ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelen10 tips voor lange vluchten

10 tips voor lange vluchten

3-1-2020
Alle posts bekijken

Plane

Als u zich lang heeft verheugd op een reis, dan kan een lange vlucht onoverkomelijk lijken. U zit urenlang in een vliegtuigstoel, terwijl u uitkijkt naar de landing op de plaats van bestemming.

Hoe komt u al die uren in het vliegtuig door? In plaats van een lange vlucht te zien als iets wat u zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben, kunt u de tijd juist gebruiken om dingen te doen waarvoor u in het dagelijks leven geen tijd heeft.

Hier heeft u onze 10 beste tips om de tijd sneller te doen gaan tijdens uw reis naar Afrika.

1) Draag gemakkelijk zittende kleding

U moet urenlang zitten. Zorg daarom voor gemakkelijke zittende kleding, zodat u zich niet hoeft te ergeren aan strakke jeans of een stijf overhemd.

Het is altijd een goed idee om meerdere lagen aan te hebben. De temperatuur in een vliegtuig is vaak veranderlijk en daarom is het fijn om een warme trui aan te kunnen doen als de temperatuur daalt.

Met comfortabele kleding bent u klaar om uw vlucht te beginnen en uw voordeel te doen met onze tips.

2) Lees een boek

Niets is meer ontspannend dan uzelf onderdompelen in een ander universum.

Neem het boek mee dat u altijd al had willen lezen en geniet ervan dat u zich eindelijk ongestoord kunt verdiepen in uw spannende boek.

Heeft u liever een luisterboek, dan kunt u uw lievelingsboek downloaden op uw telefoon of andere elektronische apparatuur, zodat u lekker kunt zitten, kunt genieten van het landschap waar u over heen vliegt, terwijl u opgaat in de wereld van uw luisterboek.

3) Luister naar een podcast

Podcasts staan voor veel mensen op nummer één wat ontspanning betreft. Er zijn tegenwoordig ontelbare podcasts en er is er altijd een te vinden die u leuk vindt.

Zorg ervoor dat u genoeg afleveringen van uw favoriete podcast heeft gedownload voordat u in het vliegtuig stapt en zet de wifi op uw telefoon uit.

Ga lekker zitten, sluit uw ogen en luister naar de leuke grappen of gekke verhalen van precies die podcast die u wilt luisteren. Vergeet uw koptelefoon niet in te pakken – die kunt u niet missen op een lange vlucht!

4) Kijk een film of serie

Een film of serie kijken ligt voor de hand als entertainmenttip. De meeste vliegtuigen hebben tegenwoordig een scherm in de stoel voor u.

Bekijk of er een film of serie is die u altijd al had willen zien. Als u niet tevergeefs wilt zoeken, kunt u films en series downloaden op uw iPad of computer zodat u deze offline kunt zien. Dan bent u goed voorbereid om uzelf op een leuke manier bezig te houden!

Maak uzelf niet onnodig zenuwachtig door films te kijken als bijv. Cast Away of Alive.

5) Verdiep u in het land van uw bestemming

Had u vóór uw vertrek geen tijd om uw reisgids in te kijken en te onderzoeken welke plekken u absoluut gezien moet hebben op uw bestemming?

Dan is dit het moment om uw reisgids te pakken en te lezen over de attracties, bezienswaardigheden en de cultuur van het land, zodat u volledig voorbereid op uw bestemming aankomt.

Wilt u zich extra goed voorbereiden, dan kunt u een taalapp downloaden en een aantal nuttige woordjes leren. Het is altijd leuk om hallo en bedankt te kunnen zeggen in een ander land.

6) Doe een spelletje met uw reisgenoot

Reist u met iemand anders, dan kunt u een toernooitje beginnen. Zorg ervoor dat u altijd een pak speelkaarten in uw tas heeft. Dit is niet alleen handig voor de vlucht, maar voor alle situaties waarin u moet wachten.

Kies een spel dat uw toernooispel wordt en voordat u het weet zijn er een paar uren voorbij.

Wilt u uw toernooitje nog spannender maken, dan kunt u met elkaar prijsjes afspreken. Misschien moet de verliezer de winnaar trakteren op een drankje bij aankomst op uw bestemming?

7) Ga aan de gang in uw kleurboek

Kleuren is voedsel voor de geest en het is dé manier om helemaal te ontspannen. U denkt misschien dat kleurboeken alleen voor kinderen zijn, maar onderzoek heeft uitgewezen dat kleuren een rustgevend effect kan hebben op volwassenen.

Er zijn prachtige kleurboeken voor volwassenen, dus koop vóór uw vertrek een kleurboek en mooie stiften, klap het tafeltje in het vliegtuig neer en ga aan de gang met de mooie patronen in het kleurboek, zodat u volkomen ontspannen op uw bestemming aankomt.

8) Doe een kruiswoordpuzzel

Gebruikt u graag uw hoofd en houd u van leuke woordspelletjes?

Neem een puzzelblad mee en daag uzelf uit. Kijk of u een hele pagina kunt oplossen zonder naar de oplossingen achterin te kijken. Wat is een ander woord voor reizen, met vijf letters?

Misschien safari?

9) Sta regelmatig op uit uw stoel

Het is nooit prettig om meerdere uren in dezelfde positie te zitten.

Zorg er daarom voor dat u regelmatig even opstaat. Maak een wandelingetje door het gangpad en kijk of u zich even kunt uitstrekken, zodat de bloedcirculatie weer op gang komt.

Als u terugkomt bij uw stoel, kunt u zichzelf bezig houden met hernieuwde energie.

10) Doe een dutje

Heeft u al onze adviezen opgevolgd en duurt de vlucht toch nog een paar uur?

Pak dan uw kussen, slaapmasker en oordopjes en doe een dutje, zodat u uitgerust en vol energie op uw bestemming aankomt.

TourCompass – Van toerist naar reiziger