ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelen7 interessante feiten over Tanzania

7 interessante feiten over Tanzania

29-8-2018
Alle posts bekijken

Zebra

Tanzania is een fascinerende reisbestemming.

Oeroude cultuurgeschiedenis op Zanzibar, inspannende beklimming van de Kilimanjaro en kleurrijke wilde dieren in de savanne zijn alle bijzondere belevenissen en bezienswaardigheden. Deze belevenissen zijn waarschijnlijk een van de eerste dingen waaraan we denken als de reiskoorts toeslaat en de bestemming Tanzania is.

Maar wat weet je nog meer over het land?

Lees hieronder 7 spannende feiten die je misschien nog niet over dit Oost-Afrikaanse land wist.

Wist je dat Tanzania…

1. …het grootste aantal dieren per vierkante kilometer heeft?

Meer dan 4 miljoen wilde dieren. Dat is een van de prestaties van Tanzania. Het land heeft gemeten per vierkante kilometer de hoogste dierdichtheid ter wereld, met 430 soorten en ondersoorten.

Bovendien is het land het leefgebied van ongeveer 20% van de grote zoogdieren van Afrika.

2. …voor een groot deel uit nationaal parken bestaat

Tanzania heeft maar liefst 17 nationaal parken.

De vele parken tellen samen meer dan 42.000 km2, wat neerkomt op meer dan 38% van het totale oppervlak van het land. Het oudste nationaal park van Tanzania is nationaal park Serengeti, dat meer dan 14.500 km² groot is.

3. …de ‘hoogste’ en grootste belevenissen in de natuur biedt

Tanzania is een mekka wat betreft belevenissen.

Het land is namelijk de plaats waar je de hoogste vrijstaande berg ter wereld – de Kilimanjaro kunt beklimmen en de grootste intacte ‘caldera’, grote komvormige krater – de Ngorongoro-krater – kunt zien. Laatstgenoemde is een nationaal park, dus hier zijn volop mogelijkheden om het fascinerende dierenleven van het land van dichtbij te beleven.

Deze twee spectaculaire natuurfenomenen bieden reisbelevenissen van absoluut topniveau.

4. …vele kleurrijke volksstammen heeft

Je kunt naast het van dichtbij beleven van de fascinerende natuur in Tanzania ook kennismaken met een cultureel aspect van het land.

Tanzania heeft namelijk 162 verschillende stammen, die elk hun unieke kenmerken hebben. Je kunt bijvoorbeeld kennismaken met de Hadza. Deze volksstam verbouwt niet zelf groenten, maar vindt het nodige voedsel in de natuur. Of de Masai, die zegeningen geven door te spugen.

5. …het land is waar de kortste oorlog plaatsvond

Veel oorlogen uit de wereldgeschiedenis waren vermoeiend en duurden lang. Maar Tanzania heeft wat dit betreft een record op zijn naam staan.

Het land heeft namelijk ‘s werelds kortste oorlog gevoerd. Deze oorlog, die in 1896 plaatsvond, duurde 40 tot 45 minuten en betrof een gevecht tussen Groot-Brittannië en Zanzibar. Groot-Brittannië won de slag met slechts één gewonde aan zijn zijde. Voor de verliezers was de schade veel groter. Er waren aan hun zijde meer dan 500 doden en gewonden te betreuren.

6. …een uniek ecosysteem heeft

Nationaal park Serengeti is ongeëvenaard. Het park heeft namelijk een van de oudste ecosystemen ter wereld.

Naast het bestaan van dit ecosysteem is het zeer bijzonder dat het park zich in de loop van een miljoen jaar nauwelijks heeft veranderd. De flora en fauna van dit nationaal park zijn adembenemend en komen nagenoeg niet elders ter wereld voor.

7. …een land is waar nog steeds nieuwe soorten te vinden zijn

Als het om het vinden van nieuwe dierensoorten gaat, is Tanzania een van de weinige landen waar dit nog steeds mogelijk is. In 2003 werd een nieuw dierensoort in dit land ontdekt.

De aap die men ontdekte, was de rungwecebus kipunji, een onwaarschijnlijk zeldzaam soort. Er bestaan namelijk slechts 1.000 kipunji-apen en deze leven alle in Tanzania.

Wil je naar Tanzania?

Serengeti

Hoeveel van deze geheimen van Tanzania kende je?

Als je een land vol aangename verrassingen wilt bezoeken, is Tanzania een uitgelezen bestemming.

Beleef de unieke belevenissen in Tanzania van dichtbij

Hier krijg je belevenissen met fascinerende dierensoorten, schitterende natuur, unieke geschiedenis en bijzonder cultuur, waar je nog lang aan terug zult denken.

Heb je hulp bij het kiezen van een reis nodig? Aarzel niet om contact met onze reisspecialisten om te nemen. Ze zitten voor je klaar, en luisteren naar je wensen om je te helpen bij het kiezen van de juiste reis.

TourCompass – Van toerist naar reiziger