• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeNieuws en reisartikelen10 bestemmingen die je in 2019 kunt bezoeken

10 bestemmingen die je in 2019 kunt bezoeken

10 December, 2018  |  aangepast: 27 January, 2020
Alle posts bekijken

10 bestemmingen

(Wilt u op reis in 2020? Bekijk onze tips voor mooie vakantiebestemmingen in 2020)

Droom je ervan om te gaan reizen?

En wordt 2019 het jaar waarin je opnieuw een bestemming op je bucketlist kunt afvinken?

Als je ervan droomt fantastische bestemmingen aan de andere kant van de wereld – in Afrika, Latijns-Amerika of Azië – te bezoeken, is het misschien tijd om je droom te verwezenlijken?

We geven je hieronder 10 ideeën voor reisbestemmingen die je in 2019 kunt bezoeken – vind de reizen op Afrikareizen.nl en op de websites van onze zusterbedrijven, Asiatours.nl en Lamatravel.nl.

Tanzania – safari, bergbeklimmen en eindeloze stranden

Serengeti

Tanzania is een Oost-Afrikaanse bestemming en perfect als je op safari wilt.

Hier vind je bijvoorbeeld nationaal park Serengeti. Het ecosysteem in het park is één van de oudste ter wereld. Ook kun je hier de unieke Ngorongoro-kraterbezoeken. Deze krater kent een divers en geconcentreerd dierenleven.

Als het je droom is een berg te beklimmen, is Tanzania een perfect land. Hier kun je de Kilimanjaro beklimmen. Dit is de hoogste berg van Afrika en de hoogste, vrijstaande berg ter wereld. Met andere woorden, de ultieme uitdaging.

En Tanzania is ook de plek waar je na je safari of bergbeklimming de reis heerlijk kunt afsluiten op het fantastische eiland Zanzibar. Geniet hier van witte stranden, lekker drankjes en een overvloed aan luxe. Wat wil een mens nog meer? Misschien een dag met wat cultuur. Dat heeft het eiland je ook te bieden. In de labyrintische straatjes van Stone Town liggen unieke, historische bezienswaardigheden verborgen.

Beste reistijd: De beste reistijd is afhankelijk van je wensen. Het klimaat op de Kilimanjaro is heel anders dan bijvoorbeeld dat van nationaal park Serengeti. In het algemeen geldt echter dat Tanzania het hele jaar door bezocht kan worden: in de periode van november tot maart kun je in de Serengeti meer jonge dieren spotten dan in de overige maanden. Van eind mei tot juli kun je de grote migratie van heel dichtbij beleven.

Brazilië – Charme en natuurlijke juweeltjes

Rio de Janeiro

Brazilië behoort tot de meest bezochte bestemmingen van Zuid-Amerika. Het land heeft van noord tot zuid fantastische bezienswaardigheden.

Beleef de Braziliaanse charme van dicht bij in de grote stad Rio de Janeiro, waar levenslust en uitbundigheid de boventoon voeren. Deze stad biedt veel bezienswaardigheden die je moet bezoeken. Bijvoorbeeld het Christusbeeld, dat vanaf de top van de berg de Corcovado over de stad waakt. Als je bezoek in februari is gepland, ontkom je niet aan de feestelijkheden van het carnaval.

Heeft het dierenleven en schitterende natuur je voorkeur, dan mag een bezoek aan de Amazone niet ontbreken. Dit is het grootste regenwoud ter wereld. Of bezoek Pantanal, één van de grootste watergebieden ter wereld, waar je o.a. capibara’s – ‘s werelds grootste knaagdier – kunt spotten. Vergeet ook de Iguaçu-watervallen niet. Deze waterval die op de grens tussen Argentinië en Brazilië ligt, is één van de grootste watervallen ter wereld. Hier kun je de krachten van moeder aarde met eigen ogen zien.

Beste reistijd: Brazilië kan het hele jaar door worden bezocht, maar door de grootte van het land is het klimaat niet overal hetzelfde. Het land ligt in meerdere klimaatzones. Het weer is dus afhankelijk van welk landsdeel je bezoekt.

Japan – Mix van tradities

Kyoto

Als je Japan wilt bezoeken voordat de Olympische Spelen van start gaan en het straatbeeld van Tokyo in 2020 beheersen, dan is 2019 een uitgelezen tijdstip om het land te bezoeken. Japan verschilt nogal van andere Aziatische landen. De Japanse cultuur zal je ongetwijfeld verbluffen en een aantrekkelijke werking op je hebben.

Het is een land waar oeroude, fascinerende, Aziatische tradities en het tempo en moderne leven van de grote steden elkaar ontmoeten.

Zo kun je in de hoofdstad, Tokyo, bijvoorbeeld spannende contrasten zien. Deze stad omvat zowel het hypermoderne als het traditionele Japan. Als je diep in de tradities wilt duiken, moet je Kyoto bezoeken. Het is het hart van Japan, waar duizenden heiligdommen staan. Je beleeft hier de bijzondere historische sfeer van heel dichtbij. Welk deel van Japan je ook bezoekt, je kunt overal in het land kennismaken met de unieke Japanse eetcultuur. De gerechten uit de Japanse keuken zijn een bezienswaardigheid op zich.

Beste reistijd: Als je het bloeien van de kersenbomen wilt meemaken, moet je het land tussen maart en april bezoeken. Verder is Japan eigenlijk het gehele jaar door te bezoeken.

Kenia – Klassieke safari en unieke natuur

Masai Mara

Kenia is een van de klassieke safaribestemmingen van Afrika.

Iedereen die naar Kenia reist, kan er gerust van uitgaan dat het dierenleven in de Keniaanse nationaal parken een overweldigende indruk zal maken.

De Masai Mara is één van de beroemdste natuurgebieden van Kenia. Je vindt hier een omvangrijk en divers dierenleven op de eindeloze vlakten. Je kunt hier bijvoorbeeld – het hele jaar door – alle dieren van de Big Five, giraffen, zebra’s, gazellen, gnoes en nog veel meer spannende dieren spotten. Masai Mara is ook ‘the place to be’ als je wilt zien hoe gnoes de gevaarlijke tocht over de rivier de Mara maken tijdens de jaarlijkse gnoe-migratie.

Kenia heeft vele spannende natuur, bijvoorbeeld de knalrode aarde van Tsavo East, het vogelleven en de nijlpaarden bij Lake Naivasha en de grootste olifanten van Kenia in nationaal park Amboseli.

Beste reistijd: Als je de grote migratie wilt meemaken, moet je de Masai Mara tussen juni/juli en oktober bezoeken. Wil je de regentijd vermijden, dan moet je niet in de periode van april tot eind mei (lange regentijd) en eind oktober tot december (korte regentijd) reizen. Dit zijn de twee regentijden die het Keniaanse klimaat kent. De Masai Mara is echter het gehele jaar door een fantastische bestemming.

Peru – Geschiedenis en mystiek

Machu Picchu

Het zijn niet de fantastische stranden, maar de fascinerende geschiedenis, fantastische natuur en onvergetelijke belevenissen die mensen naar Peru doen reizen.

Treed in de voetsporen van de Inca’s tijdens de fantastische trekking naar één van de zeven wereldwonderen: Machu Picchu, dat bezoekers uit de hele wereld aantrekt. Deze goed bewaard gebleven Incastad is één van de grootste bezienswaardigheden van Peru en absoluut een must see als je naar Peru gaat. Als je nog dichter bij de geschiedenis van de Inca’s wilt komen, moet je de nabijgelegen stad Cusco bezoeken. Dit was de hoofdstad van de Inca’s. In deze stad is heel veel te beleven. Bijvoorbeeld zonnetempel Coricancha, een zeer heilige plek voor de Inca’s.

Iets geheel anders, maar absoluut bezienswaardig, zijn de mysterieuze Nazca-lijnen. De lijnen vormen tekeningen in het woestijnzand. Men denkt dat ze meer dan 2.000 jaar geleden door de Nazca-indianen zijn gemaakt.

Beste reistijd: Peru kan het hele jaar door worden bezocht. We attenderen je er echter op dat de trekking over het Incapad in februari niet mogelijk is. De beste tijd voor het maken van deze trekking is de periode tussen april tot november.

Thailand – Een bestemming voor iedereen

Grand Palace

Thailand is geen ‘up-and-coming’ bestemming, maar al vele jaren één van de meest bezochte bestemmingen ter wereld. En dat is niet zonder reden.

Thailand is voor kinderen en volwassenen, voor actievelingen, voor de lekkere eters, voor de historicus, voor cultuurliefhebbers en voor iedereen die gewoon aangenaam wil ontspannen. En Thailand is bovendien een prijsvriendelijke bestemming!

De hoofdstad, Bangkok, is een grote stad die de meesten als adembenemend ervaren. Hier vind je een mix van fantastische bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het koninklijk paleis Grand Palace. Dit was meer dan 150 jaar de residentie van de koninklijke familie. Ook vind je hier een ontelbaar aantal markten, waar je kunt oefenen in het afdingen. Het meer noordelijk gelegen Chiang Mai is een heel ander soort charmante stad. Hier vind je o.a. de heilige tempel Wat Prathat Doi Suthep, prachtig op een bergwand gelegen. En niet te vergeten de fantastische Thaise eilanden in het zuiden. Ze zijn perfect voor een strandvakantie ter afsluiting van alle soorten vakanties.

Beste reistijd: Thailand is het gehele jaar door fantastisch. Noord-, Centraal- en Zuid-Thailand hebben echter elk hun eigen klimaat. Noord-Thailand kun je het best tussen oktober en maart bezoeken. Centraal-Thailand en de kuststreek in Oost-Thailand zijn het geschiktst als je tussen november en mei op reis gaat, en Zuid-Thailand leent zich het best voor een vakantie tussen november en maart (westkust) en tussen juni en oktober (oostkust).

Zuid-Afrika – Een regenboog van belevenissen

Kaapstad

Zuid-Afrika is een fantastisch, divers en veelzijdig land dat in vele opzichten voor alle soorten vakanties geschikt is. Zuid-Afrika wordt ook wel de Regenboognatie genoemd. Dit omdat het land op etnisch en cultureel gebied zo divers is. Onder andere deze diversiteit zorgt ervoor dat Zuid-Afrika een fascinerend land is.

Deze diversiteit komt o.a. tot uiting in de diverse belevenissen die je te wachten staan.

Het Krugerpark, het grootste nationaal park van Zuid-Afrika, is een indrukwekkend gebied waar je fantastische safari’s kunt maken. Er leven hier vele dierensoorten in grote concentraties. Niet alleen zoogdieren en reptielen, maar ook meer dan 500 vogelsoorten.

Overal in Zuid-Afrika vind je unieke natuur. De bekende Tuinroute laat je de Zuid-Afrikaanse kust in al zijn facetten zien: ruige landschappen, goudkleurige stranden en veel charmante steden. En nu we het over steden hebben. De grote stad Kaapstad, meerdere keren tot één van de beste steden ter wereld uitgeroepen, is absoluut een bezoek waard. De stad heef een gevarieerd aanbod aan bezienswaardigheden, dus voor elk wat wils.

Beste reistijd: Het Zuid-Afrikaanse klimaat zorgt ervoor dat het land het hele jaar door een fantastische bestemming is. In het zuidelijke Zuid-Afrika is het echter winter als het bij ons zomer is. In de warmste maanden van het haar, dat is de periode van november tot februari, is het bovendien regentijd in het Krugerpark. Dus wil je de regentijd vermijden, moet je niet in deze periode reizen.

Sri Lanka – Diversiteit op een klein oppervlak

Sigirya

Sri Lanka biedt door zijn relatief kleine oppervlak de mogelijkheid alle grote bezienswaardigheden tijdens één reis te bezoeken. Maar toch is één reis niet genoeg, omdat het land zo interessant is dat je er nog een keer naartoe wilt.

Sri Lanka kent een grote variatie op een relatief klein oppervlak. Dit is waarschijnlijk de oorzaak van het feit dat Sri Lanka de laatste paar jaar als vakantiebestemming steeds populairder is geworden.

Zo is bijvoorbeeld nationaal park Yala een van de beste plekken van Zuidoost-Azië om op safari te gaan. Hier leeft een ontelbaar aantal spannende dieren en het park biedt tevens unieke natuur.

Als je dol bent op grootse belevenissen, moet je de voormalige hoofdstad Sigiriya bezoeken. Hier ligt de Leeuwenrots, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De rots is bijna 200 m hoog. Na de tocht naar boven, waarbij je zeker het zweet op je voorhoofd zult voelen, kun je van een fenomenaal uitzicht over het gebied genieten.

Sri Lanka is niet alleen een land met indrukwekkende natuur, maar ook een land waar je unieke strandvakanties kunt vieren. Sri Lanka heeft heerlijke strandparadijzen, die perfect zijn om na belevenissen in de natuur, verdieping in de cultuur en het spotten van dieren, helemaal te ontspannen.

Beste reistijd: Sri Lanka heeft het hele jaar door iets te bieden, maar houd rekening met de moessons op het eiland. Als je voor een strandvakantie in het zuidwesten van Sri Lanka gaat, moet je de reis in de periode tussen december en maart plannen, terwijl de periode van mei tot en met september geschikt is als je de strandvakantie in het noorden of oosten van Sri Lanka gaat doorbrengen. Als je graag walvissen wilt spotten, moet je het land tussen oktober en april bezoeken.

Colombia – Het best bewaard gebleven geheim van Zuid-Amerika

Medellin

Colombia is misschien niet een bestemming waar je direct aan denkt als je een reis gaat plannen. Het land werd vroeger vaak geassocieerd met drugskartels en criminaliteit. Maar dat is verleden tijd. Colombia is een ‘up-and-coming’ bestemming en misschien één van de best bewaarde geheimen van Zuid-Amerika.

Één van de grootste bezienswaardigheden van Colombia is het precolumbiaanse ruïnecomplex Ciudad Perdida of ook wel Lost City genoemd. Het is het Colombiaanse antwoord op Machu Picchu. Lost City ligt diep in de jungle en is alleen te voet bereikbaar. Daardoor zijn er slechts weinigen die dit fantastische complex bezocht hebben.

Als de lichamelijke inspanning die met het bezoeken van deze vergeten stad gemoeid is, je niet aantrekt, zijn er gelukkig nog vele andere bezienswaardigheden.

Medellín is de op één na grootste stad van Colombia en vanwege het milde klimaat ook wel ‘stad van de eeuwige lente’ genoemd. Vroeger zorgden Pablo Escobar en drugs ervoor dat deze stad op de kaart stond. De stad heeft een complete metamorfose ondergaan. In 2002 begon men aan werkzaamheden die een innovatief centrum van de stad maakten. In 2013 werd Medelín zelfs uitgeroepen tot de meest innovatieve stad ter wereld. Ga op sightseeing in de stad en bekijk de enorme veranderingen.

In de kustplaats Cartagena vind je nog de koloniale charme die kenmerkend is voor een aantal Zuid-Amerikaanse stadjes. Je kunt hier de vele fascinerende straatjes van de stad gaan verkennen. Ze hebben stuk voor stuk spannende bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het oude stadsdeel, dat is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een labyrint van geplaveide straatjes.

Beste reistijd: Colombia is het hele jaar door te bezoeken. Niet de jaargetijden, maar de hoogtemeters bepalen de temperatuur. De maanden van december tot maart en van juli tot augustus, het droge seizoen, worden als de beste periode voor een bezoek aan Colombia beschouwd. Het droge seizoen aan de Caribische kust loopt van december tot april. Deze kust kan echter ook prima in het regenseizoen worden bezocht.

Botswana – Exclusieve safari en spotten van olifanten

Botswana

Botswana is één van de meest exclusieve safaribestemmingen van Afrika. De regering van Botswana heeft veel energie in natuurbehoud gestoken, o.a. door het aantal bezoekers aan het land te beperken.

Één van de grootste bezienswaardigheden van het land is nationaal park Chobe. Door de maatregelen die van overheidswege zijn getroffen, kun je hier een wat intiemere safari maken dan in andere Afrikaanse landen. Dit nationaal park word gekenmerkt door spectaculaire en ongerepte natuur. En uiteraard de overvloed aan dieren.

Chobe is vooral bekend om de vele olifanten. Feitelijk herbergt Botswana het grootste bestand olifanten ter wereld. Je kunt daarnaast de klassieke ‘safaridieren’ zoals leeuwen en luipaarden spotten. In Chobe vind je ook de rivier de Chobe. Deze biedt een ander soort safari, te weten een riviersafari. Een riviersafari laat je bijvoorbeeld krokodillen en nijlpaarden zien.

Beste reistijd: Het nationaal park kan het hele jaar door worden bezocht. Als je regen wilt vermijden, moet je de reis niet in januari of februari plannen. In die maanden valt namelijk de meeste regen. Het droge seizoen loopt van mei tot oktober. In die periode kan het ‘s nachts koud zijn.

Waar wil je naartoe in 2019?

Is het je droom om de reis van je leven in 2019 te laten plaatsvinden?

Je hebt hier over 10 fantastische bestemmingen, verdeeld over 3 continenten, kunnen lezen. Er zit vast en zeker iets voor jou bij.

Als de landen van onze zusterbedrijven je meer aanspreken, kun je reizen naar Azië en Latijns-Amerika op Asiatours.nl respectievelijk Lamatravel.nl vinden.

Bij vragen kun je altijd contact met onze reisspecialisten opnemen.

We wensen je alvast een goede reis!

Afrikareizen.nl – Beleef het van heel dichtbij!

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.