ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenNationaal park Tarangire in Tanzania

Nationaal park Tarangire in Tanzania

29-2-2020
Alle posts bekijken

tarangire safarireis

In het noordoosten van Tanzania vindt u Nationaal park Tarangire, een van de mooiste nationale parken van Tanzania.

Nationaal park Tarangire is het op vijf na grootste park van Tanzania en het is vernoemd naar de rivier de Tarangire die door het park stroomt.

Hieronder kunt u meer lezen over het nationaal park dat bekend is om zijn vele olifanten en dat de toepasselijke bijnaam “the baobab capital of the world” heeft.

De fauna in Tarangire

2 Fauna in Tarangire

Nationaal park Tarangire heeft een fantastische fauna te bieden. Hier leven verschillende bestanden dieren dicht op elkaar en u hebt daarom de kans om de dieren van dichtbij mee te maken.

De dieren die u eenvoudig kunt spotten zijn onder meer zebra’s, gnoes, koedoes, impala’s en gazellen. Daarnaast kunt u leeuwen, luipaarden, hyena’s en boomklimmende pythons zien en zeldzame soorten gazellen: de Oost-Afrikaanse oryx (oryx belsa callotis) en de gerenoek die ook wel girafgazelle wordt genoemd.

Maar het zijn vooral de grote kuddes olifanten en de spectaculaire vogels die bezoekers naar Tarangire trekken.

Het is altijd bijzonder om Tarangire te bezoeken, ongeacht in welk jaargetijde u dat doet. Het is echter vooral in de droge periode van juni tot oktober dat grote groepen dieren migreren en in het park verblijven. De rivier is in dit jaargetijde namelijk de enige permanente bron van water in de wijde omtrek.

Grote kuddes olifanten

3 Olifant

Tarangire is vooral bekend om zijn enorme concentratie olifanten die zich in grote kuddes verplaatsen. U kunt hier eenvoudig kuddes van honderden olifanten spotten.

Komt u in het droge seizoen in het nationaal park, dan zult u misschien merken dat de olifanten rond de rivier bij elkaar komen, maar ook rond de grote zandduinen. Olifanten gebruiken hun zintuigen om water onder de grond te vinden en ze gebruiken hun enorme kracht om in het zand naar water te graven. Daarom kunnen olifanten ook zo lang overleven zonder direct toegang tot water te hebben.

Vogels

Ijsvogel

Nationaal park Tarangire trekt ook een massa vogels aan.

Naar schatting trekt het moerasgebied in Tarangire meer dan 550 verschillende vogelsoorten aan. Tarangire is daardoor een van de plekken ter wereld met de meeste soorten broedvogels.

Onder de vele verschillende soorten vogels vindt u onder meer de dwergpapegaai, ijsvogel, wevervogel, koritrap en diverse roofvogels.

Voor vogelliefhebbers is het natte seizoen, van november tot mei, het beste tijdstip om het nationaal park te bezoeken, wanneer er veel trekvogels naar het park komen. Maar ook in het droge seizoen kunt u veel vogels zien.

De natuur in Tarangire

5 Natuur in Tarangire

Nationaal park Tarangire is zoals gezegd een van de mooiste nationale parken van Tanzania. Het onderscheidt zich van de overige nationale parken in Tanzania door een meer heuvelachtig landschap met verschillende soorten vegetatie.

Het landschap is weelderiger, omdat Tarangire grenst aan Lake Burungi, en de rivier de Tarangire door het park stroomt.

In het park kunt u onder meer grote gebieden met gras- en struiksavanne, moeras en talrijke mooie bomen zien. Maar vooral de majestueuze baobabs zullen uw aandacht trekken als u door het park rijdt.

Baobabs

6 Baobab

Baobabs zijn kenmerkend voor de Afrikaanse natuur en Tarangire is een van de beste plekken om ze te zien. Het is in feite onmogelijk om ze hier niet te zien.

Wat baobabs zo bijzonder maakt, is hoe enorm groot de bomen zijn en hoe ze eruitzien.

Door hun uiterlijk worden de bomen ook wel “upside down” bomen genoemd, omdat de kroon van de boom op wortels lijkt die ondersteboven zijn gekeerd.

De bomen kunnen rond de 1.000 jaar oud worden, wat verklaart waarom ze zo enorm groot zijn. Zij kunnen enorme hoeveelheden water opslaan en kunnen daarom lange periodes van droogte doorstaan. Op die manier doen baobabs denken aan olifanten.

Olifanten zie je ook bij de bomen, omdat ze de boomschors gebruiken om op te kauwen en daardoor hun slagtanden te slijpen.

Je bezoekt Nationaal park Tarangire (tijdens deze reizen ):

Een reis naar het mooie Nationaal park Tarangire biedt een bijzonder landschap waar u de dieren van dichtbij mee kunt maken. Vooral de grote kuddes olifanten, wilde vogels en de natuur maken van Tarangire een mustsee op uw safarireis naar Tanzania.

We bieden verschillende reizen aan waarbij u Nationaal park Tarangire bezoekt. Twijfelt u welke reis u moet kiezen en wanneer u moet vertrekken? Neem dan contact op met onze reisadviseurs die klaar zitten om u te helpen om een fantastische reis te boeken.

Tarangire is beslist een bezoek waard!

TourCompass – Beleef het van heel dichtbij!