• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeNieuws en reisartikelenWat is de beste reistijd voor Namibië?

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

30 July, 2019
Alle posts bekijken

Sossusvlei

Namibië is een land vol contrasten.

U kunt hier de Namib-woestijn zien, de grote rode zandduinen van Sossusvlei, de blauwe golven van de Atlantische Oceaan en de dieren op de savanne van Nationaal park Etosha.

Maar wat is de beste reistijd voor Namibië?

Hieronder hebben we een gids samengesteld over het klimaat en weer in Namibië, het hele jaar door.

NB: de seizoenen kunnen elkaar overlappen en elk jaar wat opschuiven, daarom is de gids slechts indicatief.

Het klimaat in Namibië

Onweer

Namibië is een groots land en door het klimaat kunt u het land het hele jaar door bezoeken.

Namibië ligt ten zuiden van de evenaar en heeft over het algemeen een subtropisch klimaat. Dat wil zeggen dat het er warm is en de luchtvochtigheid in het land is het hele jaar door relatief laag. Het land heeft daarnaast gemiddeld 300 zonnedagen per jaar. Daardoor is Namibië een van de zonnigste landen ter wereld.

Het klimaat in Namibië varieert enigszins, afhankelijk van waar u zich bevindt.

  • De hoofdstad Windhoek ligt in het centrale hoogland, op ongeveer 1.700 meter boven zeeniveau. De stad heeft daardoor een meer gematigde temperatuur en meer regen dan bijvoorbeeld het woestijngebied dat omringd is door hoogland.
  • De woestijngebieden (de Namib-woestijn in het westen en de Kalahari-woestijn in het oosten) krijgen zelden regen en de temperatuur kan er variëren van zeer warm overdag tot koud ‘s nachts.
  • Het klimaat aan de kust van de Atlantische Oceaan, waar onder meer Swakopmund ligt, biedt speciale wind- en weersomstandigheden met mist en zeemist. Door de wind en mist kan het hier soms guur zijn.

Het weer in Namibië – het hele jaar door

Dieren bij de waterpoel

Al is Namibië erg droog en zonnig, toch zijn er nog steeds twee seizoenen: namelijk de zomer en winter. Omdat het land ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen het omgekeerde van de Nederlandse jaargetijden.

Winter: mei-september

In Namibië duurt de winter van mei tot september. Deze periode wordt ook beschouwd als het droge seizoen in Namibië.

In de Namibiaanse winter regent het bijna nooit. Het land is daarom droog en de temperatuur is gematigd. Deze periode is populair bij bezoekers, omdat de temperatuur aangenaam is en u erop kunt rekenen dat de zon schijnt en het onbewolkt is.

In juli en augustus is het erg droog na een lange periode zonder al te veel regen. Het is een van de beste tijdstippen om op safari te gaan, omdat de dieren zich rond de weinige waterholes verzamelen en u hebt daarom een goede kans om tijdens een gamedrive dieren te spotten.

Vanaf september stijgt het kwik weer en is het erg warme weer van de zomer in aantocht.

Zomer: oktober – april

In Namibië duurt de zomer van oktober tot april. Deze periode wordt ook beschouwd als het regenseizoen in Namibië.

De zomermaanden in Namibië zijn de warmste maanden van het jaar en de maanden met de meeste regen.

Vanaf oktober stijgt het kwik razendsnel en kan het heel warm worden! Aan het begin van deze periode regent het normaal weinig of niet.

In november en december komt er meer regen. Van januari tot maart valt er het meeste regen. Het is zelden dat het erg veel regent, maar er kunnen dagen zijn dat het miezert. Daarom is het in deze periode vochtiger dan de andere maanden van het jaar en de regen zal soms ook tot onweer leiden.

Regen is erg belangrijk voor het verder zo droge landschap van Namibië. Als het regent, zult u zien dat de natuur steeds groener en weelderiger wordt.

In het regenseizoen wordt de 5.000 km2 grote zoutvlakte van Namibië met meertjes van regenwater gevuld en honderden vogelsoorten trekken hier dan naartoe. U ziet vooral veel flamingo’s, Europese bijeneters en koritrappen.

U kunt Namibië tijdens deze reizen bezoeken:

Namibië zal u altijd met zon en warmte verwelkomen en u kunt er zeker van zijn dat u unieke ervaringen meeneemt naar huis.

Twijfelt u nog over wanneer u het best kunt vertrekken, neem dan contact op met onze reisadviseurs die klaar zitten om u te helpen.

Afrikareizen.nl – Beleef het van heel dichtbij!

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.