ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenHuwelijksreis in Afrika

Huwelijksreis in Afrika

3-4-2019
Alle posts bekijken

giraffen

Het Afrikaanse continent heeft veel interessante huwelijksreis bestemmingen te bieden. U vindt er grootse en onvergetelijke ervaringen, maar kunt er ook met zijn tweetjes even helemaal onthaasten.

Moet u nog de ideale huwelijksreis plannen?

Hier geven wij u 5 ideeën voor unieke honeymoon bestemmingen in Afrika!

Tanzania – Voor pasgetrouwde stellen die op safari en naar een paradijselijk eiland willen

Zanzibar

Droomt u er altijd al van om een fantastische safari te combineren met een exotisch strandparadijs? Dan is een safari in Tanzania met daarna een strandvakantie op Zanzibar voor u misschien de ideale reis!

Tanzania is een van de beste safarilanden ter wereld, waar het oeroude ecosysteem in Nationaal park Serengeti het fabelachtige decor vormt voor een fantastische safari.

In Serengeti kunt u tijdens de dagelijkse gamedrives talloze dieren spotten, bijvoorbeeld buffels, gnoes, leeuwen, giraffen, olifanten, nijlpaarden, luipaarden en een heleboel andere wilde dieren en vogels. En wilt u echt iets bijzonders – als u nog dichter bij de natuur wilt komen – dan kunt u in een wild camp overnachten. Hier kunt u, zodra u uw ogen opendoet, naar buiten gaan en speuren naar de dieren. Zij bevinden zich op de savanne die zich voor u uitstrekt zover het oog reikt.

Wilt u een safari meemaken vanaf grote hoogte, dan kunt u de mooie dieren ook vanuit een luchtballon spotten. Kijk uw partner diep in de ogen en geniet van tijd met elkaar.

Na een aantal avontuurlijke dagen op safari is het tijd om verder te vliegen. En wel naar een palmenstrand, zacht klotsende golven en tijd voor ontspanning. Zanzibar verwelkomt u vanaf het eerste moment met mooie witte zandstranden, wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en kleurrijk koraalrif. Relax, geniet van elkaar, lees een goed boek of les uw dorst met een heerlijk exotisch drankje.

U hebt ook de mogelijkheid om de andere bezienswaardigheden op Zanzibar te verkennen. Ga op verkenning in de kronkelende straatjes van Stone Town. Ervaar de mooie Arabische architectuur of bekijk de rode apen in Nationaal park Jozani Chwaka Bay, de plek met de mooiste flora en fauna van Zanzibar.

Oeganda – Voor pasgetrouwde stellen die graag apen willen zien

Bwindi Impenetrable Forest

Droomt u er altijd al van om gorilla’s te ontmoeten, dan is Oeganda de ideale bestemming voor uw huwelijksreis.

Oeganda is een van de beste plekken ter wereld om de fascinerende berggorilla’s te ontmoeten. De helft van alle in het wild levende gorilla’s leeft hier namelijk. Onder meer in Nationaal park Bwindi Impenetrable Forest, waaraan u een bezoek brengt.

U komt dicht bij de natuur in uw zoektocht naar deze unieke mensapen, als u zich door het gebied met slingerplanten en kreupelhout heenworstelt. Het komt voor dat de gorilla’s nieuwsgierig zijn en u kunt dan dicht bij deze grote, rustige en sterke dieren komen. Het van dichtbij meemaken en observeren van deze fantastische wezens is een ongelooflijke ervaring die u nooit meer zult vergeten.

Behalve gorilla’s kunt u ook de naaste verwante van de mens in de dierenwereld ontmoeten, namelijk de chimpansee. Het is boeiend om het dagelijks leven van deze mensachtige wezens te leren kennen en te zien hoe ze in het Kyambura Gorge-gebied leven. Deze slimme apen zijn schuw, maar de gids kent het gebied goed en weet waar hij de chimpansees kan vinden.

Wat safari betreft, heeft Oeganda ook avontuurlijke ervaringen te bieden. U kunt bijvoorbeeld de veelzijdige fauna in Nationaal park Queen Elizabeth meemaken, waar meer dan 650 soorten vogels en 95 soorten zoogdieren leven, waaronder leeuwen, luipaarden, antilopen, olifanten en buffels.

Het nationaal park heeft ook een zeer gevarieerde natuur met savannen, moerassen en bossen. Stop eens bij de evenaar en vereeuwig dat moment met een romantische foto waarbij u hand in hand, elk aan één kant van de aardbol staat.

Kenia – Voor pasgetrouwde stellen die een klassieke safari willen meemaken

leeuwen

Kenia is een klassiek safariland, waar u een groot aantal voortreffelijke nationale parken, reservaten en natuurgebieden vindt. Zij zullen u een onvergetelijke honeymoon bezorgen.
In Nationaal park Ambroseli kunt u veel boeiende safaridieren spotten, maar het bijzondere van dit nationaal park zijn de grote kuddes olifanten. Daarnaast is de begroeiing in het park zeer spaarzaam, waardoor je de dieren eenvoudiger ziet. Zodra u wakker wordt in uw lodge in Ambroseli, hebt u een fabelachtig panorama-uitzicht direct op de majestueuze Kilimanjaro en de mooie savanne.

Bezoek ook de adembenemende Great Rift Valley die 5.000 km in het oosten van Afrika beslaat. Lake Naivasha ligt op het hoogste punt van de kloof en is onder meer bekend om zijn fluweelapen, talrijke vogels, nijlpaarden en giraffen.

Het hoogtepunt van Kenia is voor velen Masai Mara. Dit wildreservaat bevat een enorme concentratie aan wilde dieren zoals luipaarden, olifanten, gazellen, leeuwen en jachtluipaarden. De mooie vlakte met de karakteristieke acaciabomen vormt de achtergrond voor bijzondere safari’s.

En zelfs als de dieren misschien het hoogtepunt zijn, is er vast ook niets mis met een bezoekje aan het Karen Blixen Museum en een paar dagen onderweg?

In Nairobi kunt u het voormalige administratiegebouw van de koffiefarm van de Deense auteur Karen Blixen bezichtigen. Hier is vandaag de dag een café in gevestigd, de Karen Coffee Garden. Rond het café vindt u een gezellige en romantische tuin, waar u hand in hand rond kunt lopen en het verleden bijna kunt aanraken.

Breng een paar luie dagen in een ligstoel door, bijvoorbeeld in Mombasa. Hier kunt u aan de rand van het zwembad of in de schaduw van de palmbomen ervan genieten dat u pasgetrouwd bent. Hebt u meer avontuur nodig, dan kunt u een stadsrit in het bonte centrum van Mombasa maken of ‘s avonds een romantische boottocht met een dhow.

3-in-1 reis – Voor pasgetrouwden die van alles wat willen!

olifanten

Unieke natuur, fantastische safari, bruisende stad en een strandvakantie. Dat kunt u allemaal meemaken op uw honeymoon, als u voor een van onze 3-in-1 reizen kiest. Victoriawatervallen, Botswana & Kaapstad.

Al vanaf het begin van de huwelijksreis bent u diep onder de indruk. Het eerste dat u op dit grote continent ziet zijn de Victoriawatervallen die voor iedereen een geweldige belevenis zijn. De grootte van de waterval is uniek en getuigt van de enorme kracht van de natuur. Maak uw eerste wandeling als echtgenoten langs de mooie waterval, een herinnering die u voor altijd bij zal blijven. Wilt u iets extra’s doen? Maak dan de waterval van bovenaf mee, vanuit een helikopter.

Na deze eerste ontmoeting met de natuur is het tijd voor safari. Nationaal park Chobe in Botswana biedt u een ongerepte natuur, waar dieren leven zoals olifanten, buffels, jachtluipaarden, leeuwen, luipaarden en een heleboel vogels.

Na de grootse natuur en de dieren, is het tijd voor Kaapstad. En deze grote stad in Zuid-Afrika heeft alles wat uw hart begeert. Ga shoppen in het mooie havengebied. Bezoek de romantische wijngaarden in de wijnstreek rond de stad. Of leer de geschiedenis kennen tijdens een bezoek aan Robben Island, waar Nelson Mandela ooit gevangen heeft gezeten. Maar houdt u meer van natuur, ga dan naar de top van de Tafelberg. Kortom: Kaapstad heeft het allemaal.

Hebt u na al deze fantastische belevenissen even een paar dagen nodig om te luieren, dan kunt u uw reis beëindigen op het paradijselijke eiland Mauritius. Hier vindt u wuivende palmbomen, krijtwit zand, kristalhelder water en fraaie, kleurrijke koraalriffen.

Geniet van tijd met zijn tweetjes terwijl u relaxt en even een pauze inlast, voordat het leven als man en vrouw echt begint. Het eiland is romantisch en u vindt er fantastisch eten, een mooie natuur en het is het ideale einde van een onvergetelijke huwelijksreis.


Het Afrikaanse continent heeft veel fantastische belevenissen te bieden als het gaat om een van de belangrijkste reizen van uw leven.

Hebt u nog vragen over onze reizen, neem dan contact op met onze reisadviseurs die klaar zitten om u te helpen om de huwelijksreis van uw leven samen te stellen.
Pak uw koffer, en ga met uw uitverkorene naar een continent waar van alles te beleven valt.

TourCompass – Van toerist naar reiziger