• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeNieuws en reisartikelenDe 10 mooiste plekken van Afrika

De 10 mooiste plekken van Afrika

30 August, 2019
Alle posts bekijken

Mauritius

Met 54 verschillende landen wemelt Afrika van prachtige plekken, die u op uw reis kunt beleven.

Bezoek bijv. het prachtige wijnland van Zuid-Afrika, beleef het fantastische uitzicht vanaf de Kilimanjaro, het dak van Afrika, of laat u imponeren door de enorme watermassa van de Victoriawatervallen.

Afrika is absoluut iets voor u. Vind hieronder inspiratie voor 10 van de prachtigste plekken van Afrika.

Het idyllische wijnland in Zuid-Afrika

stellenbosch

Op een prachtige autorit van de bruisende metropool Kaapstad verwijderd, vindt u het idyllische wijnland van Zuid-Afrika, waar u de wereldberoemde wijnen van het land kunt proeven.

Er zijn veel fantastische gebieden, maar de populairste zijn Stellenbosch, Franschhoek en Paarl.

Hier vindt u een fantastisch landschap, gedomineerd door groene velden waar de wijnstokken op kaarsrechte rijen staan, met de mooie bergen op de achtergrond.

Tussen de wijngaarden en de bergen liggen leuke oude wijnboerderijen, verspreid in het landschap. Elke boerderij produceert zijn eigen wijn, gemaakt van druiven die geoogst worden op de omliggende velden.

Tijdens een tocht door het wijnland kunt u prachtige oude, witgekalkte wijnboerderijen bezoeken, maar ook nieuw gebouwde, moderne wijnboerderijen, allemaal heel charmant gelegen.

Beleef idylle en goede wijn:

Weelderig regenwoud in Bwindi nationaal park in Oeganda

Bwindi

In het zuidwestelijke deel van Oeganda ligt Bwindi Impenatrable nationaal park – een van de mooiste nationaal parken van Afrika.

Hier vindt u een groene, dichtbegroeide jungle, die op een steile berg groeit. Het regenwoud is het oudste regenwoud van Oeganda en men zegt dat het meer dan 25.000 jaar oud is.

Daarnaast is Bwindi het regenwoud in Oeganda met de grootste biodiversiteit. Het hoogteverschil in het regenwoud varieert van 1.160 meter tot 2.607 meter boven zeeniveau. Dit grote hoogteverschil zorgt ervoor dat veel verschillende plantensoorten in het bos kunnen gedijen.

Maar het is niet alleen de natuur waar Bwindi bekend om staat.

In het bos leven circa 400 berggorilla’s en dat is ongeveer de helft van alle berggorilla’s in de wereld. Daarom is Bwindi de plek die u moet bezoeken als u graag een glimp wil opvangen van deze mooie, zeldzame apen.

Beleef het regenwoud en de berggorilla's:

Het dak van Afrika – Uhuru Peak op de Kilimanjaro

Uhuru Peak

Het duurt een paar dagen om naar de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro, Uhuru Peak, te lopen. Maar het uitzicht is het helemaal waard!

De Kilimanjaro is op het hoogste punt 5.895 meter hoog en daarmee het hoogste punt van Afrika.

Op de Uhuru Peak staan is een unieke ervaring, die nog niet veel mensen van hun bucketlist hebben afgekruist. Het is hier vooral mooi bij zonsopgang, als de gouden stralen van de zon zich weerspiegelen in de sneeuw. Probeert u het eens voor te stellen hoe het zal zijn om de eerste zonnestralen op uw gezicht te voelen na een paar lange, zware dagen.

In het Swahili betekent Uhuru vrijheid en misschien is het ook vrijheid die mensen voelen als ze op de top van de hoogste vrijstaande berg ter wereld staan?

Sta op het dak van Afrika:

De enorme watermassa van de Victoriawatervallen in Zambia

Mosi-Oa-Tunya

Bij de Zambezi rivier, die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe, liggen de prachtige Victoriawatervallen.

De Victoriawatervallen vormen een enorme, bruisende waterval, waarvan het water in de diepe Batoka kloof stort. De watervallen zijn 1.708 meter breed en 108 meter hoog, en elke minuut stort er 550 miljoen liter water in de diepe Batoka kloof en verder in de Zambezi rivier.

De watervallen veroorzaken constante wolken van waterdamp. Deze waterdamp geeft voeding aan het regenwoud rond de watervallen. Door de waterdamp kunt u ook bijna altijd een prachtige regenboog bij de watervallen zien.

Bezoekt u de Victoriawatervallen bij volle maan, dan kunt u met een beetje geluk een “maanboog” zien, veroorzaakt door het licht van de maan. Dit fenomeen is maar op enkele plekken op aarde te zien, maar bij de Victoriawatervallen juist vaak.

Laat u imponeren door de watermassa:

Weelderige natuur en zandstranden op Mauritius

Mauritius 2

Mauritius is een groen en weelderig eiland, dat het hele jaar bedekt is met vegetatie.

Dit eiland staat bekend om kusten met prachtige stranden en azuurblauw water.

In totaal is hier meer dan 160 km kust met zandstranden, waar u heerlijk kunt luieren onder de wuivende palmen of kunt zwemmen in het fantastische water.

Er zijn volop mogelijkheden om te duiken of te snorkelen, bijv. bij Trou aux Biches. Relatief dicht bij de kust vindt u helder water en koraalrif, de ideale plek om te snorkelen.

Bent u uitgekeken op de prachtige zandstranden – als dat al mogelijk is – dan kunt u ook de fantastische natuur van het eiland gaan verkennen. De natuur biedt o.a. watervallen, bergen, suikerrietvelden en blauwe lagunes.

Sluit uw vakantie af op de paradijselijke stranden:

Diversiteit in Stone Town op Zanzibar

Stone Town

Zanzibar heeft een prachtige kust en talloze mooie stranden, een belangrijkste reden om het eiland te bezoeken. Maar hier kunt u ook cultuur beleven, bijv. in het prachtige Stone Town.

Stone Town is het oudste gedeelte van Zanzibar-stad, met een hele unieke sfeer. De stad is namelijk onder Europese, Afrikaanse en Arabische invloed geweest en dit is o.a. te zien aan de gebouwen in de stad.

U kunt gebouwen in Europese stijl zien met houten balkons, die zijn versierd met prachtig houtsnijwerk. Of paleizen in Arabische stijl, met hoge, witte muren, met daarnaast gebouwen geïnspireerd op Indiase architectuur, met gekleurd glas in de ramen.

Stone Town staat bekend om de mooie Arabische deuren, versierd met bronzen deurknoppen met bovenaan vaak Arabische geschriften uit de koran. Vroeger werden de deuren gezien als teken van welstand.

Ga op verkenning in de straten van Stone Town:

De komvormige krater Ngorongoro in Tanzania

ngorongoro crater

Tanzania biedt een unieke bio-diversiteit en gevarieerde natuur, van de eindeloze vlakten van Serengeti in het zuiden van Tanzania tot de wilde en gevarieerde natuur in Selous Game Reserve in het noorden.

Een uniek natuurfenomeen van het land is de uitgedoofde vulkaankrater Ngorongoro, de grootste caldera – komvormige krater –ter wereld die nog intact is. Het is een van de mooiste gebieden ter wereld en de Ngorongoro heeft zelfs de bijnaam “Tanzania’s Hof van Eden” gekregen.

Dit gebied heeft een overweldigende natuur en een rijke fauna.

De Ngorongoro biedt werkelijk unieke landschappen in dit 260 km2 grote gebied. De krater bestaat o.a. uit hoogvlaktes, savanne en bos, en het is een bijzonder fascinerende belevenis om over de kraterrand te rijden en zo de Ngorongoro van heel dicht bij te beleven.

De krater biedt ook een ongelofelijk diverse fauna met ongeveer 25.000 wilde dieren, waardoor de krater perfect is voor een safari. De Ngororongo heeft bijv. een van de hoogste concentraties leeuwen ter wereld.

Ga op safari in het Hof van Eden:

Grote kuddes in Masai Mara in Kenia

masai mara

In het zuidwesten van Tanzania, ongeveer 270 kilometer van Nairobi, ligt Masai Mara – een van de natuurreservaten in Afrika.

In Masai Mara vindt u eindeloze, open grasvlaktes met hier en daar acaciabomen, groene bosgebieden en bruisende rivieren.

Op de savanne kunt u de prachtigste zonsondergangen beleven, die een heel speciaal, gouden licht geven.

Ook al is de natuur in Masai Mara prachtig, toch staat het park vooral bekend om de grote gnoetrek, waar miljoenen dieren van juli tot oktober over de vlaktes van het natuurreservaat trekken.
Tijdens de grote gnoetrek steken de dieren de Mara- en Talek-rivier over. Hier liggen hongerige krokodillen op de loer om een van deze prooidieren te pakken te krijgen. Duizenden gnoes overleven de trek door Masai Mara niet.

Beleef de grote kuddes:

De prachtige natuur van de Okavango-delta in Botswana

Okavango-delta

De Okavango-delta in Botswana is een weelderige en ongerepte, groene delta, met een fantastische fauna. De natuur krijgt voeding door een netwerk van rivieren die door de delta stromen.

Deze delta is een van de grootste binnenlandse delta’s ter wereld, gelegen in de anders droge Kalahari-woestijn. Elk jaar stroomt de delta vol met water dat helemaal uit de bergen van Angola naar de Okavango-rivier is gestroomd. De rivier kan al dat water niet aan, treedt buiten zijn oevers treedt en het water stroomt de delta binnen.

De delta geeft leven aan een complex ecosysteem en elk jaar van juli tot september migreren duizenden dieren naar de delta om water te vinden. In sommige jaargetijden bevindt bijna de helft van alle olifanten van Afrika zich in de Okavango-delta, omdat ze hierheen migreren om water te vinden.

Niet alleen de fantastische natuur maar ook de zonsondergangen in de Okavango-delta maken diepe indruk. De zonsondergang weerspiegelt zich in de rivieren achter de silhouetten van de bomen en misschien een olifant – een bijna dromerige ervaring.

In de delta leven ook 482 verschillende vogelsoorten. Bovendien zijn er goede mogelijkheden om roofdieren te zien zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s en de Afrikaanse wilde hond.

Laat u betoveren door de natuur:

Olifanten in nationaal park Amboseli in Kenia

Amboseli

In het zuidelijke deel van Kenia vindt u Amboseli nationaal park. Dit is een van de kleinste nationaal parken in Kenia, maar biedt grootse belevenissen.

De bijna 400 km2 van Amboseli is onder meer beroemd vanwege de hoge concentratie olifanten. Er leven ongeveer 1.000 olifanten in het park en daarom is Amboseli nog steeds een van de beste plekken in Afrika om kuddes olifanten van dicht bij te zien. Een van de redenen waarom olifanten zo goed gedijen in dit park, is dat het smeltwater van de ijskap van de Kilimanjaro hier in ondergrondse rivieren stroomt, waardoor bronnen ontstaan waarin de olifanten kunnen baden.

En dan biedt het park nog een aantal unieke uitzichten.

Vanuit nationaal park Amboseli heeft u bijv. een fantastisch uitzicht op de Kilimanjaro. Misschien kent u de klassieke foto van de Kilimanjaro met de olifanten op de voorgrond? Dat is in Amboseli! Daarnaast biedt het park unieke zonsondergangen. Denk aan silhouetten van olifanten in een grijzige zonsondergang ontstaan door de stoffige vlaktes – zo’n uitzicht…kan niet mooier!

Zie de machtige olifanten:

Afrika biedt fascinerende, unieke en prachtige plekken, ongeacht naar welke bestemming u reist.

Heeft u vragen over onze bestemmingen vakantiethema’s of reizen, bent u van harte welkom om contact op te nemen met onze reisadviseurs, die u graag helpen met het vinden van uw droomreis naar Afrika.

Afrikareizen.nl – Van dichtbij beleven!

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.