ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelen5 activiteiten in Kaapstad als het regent

5 activiteiten in Kaapstad als het regent

20-2-2019
Alle posts bekijken

reng i Kaapstad

Kaapstad is een fantastische stad waar veel te beleven is, zelfs op een regenachtige dag.

Misschien denkt u bij een vakantie in Kaapstad aan wandelen op de Tafelberg, een bezoek aan het schiereiland Cape Point en andere klassieke bezienswaardigheden, maar Kaapstad heeft ook veel binnenactiviteiten te bieden die perfect voor een regenachtige dag zijn.

Lees over 5 spannende binnenactiviteiten voor op regenachtige dagen in Kaapstad.1

1. Bezoek fascinerende musea

slave lodge

Kaapstad heeft ongelooflijk veel musea op het gebied van kunst en historie, die bij uitstek geschikt zijn om op een regenachtige dag te bezoeken.

South African Museum

Het Nationaal Museum van Zuid-Afrika biedt een spannend kijkje in de natuurhistorie van het land.

De collectie van het museum bestaat uit maar liefst 1,5 miljoen soorten en is van grote waarde voor wetenschappelijk natuuronderzoek. Laat je hier bijvoorbeeld fascineren door Afrikaanse dinosauriërs, fossielen van insecten en voorwerpen van duizenden jaren oud die door de eerste mensen in Zuid-Afrika werden gebruikt. Maar je kunt in het museum bijvoorbeeld ook vis zien die vorige week werd gevangen.

Verken in het museum de spannende natuur en leer nog meer over onze wonderlijke wereld.

Zeitz Museum of Contemporary Art Africa

Of je kunstliefhebber bent of niet, Zeitz Museum of Contemporary Art Africa is een bezoek waard.

Dit fantastische museum, met een oppervlak van 6.000 vierkante meter verdeeld over 9 verdiepingen, heeft het beste van Afrikaanse kunst te bieden. Het is op het gebied van Afrikaanse kunst het grootste museum ter wereld en heeft zowel meerdere vaste collecties als tijdelijke tentoonstellingen.

Het museumgebouw is gehuisvest in een oude graansilo uit 1921, bij Victoria & Alfred Waterfront gelegen.

Iziko Slave Lodge

In Iziko Slave Lodge kun je veel over de Zuid-Afrikaanse slavengeschiedenis te weten komen. Het museumgebouw is met deze geschiedenis verbonden.

Het gebouw dateert uit 1660 en is een van de oudste gebouwen van Zuid-Afrika. Er hebben vroeger 1.000 slaven gewoond, waarvan elk jaar ongeveer een op de vijf stierf. Het gebouw heeft achtereenvolgens als gevangenis, postkantoor en hoogste gerechtshof gediend. Voor de slavenhandelaren was het gebouw praktisch gelegen. De slavenhandel vond namelijk op Spin Street, net om de hoek, plaats.

2. Proef wijn in de wijngebieden van Kaapstad

proeverij

Zuid-Afrika is wereldberoemd om zijn wijnproductie, bijvoorbeeld de kenmerkende druivensoort Pinotage, ontstaan door de Pinot Noir en de Cinsault met elkaar te kruisen. Als je wijn wilt proeven zijn de wijngebieden van Kaapstad een waar mekka.

In en buiten Kaapstad vind je meerdere wijngebieden.

Groot Constantia

De wijntraditie van Kaapstad begon in het mooie Constantia, een voorstad van Kaapstad. Hier vind je witte wijngaarden omgeven door wijnvelden en bergen.

Je kunt bijvoorbeeld ook een kijkje nemen in Groot Constantia, de oudste wijngaard van het gebied. Men heeft zich hier in de loop van de afgelopen 300 jaar in de productie van een aantal wijnen gespecialiseerd. Je kunt deze eminente wijnen proeven.

Stellenbosch

In Stellenbosch vind je meer dan 200 wijnproducenten.

Een excursie naar deze plaats brengt je naar een wijngaard waar je een rondleiding in de wijnkelder krijgt en van smakelijke wijnen mag proeven. In sommige wijngaarden weet men de sfeer nog gezelliger te maken door de gasten naast wijn ook van heerlijke kazen te laten proeven.

Paarl

Een ander schitterend wijngebied is Paarl. Ook hier kun je voor het proeven van voortreffelijke wijnen terecht.

De stad biedt naast smaakvolle wijnen een aantal historische belevenissen. Paarl herbergt namelijk de plek waar Nelson Mandela vlak voor zijn vrijlating gevangen zat.

3. Er op los shoppen

Victoria Wharf

Kaapstad is een mekka voor mensen die van shoppen houden.

De stad heeft meerdere winkelcentra en een ontelbaar aantal spannende markten, waar grote kans is iets leuks op de kop te tikken.

Canal Walk Shopping Centre

In Kaapstad ligt het winkelcentrum Canal Walk. Dit is het op twee na grootste winkelcentrum van Afrika.

Canal Walk telt 400 winkels en 50 eetgelegenheden, dus je kunt hier nagenoeg tot in het oneindige shoppen.

Je vindt er zowel internationale als lokale merken en kunt van alles, van een kop koffie tot diamanten kopen.

Victoria Wharf Shopping Centre

Bij Victoria & Alfred Waterfront ligt het Victoria Wharf Shopping Centre. Je vindt hier meer dan 450 winkels waar je van alles en nog wat kunt krijgen.

Bijvoorbeeld traditioneel ambachtelijke producten of een heerlijk gerecht. Het winkelcentrum heeft ook de wat gewonere winkels waar je kleding van internationale merken kunt kopen.

The Bay Harbour Market

Bay Harbour Market ligt in een verlaten fabriek in Hout Bay. Het aanbod bestaat uit souvenirs, Zuid-Afrikaanse ambachtelijke producten, antiquiteiten en nog veel meer. Een standplaats op Bay Harbour Market krijg je niet zomaar. Je vindt hier dan ook zeer creatieve en innovatieve producten.

De markt is vrijdagmiddag en in het weekend open.

4. Genieten op de eetmarkten van Kaapstad

voedselmarkt

Kaapstad heeft naast een overvloed aan fantastische restaurants echt heel veel eetmarkten, waar gerechten van verse, lokale ingrediënten worden bereid.

Neighbourgoods Market

Bezoek de weekendmarkt Neighbourgoods Market, in het hart van de wijk Woodstock gelegen en één van de beste eetmarkten van Kaapstad.

Elke zaterdag begeven lokale boeren zich naar de markt om hun oogst te verkopen. Koop bijvoorbeeld groenten of een lekkere lunch bij een van de 100 marktkramen.

V&A Food Market, Table Bay

Victoria & Alfred Waterfront herbergt een oud stenen pomphuis dat is omgebouwd tot een eetmarkt met meer dan 50 verschillende kramen.

De markt is elke dag open en biedt bijvoorbeeld heerlijke vegetarische kerriegerechten, kip tandoori en nog veel meer. Je kunt ook exotische specialiteiten zoals gerechten met zebra-, krokodillen- of knobbelzwijnvlees proberen.

City Bowl Market

De City Bowl Market is elke donderdag van 16.30 tot  open en telt meer dan 30 kramen, waar je gerechten uit keukens van de hele wereld kunt krijgen.

Wat zeg je van een gastronomische hotdog of Argentijnse empanades? Als je een zoetekauw bent, kun je uit verschillende desserts en snoep kiezen.

City Bowl Market heeft variatie en kwaliteit hoog in het vaandel staan, dus er is zeer zeker voor elk wat wils!

5. Ga op verkenning in een andere wereld

aquarium

Als je niet echt van klassieke musea houdt, zijn er vele andere bezienswaardigheden die zich perfect voor een regenachtige dag lenen.

Neem een kijkje in vogelland

Ben je vogelliefhebber, dan is een bezoekje aan World of Birds eigenlijk een must see.

Hier leven meer dan 3.000 vogels en andere kleine dieren in een park van 4 hectare. De vele vogels vertegenwoordigen 400 verschillende soorten. Er zijn ca. 100 verschillende routes door het park uitgestippeld.

World of Birds is één van de grootste vogelparken van de wereld en de grootste van Afrika. Het is alle dagen van de week van 9.00 tot 17.00 uur open.

Bewonder vlinders in Butterfly World

Vlak bij Kaapstad vind je Butterfly World, een broeikas met een oppervlak van 1.000 vierkante meter, waar duizenden fantastische, exotische vlinders van de hele wereld leven.

Elke week worden 500 tot 800 vlindercocons uit Maleisië, China, Costa Rica en de Filipijnen geïmporteerd.

Butterfly World herbergt naast vlinders andere exotische dieren zoals vogels, reptielen en spinnen die veilig in een glazen terrarium leven.

Je kunt ook een wandeling in de tuin van Butterfly World maken. Je kunt hier loslopende eenden, geiten, kippen en stokstaartjes zien. Als je met kinderen reist, is een wandeling in de tuin ideaal. De kinderen mogen sommige dieren namelijk voederen.

Dicht bij de dieren onder water

Ben je gefascineerd door de onderzeese wereld, dan moet je Two Oceans Aquarium bezoeken.

Het puntje van Zuid-Afrika ligt tussen twee oceanen, de Indische en de Atlantische Oceaan. In deze zeeën leven fantastische dieren waarvan je een groot aantal in dit aquarium van dichtbij kunt beleven. Je kunt bijvoorbeeld tussen pijlstaartroggen en geredde schildpadden duiken, de dieren uit de onderzeese wereld onder een microscoop bekijken en prachtige pinguïns bewonderen.

Je kunt ook zien hoe het personeel de pinguïns met garnalen en vis voederen, en leren over het leven en gedrag van deze dieren.

Kortom, het aquarium heeft fantastische belevenissen te bieden.

Bekijk hier al onze reizen naar Kaapstad:

Kaapstad biedt grote belevenissen, of nu het regent of zonnig is. Dus ongeacht het weer heeft deze fascinerende wereldstad unieke belevenissen voor iedereen.

Als je vragen hebt of meer wilt weten over onze reizen naar Zuid-Afrika, kun je altijd contact opnemen met onze reisspecialisten.

TourCompass – Van toerist naar reiziger