ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenBushwalks in Afrika

Bushwalks in Afrika

10-12-2023
Alle posts bekijken

Een groep mensen loopt over de savanne in Tanzania

De magische natuur van Afrika lokt ons.

Het te voet verkennen van de wilde schoonheid van Afrika tijdens een bushwalk is een ervaring voor het leven.

De geluiden van de natuur. De geur van de natuur. Achter een struik die u in de verte ziet, kunnen leeuwen liggen. Leer de natuur lezen, zodat u ook niet te dicht bij de eerder genoemde leeuwen komt.

Dat krijgt u allemaal tijdens een bushwalk!

Wat is een bushwalk?

Een natuurgids onderzoekt de grond

Een bushwalk (of wandelsafari) is een wandeling met een gids over de Afrikaanse savanne, waarbij u de Afrikaanse natuur te voet kunt verkennen.

In tegenstelling tot een traditionele safari (ook wel een gamedrive genoemd) die met de auto plaatsvindt, geven bushwalks u de gelegenheid om de natuur op een intiemere manier te beleven. Tijdens een bushwalk wordt u begeleid door ervaren gidsen die hun kennis van de lokale fauna, planten en ecosystemen delen.

Waarom een bushwalk?

Een bushwalk is een unieke manier om de Afrikaanse flora en fauna te zien en absoluut een belevenis waar u uzelf op moet trakteren als u de kans krijgt.

We geven 3 goede redenen waarom u een bushwalk zou moeten maken.

1) U ziet de natuur van heel dichtbij

Dierensporen in het zand

Tijdens bushwalks voelt u de grond onder uw voeten, hoort u de geluiden van de natuur en ruikt u de natuurlijke aroma’s om u heen. Het verse gras, het stof, de dieren, de poep: u ruikt zowel lekker als minder frisse geuren.

U bevindt zich midden in de bush en dat is iets wat u met een auto niet zult meemaken. Een traditionele safari geeft u een overzicht. Bij een bushwalk daarentegen ziet u alle fijne details van de natuur, bijvoorbeeld prachtige spinnenwebben en dierensporen in het zand.

2) U krijgt unieke dierenbelevenissen

Persoon staat met spin in de hand

Tijdens een bushwalk komt u niet echt dicht bij de dieren. In ieder geval niet zoals op een traditionele safari het geval is.

Ja, u zult de kleinste dieren van de savanne zien, zoals sprinkhanen en kevers. Maar de unieke dierenbelevenissen die u tijdens een bushwalk opdoet, gaan meer over het op een afstand beleven van wilde dieren. Om te ontdekken hoe de instincten van dieren worden geactiveerd als ze uw geur ruiken. Ze zijn gewend aan vier wielen, maar niet aan mensen met twee benen. Ze zijn dus voorzichtiger wanneer we in de buurt zijn. Het is een zenuwslopende, maar geweldige beleving om een groep buffels op grote afstand te zien en van richting te moeten veranderen omdat de wind uw geur rechtstreeks naar hen toe voert. Of niet weten welke dieren vanuit het kreupelhout op u afkomen.

3) U krijgt een unieke kans om kennis op te doen

We maken de bush van heel dichtbij mee

De gidsen op onze bushwalks zijn ervaren natuurkenners die hun kennis van de wilde dieren en het ecosysteem met u delen.

Als u meegaat op een bushwalk, bent u niet alleen maar een toeschouwer. U neemt actief deel aan een educatieve ervaring dankzij de fijne kneepjes van de natuur.

U leert dierensporen herkennen. Wie heeft hier voor u gelopen? En u krijgt de mogelijkheid om dierenpoep te bekijken. Het is misschien niet de meest zenuwslopende ervaring wanneer u thuis de hond uitlaat, maar op de Afrikaanse savanne gaat het om poep van leeuwen, zebra’s en nijlpaarden! En dat vinden wij een beetje magisch.

Is een bushwalk veilig?

Een vrouw met een geweer op de savanne

Ja. Bushwalks zijn veilig. Uw veiligheid staat bij ons altijd voorop, of u nu een traditionele safari of een bushwalk maakt.

Tijdens bushwalks wordt u begeleid door ervaren gidsen en rangers die opgeleid zijn om met mogelijke gevaren om te gaan en die veiligheid altijd voorop stellen.

Uiteraard moet u altijd de instructies van de gidsen opvolgen. Zij kennen het gebied en de dieren en zullen u helpen gevaarlijke situaties te vermijden.

Wilt u de natuur van dichtbij zien?

Een bushwalk is een onvergetelijke ervaring die u direct in contact brengt met de natuur en wilde dieren op een manier die u nog nooit heeft meegemaakt.

Mocht u op safari gaan, overweeg dan om uit de auto te stappen en de wilde wereld te voet te beleven. Dat is een leerzame reis die indruk maakt.

Reizen met de optie voor bushwalks: