• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeNieuws en reisartikelenDe Ngorongoro-krater in Tanzania

De Ngorongoro-krater in Tanzania

02 December, 2018
Alle posts bekijken

Ngorongoro

Er zijn veel fantastische nationaal parken in Tanzania.

Een van de uniekste nationaal parken in Tanzania en Afrika is de Ngorongoro-krater – ook wel Ngorongoro Crater genoemd– in de Ngorongoro Conservation Area,Tanzania, gelegen.

De Ngorongoro-krater is een van de zeven natuurwonderen van Afrika en dat is absoluut niet zonder reden!

Wat is de Ngorongoro-krater?

olifant

De Ngorongoro-krater is een caldera – komvormige krater – ontstaan na een explosieve vulkaanuitbarsting. Deze caldera, de grootste intacte caldera ter wereld, is het restant van een vulkaan die 2,5 miljoen jaar geleden uitbarstte.

De caldera heeft een oppervlak van 260 km2 en is ongeveer 610 meter diep. Het gebied heeft een zeer gevarieerde natuur, waar van alles – van groene bossen tot savanne – is te bewonderen.

De krater maakt deel uit van het Tanzaniaanse nationaal park Ngorongoro Conservation Area. Hier zijn nog twee andere kraters te vinden.

Het dierenleven in de Ngorongoro-krater

dieren in het wild

De Ngorongoro-krater staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, omdat de krater en het dierenleven een van de grootste natuurwonderen ter wereld zijn. Vandaag de dag is de krater leefgebied van een overvloed aan spannende dieren. Dit nationaal park is daarom de perfecte plaats voor een safari!

Er leven rond de 25.000 wilde dieren in de krater, onder andere zebra’s, gnoes, olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en antilopen. Het is dus mogelijk om hier alle dieren van de big five te spotten.

Doordat hier tevens veel prooidieren leven is het goed vertoeven voor de leeuwen. Dit is dan ook de plaats waar het grootste aantal leeuwen per vierkante kilometer ter wereld leeft. De krater is ook een van de beste plekken waar je de zwarte neushoorn kunt spotten. Helaas zul je hier geen giraffen tegenkomen. De poten van het dier zijn niet geschikt om via de steile wanden van de krater af te dalen.

En last but not least: de Ngorongoro-krater heeft een fantastisch vogelleven. Deze krater is daarom ook de perfecte plek voor een safari als je vogelliefhebber bent. Er leven hier meer dan 500 vogelsoorten. Met een beetje geluk kun je grote groepen flamingo’s bij de meren in de krater spotten.

De grote gnoe-migratie

gnoe

De krater ligt op de route van de grote gnoe-migratie. In de periode tussen december en maart trekt een groep van ca. twee miljoen gnoes door de krater.

De grote gnoe-migratie bestaat voornamelijk uit gnoes, maar ook uit duizenden zebra’s en gazellen die de gnoes volgen in hun zoeken naar vers gras.

De Masai in Ngorongoro Conservation Area

masai

In de Ngorongoro Conservation Area wonen Masai, misschien wel een van de fascinerendste volksstammen van Afrika.

Deze volksstam vestigde zich hier ongeveer 200 jaar geleden. Vandaag de dag wonen er rond de 42.000 Masai in het gebied. Ze wonen in kleine dorpen met ronde, van klei gemaakte hutjes.

De Masai zijn herders en houden geiten en runderen.  Het vee maakt een belangrijk deel van het leven van de Masai uit. Ze produceren melk en vlees. Bovendien wordt rijkdom bij de Masai naar de omvang van de veestapel en het aantal kinderen gemeten.

De Masai zijn halfnomadisch. Als er geen regen valt, trekken ze naar gebieden waar de regen voor gras voor de dieren heeft gezorgd. In het regenseizoen leven ze op de open vlakten van het gebied en in het droge seizoen gaan ze de bergen op of de bossen in.

Bezoek Ngorongoro Conservation Area

Lijkt het je leuk om kennis met de Masai te maken en de dieren in de Ngorongoro-krater op onvergetelijke wijze te beleven?

Je bezoekt de Ngorongoro-krater tijdens deze reizen:

Deze grootste krater ter wereld staat garant voor een overvloed aan unieke belevenissen.

Afrikareizen.nl – Beleef het van heel dichtbij!

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.