ZEKERHEIDSGARANTIE

Paasreizen

27-1-2020  |  aangepast: 16-4-2024
Alle posts bekijken

Okavango

Wilt u een onvergetelijke en avontuurlijke Pasen beleven?

Reis naar Afrika en ontdek wat de vele boeiende bestemmingen te bieden hebben in april, de maand waarin Pasen vaak valt.

Wij hebben 4 mooiste bestemmingen in Afrika uitgekozen.

Lees er hieronder meer over.

Zuid-Afrika in april

Cape Town

Zuid-Afrika is het hele jaar door een fantastische safaribestemming en heeft enorm veel te bieden. Combineer een bezoek aan het Krugerpark, een van de belangrijkste nationale parken, met een stadsbezoek aan Kaapstad en beleef een paasvakantie die u niet snel zult vergeten.

In april is het najaar in Zuid-Afrika net begonnen. Dat betekent aangenamere, maar nog steeds warme temperaturen in het Krugerpark, met weinig regen. Op dit tijdstip van het jaar zijn de rivieren en waterpoelen in Zuid-Afrika nog gevuld met water na de regen van de voorgaande maanden. Hierdoor is het bush-landschap prachtig weelderig. Met het water komen ook de dieren en de wilde dieren gedijen goed in het groene seizoen van het najaar.

Beleef fantastische momenten op uw safari in het Krugerpark, waar u de kans heeft om olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels, zebra’s en nog veel meer andere dierensoorten te zien. Ga mee op een fantastische game drive en beleef de fascinerende wilde dieren van heel dicht bij.

Heeft u genoeg indrukken opgedaan bij de wilde dieren en de natuur, dan kunt u verder reizen naar Kaapstad, de oudste en misschien mooiste stad van Afrika. In april is de temperatuur in Kaapstad aangenaam en daarom is het geweldig om de stad in die maand te bezoeken.

De ligging van de stad is prachtig, aan de voet van de beroemde Tafelberg, en alleen al rondlopen in deze stad en genieten van de vele indrukken is een belevenis op zich. U kunt een tocht naar de top van de Tafelberg maken, het wijnland in de omgeving van Kaapstad bezoeken of een bezoekje brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat.

Wilt u met Pasen op safari en ontdekking bij een zonnige hemel met aangename temperaturen, dan is Zuid-Afrika uw bestemming voor de paasvakantie.

Ga op paasvakantie naar Zuid-Afrika:

Botswana in april

Botswana

Botswana biedt het hele jaar rond fenomenale belevenissen en dat geldt dus ook voor april. Wilt u mooie zonsondergangen, warme temperaturen en de mogelijkheid om fascinerende dieren te spotten, dan is Botswana dé plek voor uw paasvakantie.

In april is het droge seizoen net begonnen in Botswana, en het is een fijne maand om dit gebied te bezoeken. U kunt veel heerlijke zonuren verwachten, een hemel die meestal onbewolkt is en bovendien valt er over het algemeen geen regen. De dagtemperatuur ligt rond de 30 graden en de nachttemperatuur rond de 15 graden, dit betekent een aangename temperatuur bij het slapen.

U kunt niet naar Botswana reizen zonder de Okavangodelta te bezoeken, een van de allermooiste plekken van Afrika. In april, na het regenseizoen, is de delta nog weelderig en groen, en er zijn prachtige bomen en hoog, groen gras voor zover het oog reikt. In april begint de paringsperiode van de antilopen en de mannetjesimpala begint dan zijn strijd om de gunst van de vrouwtjes. Dit betekent ook dat de roofdieren in de buurt blijven, in de hoop dat zij hun tanden in een prooidier kunnen zetten.

De reis gaat verder naar Chobe nationaal park, de natuur is hier zeer gevarieerd dankzij de Chobe-rivier en de verschillende ecosystemen van het park. In het droge seizoen drogen de waterpoelen in heel Botswana uit. Dit betekent dat er goede mogelijkheden zijn om heel veel wilde dieren te zien, omdat de dieren zich in de richting van de oevers van de Chobe-rivier begeven. U kunt bijvoorbeeld wel 50.000 olifanten zien die zich bij de oevers verzamelen om hun dorst te lessen.

Wilt u graag wilde dieren zien en een nog weelderige natuur? Ga dan op paasvakantie naar Botswana en doe nieuwe ervaringen op.

Ga op paasvakantie naar Botswana:

De Victoriawatervallen in april

Victoria falls

Bruisende watervallen, een deken van regenwoud en een avontuurlijk samenspel van natuurkrachten. Dat is wat u kunt verwachten van een bezoek aan de Victoriawatervallen. Breng uw paasvakantie door bij de Victoriawatervallen en laat u betoveren door de spectaculaire natuur.

De Victoriawatervallen liggen vlak bij Chobe nationaal park in Botswana, dus waarom niet uw paasvakantie combineren met een reis naar deze bestemming.

De watervallen behoren tot de grootste ter wereld en hebben een breedte van maar liefst 1,7 kilometer. Elke seconde valt er meer dan 1.000 kubieke meter water naar beneden, om daarna weer honderden meters in de lucht weer op te spatten boven de watervallen. Daarom hebben de watervallen ook de plaatselijke naam “Mosi-oa-Tunya” gekregen, dit betekent “de mist die dondert”.

In april is het droge seizoen bij de Victoriawatervallen net begonnen en dit betekent over het algemeen minder regen en warme temperaturen. Het gebied bij de Victoriawatervallen heeft talloze bezienswaardigheden, ook spannende activiteiten met adrenalineboost. U mag een wandeling bij de Victoriawatervallen niet missen, speciaal een wandeling over de Knife Edge Bridge is onvergetelijk. Op deze brug heeft u een uniek uitzicht op de watervallen, zodat u een van de natuurwonderen echt van dicht bij kunt beleven.

Wilt u deze geweldige watervallen van bovenaf zien, dan kunt u een onvergetelijke helikoptervlucht boeken.

Bent u klaar om een fantastische, bruisende natuur te beleven, ga dan met Pasen op een boeiende reis naar de Victoriawatervallen.

Ga op paasvakantie naar de Victoriawatervallen:

Tanzania in april

Tanzania

Tanzania staat voor kleurrijk, Swahili-cultuur en een gastvrije, vriendelijke bevolking. Het land heeft misschien niet het allerbeste weer rond Pasen, maar u heeft nog altijd hele goede mogelijkheden om Afrikaanse dieren te spotten en u kunt geld besparen omdat het laagseizoen is.

In april is de “grote” regentijd in volle gang in Tanzania. Er kunnen krachtige regenbuien voorkomen, maar die frissen eigenlijk vooral de lucht op.

Ondanks de regen is april en het seizoen rond die tijd voor sommige mensen eigenlijk de favoriete tijd om Tanzania te bezoeken en op safari te gaan. De parken zijn vaak niet zo druk en overvol – met mensen. Dieren zijn er namelijk wel volop. Zij profiteren namelijk van het feit dat er genoeg water in de parken is. Het kan moeilijker zijn om de dieren te zien, omdat de natuur weelderig is en groen, maar er zijn er enorm veel, zowel roofdieren als prooidieren.

Gaat de reis naar Tanzania, dan spreekt het vanzelf dat u Serengeti nationaal park bezoekt. Serengeti is het oudste nationaal park van Tanzania, dat zich over meer dan 14.500 km2 uitstrekt. Het is geen probleem om op safari te gaan in april, maar hou er rekening mee dat er krachtige regenbuien kunnen voorkomen. Het is laagseizoen en dit betekent ook dat er minder bezoekers zijn, zodat u een meer intieme safari beleeft. In het zuidelijk en zuidoostelijk deel van de Serengeti zijn er veel open vlakten, waar u goede mogelijkheden heeft om dieren te spotten ondanks het regenseizoen.

De Serengeti, en Tanzania in het algemeen, heeft een van de grootste populaties wilde dieren in Afrika, dus als u The Big Five hoopt te zien, dus de leeuw, de neushoorn, de buffel, de olifant en het luipaard, dan is dit dé bestemming voor u.

Reist u eind maart of begin april naar Tanzania dan beginnen de grote kuddes gnoes naar het noorden te trekken om vers voedsel te vinden en dat kan een spectaculaire belevenis zijn. Dit fenomeen is bekend als The Great Migration.

Wilt u een fantastische en intieme safari beleven met veel wilde dieren, dan is Tanzania uw bestemming voor Pasen.

Ga op paasvakantie naar Tanzania:

TourCompass – Van toerist naar reiziger