ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenKerstvakantie in Afrika

Kerstvakantie in Afrika

11-7-2018  |  aangepast: 4-1-2024
Alle posts bekijken

Kerstmis door de Indische Oceaan

Droom je ervan om met kerst te gaan reizen?

Laat de Nederlandse koude achter je en reis naar Afrika om van de zomer te genieten.

Terwijl het bij ons koud is en er regen of sneeuw valt, bieden de Afrikaanse bestemmingen zon, zomer en bovendien tal van belevenissen.

Welke Afrikaanse landen te bezoeken rond kerst?

In de maand december is het zomer op onze Afrikaanse bestemmingen.

We beschrijven hieronder 3 bestemmingen die perfect zijn om in de kerstmaand te bezoeken.

Tanzania in december

zebra's in serengeti Tanzania

Tanzania is het hele jaar door een fantastisch safariland. Maar december is een van de warmste maanden van het jaar.

Vanaf medio december is het korte regenseizoen in de regel achter de rug en kun je veel zonuren en weelderig, groen landschap in het bekendste park van Tanzania, nationaal park Serengeti, verwachten.

De trek van de gnoes heeft in december het zuidelijke deel van de Serengeti en de Ngorongoro-krater bereikt. Dit betekent dat er enorm veel dieren zijn en, met een beetje geluk, ook fascinerende game drives die je de naar prooien jagende roofdieren laten zien. Geef jezelf een extra kerstcadeau in de vorm van een fantastische ballonsafari waarbij je het dierenleven van de Serengeti van boven beleeft.

December is bovendien een van de beste maanden om vogels in Tanzania te spotten. Een ontelbaar aantal vogels is naar Tanzania getrokken om te overwinteren voordat ze weer naar Noord-Afrika en Europa terugkeren.

Wat zou je ervan zeggen langs het water of bij het zwembad een toost op het nieuwe jaar uit te brengen? Sluit je safarireis en kerstvakantie af aan de witte stranden van Zanzibar, voor de kust van Tanzania gelegen. Besteed je dagen aan de prachtige stranden of bij het zwembad van het resort, of maak een tochtje naar Stone Town, het oude stadsdeel van Zanzibar, waar veel te beleven is.

3 voorstellen voor een kerstvakantie in Tanzania:

Zuid-Afrika in december

neushoorn in kruger nationaal park

Een bezoek aan Zuid-Afrika in december is een bezoek aan de zomer en de zon, of je nu voor een safari, een wereldstad, het strand of de natuur kiest.

Hoewel het in december regentijd in het Krugerpark is, laat dit nationaal park zich met zijn weelderige, groene en werkelijk schitterende natuur van zijn mooiste kant zien. Het dierenleven is het hele jaar door aanwezig! Maar vanaf eind november kun je ook de jonge dieren en een fascinerend aanbod aan overwinterende vogels zien.

Zuid-Afrika is ook de thuisbasis van een van de mooiste kustlijnen ter wereld, de Garden Route of Tuinroute. U kunt zich alvast verheugen op de hoogtepunten van de prachtige, 300 km lange route tussen Mossel Bay (West-Kaap) en Storms River (Oost-Kaap). U kunt zich verheugen op prachtige stranden, interessante steden en dramatische landschappen die onderweg voortdurend veranderen. U kunt zich bijvoorbeeld verheugen op Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van de wereld. Naast de vele struisvogelfarms biedt de stad ook indrukwekkende druipsteengrotten, die meer dan 20 miljoen jaar oud zijn.

Ga na je avontuur in Zuid-Afrika naar het bountyeiland Mauritius en geniet van een fantastische afsluiting van je kerstvakantie. Het is een van de warmste perioden van het jaar, met veel zon en belevenissen voor zowel oud als jong.

4 voorstellen voor een kerstvakantie in Zuid-Afrika:

Kenia in december

olifanten kudde in masai mara

December is eigenlijk laagseizoen in de Masai Mara, maar dit nationaal park in Kenia is desalniettemin een fantastische bestemming in deze periode.

De korte regentijd, die in november is begonnen, kenmerkt zich in de regel door korte, hevige buien en vormt daardoor slechts zelden een belemmering voor je safari. Vanaf medio december komt het droge seizoen in zicht. De landschappen zijn dan nog steeds prachtig weelderig en groen. In de Masai Mara leeft een ontelbaar aantal dieren. Je kunt o.a. grote groepen olifanten, spannende overwinterende vogels en enorm veel jonge dieren zien.

Verblijf de laatste dagen van je kerstvakantie in de kustplaats Mombasa, aan de Indische Oceaan gelegen. Hier is december een van de warmste maanden van het jaar. In Mombasa vind je schitterende stranden en een azuurblauwe zee. Bovendien is er een prachtig koraalrif waar je kunt snorkelen. Je kunt je kerstvakantie ook in Tanzania afsluiten, aan de bountystranden van Zanzibar op precies te zijn.

4 voorstellen voor een kerstvakantie in Kenia:

Boek zo vroeg mogelijk!

Indische Oceaan

December is een populaire maand bij reizigers. Op veel bestemmingen in de hele wereld is het hoogseizoen.

Ons beste advies is daarom: boek zo vroeg mogelijk!

Bij vragen kun je contact met onze experts opnemen. Ze zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen.

TourCompass – Van toerist naar reiziger