ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Zuid-Afrika: Bedankt voor een goede reis

Reisverslag uit Zuid-Afrika: Bedankt voor een goede reis

6-12-2018
Alle posts bekijken

Hieronder kun je een reisverslag lezen, dat Anne, onze reiscoördinator in Afrika ontving van Henning die in november 2018 in Zuid-Afrika op vakantie was.

neushoornvogel

Beste Anne,

Mede namens mijn echtgenote en vier kennissen die vorige week mee waren op safari, wil ik je hierbij enorm bedanken voor de belevenis en alles wat erbij hoort.

Het was echt een grote belevenis, vooral voor de twee die voor het eerst op safari waren. Maar ook voor ons als ‘door de wol geverfde’ safarigangers, het was voor ons de zesde reis met safari in Afrika, was het een grote belevenis.

De nadelen van een lange reis, die onvermijdelijk is, worden ruimschoots gecompenseerd door mooie belevenissen, zoals bij deze reis het geval was. Ook de lange rit van Johannesburg naar de lodge was een belevenis toen we bij een soort rustplek langs de weg stopten, waar een complete dierentuin was. We stopten hier zowel op de heen- als terugreis naar/van de lodge.

nijlpaarden

De lodge was perfect en was fantastisch aan de rivier gelegen. Het was een onovertroffen belevenis om vanuit het raam en vanaf het balkon van je kamer nijlpaarden en een complete groep olifanten te zien.

Het verblijf in de lodge was zeer aangenaam. Alles ging zoals het moet, het was ongelooflijk schoon en het schoonmaakpersoneel was uitstekend. De kamers werden elke dag schoongemaakt.

Het restaurant was ook prima, alhoewel de gerechten veel op elkaar leken. Maar dat zijn we gewend in Afrika, waar niet echt gevarieerd wordt wat maaltijden betreft. Daarentegen werden er elke dag heerlijke salades geserveerd, dus hier hadden we ook niets te klagen. Heerlijk ontbijt en goede service van het personeel.

Voor de goede orde moet worden gezegd dat de informatievoorziening, zowel vóór als tijdens de reis, fantastisch was, en het was heel fijn om een aantal dagen voor aankomst een mail van jou (redactie: Anne van Afrikareizen.nl) te ontvangen met informatie over de verschillende zaken.

Het verblijf was een niet te evenaren belevenis. Ik heb vaak gegrapt over het feit dat ik wilde honden en andere bijzondere dieren wilde zien. Al op onze eerste safari tijdens de reis waren we nog maar net het Krugerpark binnengereden toen we een roedel van tien tot twaalf wilde honden zagen, fantastisch!

wilde hond

Elke dag luipaarden spotten, zelfs een dag een vrouwtje met twee welpjes, leverde mooie belevenissen op. En we zagen ook een groot aantal vogels, met name de noordelijke hoornraaf, de vechtarend en last but not least de Afrikaanse oehoe en de zeer zeldzame Frankolijn.

Mijn wens om de kleine antilopen te spotten ging ook in vervulling. We zagen naast de wat meer gewone soorten zoals de koedoe, gnoe en uiteraard de impala, ook steenbokken, bosbokken, klipspringers en duikerbokken. We konden echter slechts een glimp van de sabelantilope bij Boulders opvangen.

dik dik

We spotten ook de grote dieren zoals olifanten, neushoorns (deze waren er in overvloed), nijlpaarden, buffels en giraffen.  Ook kleine dieren zoals de langstaartige mangoest en dwergmangoest zagen we voorbijkomen, ja, we konden ons eigenlijk niets meer wensen.

Het was echter triest om te ervaren dat het grote aantal olifanten de biotoop van het park op destructieve wijze vernietigt, waardoor de overige dieren worden verdreven. Ik hoop dat hier een keer iets aan gedaan wordt en het park wordt behouden.

Al met al was deze reis een fantastische belevenis, waarvoor grote dank.

Als alles goed gaat, gaan we volgend jaar onze volgende reis plannen. De bestemming zal Tanzania en het Ngorongoro-park zijn.

Met vriendelijke groeten van tevreden klanten,

Susanne en Henning Pust

TourCompass – Van toerist naar reiziger