpark & Mauritius

Reisverslag van Zuid-Afrika: Kaapstad, Krugerpark & Mauritius

7-10-2018
Alle posts bekijken

In september 2018 maakte onze collega Dennis een reis naar Zuid-Afrika en Mauritius. Lees hieronder over zijn belevenissen:

mauritius

Een verblijf in de wereldstad Kaapstad gevolgd door een safari in het Krugerpark en een strandvakantie op Mauritius is echt de perfecte combinatie van sightseeing, dieren spotten en ontspanning. Mijn vriendin, Maria, en ik hadden in september 2018 het geluk om Zuid-Afrika van heel dichtbij te beleven. Vanaf het begin tot het einde waren het onvergetelijke belevenissen.

Kaapstad – Meerdere steden in één

Kaapstad - Meerdere steden in één

Al bij het landen in Kaapstad laat het land zich van zijn beste kant zien. Door de bergen is het land compleet anders dan het vlakke Nederland. De beroemde Tafelberg steekt boven de stad uit, en de bergwanden vormen samen een mooie achtergrond van een stad met vele verschillende aspecten. De contrasten beperken zich niet tot het landschap. Het werd ons al snel duidelijk dat Zuid-Afrika een land is waar een groot verschil tussen arm en rijk is. Tijdens de rit naar het hotel konden we zowel Khayelitsha – het grootste township van Zuid-Afrika – als de wolkenkrabbers zien, die de laatste 30 jaar in de stad zijn verrezen.

Toen de Apartheid nog officieel bestond, was de stad in verschillende districten verdeeld. Tegenwoordig zijn de verschillen tussen de districten nog steeds duidelijk te zien. Vooral het kleurrijke District Six trekt de aandacht.

We maakten met een gids een aangename wandeling door de stad. Onze gids, Manny, vertelde op boeiende wijze over de vier decennia waarin de Apartheid Zuid-Afrika domineerde. De wandeling eindigde bij het gemeentehuis van Kaapstad. Hier hield Mandela zijn eerste toespraak na zijn vrijlating. Een verrijkende belevenis!

Wijn, kaas en Simpewe

Wijn, kaas en Simpewe

Zuid-Afrika, vooral het zuidwestelijke deel, is bekend om zijn wijn. Hoewel wij niet enorme wijnliefhebbers zijn, was een bezoek aan het wijngebied en de streek rondom Stellenbosch een must tijdens onze reis! We maakten een dagtocht naar drie verschillende wijngaarden. Bij elke stop mochten we wijn en een breed assortiment lokale kazen proeven.

Het luisteren naar onze gids en tevens chauffeur, Simpewe, stak echter met kop en schouders boven alle andere belevenissen uit. Hij wist veel over het gebied en de plekken die we bezochten. Toen we belangstellend naar zijn achtergrond vroegen, vertelde hij met vreugde en trots over zijn leven, familie en land. Dit is overigens kenmerkend voor alle Zuid-Afrikanen die wij tijdens onze reis zijn tegengekomen.

Levensvreugde, liefde en knuffels

Levensvreugde, liefde en knuffels

We besloten de voorschool Loving God Pre-school tijdens onze reis te bezoeken. We zijn blij dat we dit hebben gedaan. De kinderen waren verheugd ons te zien. Vrolijk lachend omhelsden ze ons. Ze wilden graag spelen. Alle kinderen renden achter ons aan toen we gingen voetballen. We zagen de trots in hun ogen toen ze luidkeels hun volkslied lieten horen. De kinderen zorgden er met hun levensvreugde, liefde en lach voor dat we met een goed gevoel vertrokken. Ze klommen in het hek om ons uit te zwaaien. We kregen meteen zin om weer terug te keren!

Oog in oog met neushoorns in het Krugerpark

Oog in oog met neushoorns in het Krugerpark

Tijdens onze reis stond er ook een safari in het Krugerpark op het programma. We mochten op een bepaald moment even de benen strekken. Op een afstand van 20 tot 30 meter stonden twee witte neushoorns te grazen. Dit was absoluut het hoogtepunt van deze safari. Verrassingen en verwachtingen zijn de kernwoorden van een safari, want je weet nooit wat je gaat beleven. Één ding is echter zeker, je krijgt herinneringen voor het leven!

Ontspanning en strandvakantie op Mauritius

Ontspanning en strandvakantie op Mauritius

Gevuld met indrukken en herinneringen vertrokken we vanuit Zuid-Afrika naar het ongelooflijk mooie Mauritius. Het was tijd voor volledige ontspanning en het genieten van elkaar. En daar is op dit eiland midden in de Indische Oceaan alle gelegenheid voor. Je beleeft veel tijdens een lange vakantie. Veel leg je op foto’s vast, maar niet alles. Het ongestoord onder een parasol liggen en in gedachten teruggaan naar de belevenissen is een waar genot. We moeten gewoon een keer terug naar Zuid-Afrika en het schitterende Mauritius, zeker weten!

Dennis, TourCompass