ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelen5 bezienswaardigheden in Kaapstad

5 bezienswaardigheden in Kaapstad

23-10-2017  |  aangepast: 1-2-2023
Alle posts bekijken

Kaapstad skyline

Kaapstad is uniek. Deze grote stad is vol contrasten. Hier komt de duistere en beangstigende geschiedenis samen met de historische en zeer moderne havenpromenade.

Op de achtergrond waakt de Tafelberg over de stad en diens bewoners.

Kaapstad heeft een mix van avontuurlijke natuur, culturen uit de hele wereld is bovendien supermodern.

In deze grote stad staan u fantastische belevenissen te wachten!

Lees hier meer over de 5 bezienswaardigheden die u tijdens uw reis naar Kaapstad gewoon moet bezoeken!

1) Robbeneiland

Robbeneiland

Robbeneiland ligt in Table Bay, de baai bij Kaapstad.

In 1996 werd een museum op het eiland geopend. Het eiland is tegenwoordig een trekpleister voor vele geïnteresseerde toeristen. Maar dit vlakke rotseiland is niet altijd toonbeeld van rust en vrede geweest.

Er was lange tijd een gevangenis op het eiland gevestigd. Robbeneiland heeft ook een militaire basis en psychiatrisch ziekenhuis geherbergd.

Robbeneiland is waarschijnlijk het bekendst vanwege het feit dat Nelson Mandela hier van 1964 tot 1982, tijdens het apartheidsregime, gevangen zat. De gevangenis werd pas in 1991 gesloten – drie jaar vóór het einde van het apartheidsregime.

Tijdens een excursie naar het eiland kunt u de gevangeniscel van gevangene 466, Nelson Mandela, zien. De oversteek naar het eiland vindt in dezelfde boten plaats als waarmee gevangene destijds naar het eiland werden gevaren.

Robbeneiland werd in 1999 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO opgenomen op grond van het feit dat hier vele tegenstanders van het apartheidsregime gevangen hebben gezeten.

Een bezoek aan Robbeneiland is een must als u in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis geïnteresseerd bent.

2) De Tafelberg

Tafelberg

Bij het zien van Kaapstad vanaf het water kan de hoge, vlakke berg van zandsteen u niet ontgaan. Deze berg heet de Tafelberg, in het Engels Table Mountain.

Het hoogste punt van de Tafelberg is 1.086 meter boven zeeniveau. Dit punt heet Maclear’s Beacon, genoemd naar Thomas Maclear, die dit punt in 1865 gebruikte om de kromming van de aarde te meten.

Als u van indrukwekkende natuur houdt, is een bezoek aan de Tafelberg perfect.

Op de berg zijn namelijk verschillende wandeltochten te maken waarbij fantastische dieren en planten zijn te bewonderen. De luchtvochtigheid en neerslaghoeveelheid in het gebied zorgen voor een bijzondere plantenwereld. Er groeien maar liefst 1.400 soorten planten op de Tafelberg.

3) Cape Winelands

Cape Winelands

U heeft vast wel eens rode wijn uit Zuid-Afrika geproefd, of u weet dat dit land wijn produceert.

Het land produceert zelfs veel wijn. In 2016 was Zuid-Afrika de op zes na grootste wijnproducent van de wereld.

Dus als u wijnliefhebber bent, kunt u meegaan met een trip naar het wijngebied, ca. 45 minuten van Kaapstad, waar een reeks kleine dorpjes liggen vol met geschiedenis. Het gebied ligt bij een bergketen, die zowel voor goede omstandigheden voor de wijnproductie als een prachtige sfeer zorgt.

Hier bezoekt u de wijnstreken Stellenbosch, Paarl en Franschoek, waar sinds 1600 wijn wordt geproduceerd.

In Cape Winelands, ook wel Kaapse Wijnlanden genoemd, kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd, van het oogsten op de wijnvelden tot het bottelen.

4) Cape Point

Cape Point

De bruisende golven slaan tegen de torenhoge rotsen. En het uitzicht is spectaculair.

Hoewel velen denken dat Cape Point, ook wel Kaappunt genoemd, het zuidelijkste punt van Afrika is, is dit niet zo. Het zuidelijkste punt is Cape Agulhas, 170 kilometer van Cape Point gelegen. Bij Cape Agulhas ontmoeten de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan elkaar.

Kaappunt is het eindpunt van de prachtige Tafelbergketen, die helemaal bij Seinheuvel begint.

Zo ver het oog reikt, kunt u mooie stranden, adembenemende baaien en fascinerende dalen zien. Het gebied kent bovendien unieke dieren en planten.

Waar u ook kijkt, u zult bij Kaappunt steeds een nieuw, schilderachtig beeld van de kustlijn ontdekken.

In 1859 werd de eerste vuurtoren gebouwd. Deze bestaat nog steeds. Door de locatie van 238 meter boven zeeniveau had hij een waarschuwende functie. De rotsen bij en rond Kaapstad waren gevaarlijk voor passerende schepen, omdat een botsing fatale gevolgen voor de opvarenden kon hebben.

Als u fantastische natuur wilt beleven, is Kaappunt absoluut een bezoek waard.

5) Victoria & Alfred Waterfront

Victoria en Alfred Waterfront

Een perfecte afsluiting van een dag sightseeing is een wandeling langs de havenpromenade ‘Victoria & Alfred’.

Hier, bij het uitzicht over het water, ontmoeten oud en nieuw elkaar. De oude historische haven is met een modern deel samengesmolten. Winkelcentra, chique restaurants, etensmarkten en musea liggen naast elkaar. Er is zelfs een groot zeeaquarium.

De havenpromenade is bijna een bezienswaardigheid op zich. In dit gebied van 123 hectare is werkelijk van alles te beleven.

Er is voor elk wat wils. Zowel kinderen als volwassenen kunnen alles krijgen wat ze willen.

Kaapstad heeft bezienswaardigheden in alle soorten en maten. Als u een fascinerende grote stad die wereldgeschiedenis ademt, wilt beleven, dan is Kaapstad echt een goede keuze.

Bekijk hier al onze reizen naar Kaapstad:

TourCompass – Van toerist naar reiziger